Permalänk

Bedragare på blocket

Hej,
För ett tag sedan råkade jag ut för en grej när jag skulle köpa ett grafikkort på Blocket.
Blåögd som jag är så förbetalade jag då snubben verkade vara en trevlig prick och jag kände mig säker.
Han skulle skicka varan dagen därpå.
Dagarna gick och ingen notis sök upp. När jag frågar honom vad som händer så får jag till svar att han inte skickat packetet spårbart!
Och då med bussgods!
Helt galet och skumt tycker jag, men han svarar iallafall snabbt och nyktert på allt jag frågar. Förutom när jag frågar efter trackingnummer eller kvitto. För de har han inte fått säger han efter många om och men...

Nu räknar jag rätt kallt med att mina pengar är long gone...

Men, efter nästan tre veckor intensivt tjatande om att jag kommer att polisanmäla om jag inte får mina surt förvärvade slantar tillbaka så hittar min bror samma snubbe och tänker köpa ett grafikkoret av honom. Han går nu under ett annat användarnam.
Jag frågar om det är samma snubbe som jag råkat ut för, snubben heter ERIC V, och det visar sig vara samma herre.
Då börjar bror förklara vem han är och att han inte tänker göra affär med Eric innan han har betalat tillbaka mina pengar.
Då gör Eric detta, men min bror köper såklart inte kortet.

Men, mina vänner, farsen är inte slut här...
En vecka senare köper jag ett nytt kort av en annan kille på blocket. Detta flyter på smidigt och som alla goda försäljare borde göra så ställer han frågan om hur det fungerar och om jag är nöjd när jag fått det.
Jag är mycket nöjd och vi snackar lite om olika spel osv.
Då förklarar han att han går i väntans tider på ett grafikkort som han ska köpa av en snubbe på blocket...
Kortet är av samma sort som min bror skulle till att köpa av Eric.
Jag tänker att det vore ju ett jävla sammanträffande om han skulle köpa ett kort av Eric V han med så jag varnar lite för honom.

Mycket riktigt är det jusst denna Eric som han då förbetalt för ett grafikkort till och denne Eric kan inte, vad han än gör, förmå sig att skicka kortet!

Så varför skriver jag det här?
Jo, Jag vill veta om någon mer har blivit utsatt för denna oseriösa Eric V här?

Jag kan inte mycket om bedrägerier men det osar verkligen skit om detta tycker jag och jag är ganska säker på att jag hade en väldig tur som fick tillbaka mina pengar...

Permalänk
Avstängd

Tyvärr lönar sig brott i Sverige.

Väldigt tråkigt när personer åker ut för dessa bedragare.

Visa signatur

Ryzen 3600, Navi 5700.

Permalänk
Medlem

Har blivit lurad på grafikkort 2ggr. En gång via blocket och andra gången via Facebook marketplace. Inte fått tillbaka nånting från varken blocket, polis, försäkring eller bank.

Råder personer från att använda ex blocket och istället göra sina andrahandsköp via Tradera där man faktiskt kan se omdömen på personer som säljer. Tradera erbjuder också köpskydd för köparen.

Skickades från m.sweclockers.com