Billjud mysko problem (löst)

Billjud mysko problem (löst)

Hej

Problemet, ingen bas i vare sog basar eller övriga högtalare i bilen.
Jag fick plocka batteriet i helgen så allt stod strömlöst i kanske 5 timmar.
Ett problem med låset på förardörren löste sig självt men stereon har fått bekymmer.
Huvudenheten är en gammal kenwood ddx4023bt med två steg kopplade.
En 2 kanal som driver fram och en mono för bas. Allt har fungerat klockrent länge och nu får jag ingen bas ur varre sig framsystem eller basar.
Monosteget har inte gått in i protect och basarna ät uppmätta och av allt jag kan se hela.
Båda stegen och kodningen startar upp som dem skall så remote är som den skall. Alla säkringar är hela både vid batteriet och deldosan bak samt stegens säkringar för kanalerna.
Standardundersökningar är helt enkelt gjorda och även om en säkring på monosteget hade gått så förklarar det inte varför ingen bas kommer ur framsystemet.
Plockade innan jobbet idag säkringen under huven för säkerhets skull.
Huvudenheten har jag rensat minne och tryckt reset på till ingen nytta.
Val för bas i menyn är på så det är som det skall.
Idéer?
Behöver tips på vad jag kan kolla på efter jobbet för jag är totalt förvirrad.
Alltså.
Ström kommer till stegen.
Remote fungerar
Stegen startar
Basar hela
Säkringar hela

Senast redigerat 2019-10-15 17:26

det är inte så att den nollat inställningen för att "aktivera" stegen? Har det på min Alpine, tror det heter POWER IC eller ngt, har jag inte aktiverat den så händer det inte ett skvatt med stegen, kanske finns en liknande inställning?

Använder du blåtand?
Fick aldrig basen att fungera över blåtand när jag hade kenwood stereo.

Skrivet av Farthinder:

det är inte så att den nollat inställningen för att "aktivera" stegen? Har det på min Alpine, tror det heter POWER IC eller ngt, har jag inte aktiverat den så händer det inte ett skvatt med stegen, kanske finns en liknande inställning?

Lågnivå för bas är aktiverad i menyn men ja allt nollades så jag fick återställa/återkalla inställningar. Även tryckt in resetknappen på fronten och nollat igen den vägen.
Det mysko är dock att även att vanliga framhögtalarna är utan bas. (skall se över det steget ikväll, möjligt att jag har satt en högpassfilter på av någon skev anledning, men bör inte vara så)

Skrivet av Json_81:

Använder du blåtand?
Fick aldrig basen att fungera över blåtand när jag hade kenwood stereo.

Använder blåtand men det har fungerat klockrent i flera år fram tills nu.

Skrivet av RainesX:

Använder blåtand men det har fungerat klockrent i flera år fram tills nu.

Den funderingen borde vara enkel nog att få svar på om du har möjlighet att testa från annan källa. Att det funkat i flera år betyder inte att det fungerar just nu. Alltid bra att ta bort så många möjliga orsaker till felet som möjligt under felsökning.

Kan det vara så enkelt att du hade en annan EQ-preset innan alla inställningar nollades?

Skrivet av jawik:

Den funderingen borde vara enkel nog att få svar på om du har möjlighet att testa från annan källa. Att det funkat i flera år betyder inte att det fungerar just nu. Alltid bra att ta bort så många möjliga orsaker till felet som möjligt under felsökning.

Har ett usb i också, skall testa det då. Tanken att blåtand skulle sluta ge bas slog mig aldrig så tack för tipset.

Skrivet av Red Beaver:

Kan det vara så enkelt att du hade en annan EQ-preset innan alla inställningar nollades?

Har testat lite olika eq men dem går från skrikiga till mer skrikiga känns det som. Enda som är lyssningsbart är podcasts. Men jag ska se över dessa en gång till bara för att.
Har 2 av orginal högtalarna inkopplade fortfarande, ska se hur dem låter utan övriga. Kanske något där som börjat spöka?

Skrivet av Json_81:

Använder du blåtand?
Fick aldrig basen att fungera över blåtand när jag hade kenwood stereo.

Skrivet av jawik:

Den funderingen borde vara enkel nog att få svar på om du har möjlighet att testa från annan källa. Att det funkat i flera år betyder inte att det fungerar just nu. Alltid bra att ta bort så många möjliga orsaker till felet som möjligt under felsökning.

Det verkar som att från klarblå himmel så har bas slutat fungera över blåtand.
Någon gissning på vad som hänt och hur jag fixar en sådan sak?
Nvm var snabb att fråga. Detta löste mitt problem. Fånig grej som får en att felsöka allt och lite till. Syod redo att öppna stegen och kontrollera kondingar sen var det så här enkelt.
https://youtu.be/ZcRzGCXuW5o
Stort tack för tipset 👍
Ovanpå allt så passade jag på laga bagagerumsgolvet när jag ändå hade allt rivet från igår.

Senast redigerat 2019-10-15 16:55

Kollat alla kablar och sladdar? jag har en baslåda i bakluckan som "far runt" lite ibland och ibland så kan en lågnivå kabel lossna, i hatt hyllan ovanför har jag ett litet steg till 6x9orna och där brukar jag alltid komma åt high pass filter knappen så jag bara får diskant.

funkar dom "vanliga" utgångarna från stereon normalt? är allt via slutsteg? det finns kabel att köpa tex billigt från kjell eller liknande där du kan koppla in rca kablarna till en 3.5mm adapter och då spela ljud till slutstegen via tex din telefon. kan vara lättare att felsöka om man kan använda en säker fungerande källa tycker jag.

sådär så kan du koppla in telefon till stegen var för sig och se hur det låter.

Skrivet av Aka_The_Barf:

Kollat alla kablar och sladdar? jag har en baslåda i bakluckan som "far runt" lite ibland och ibland så kan en lågnivå kabel lossna, i hatt hyllan ovanför har jag ett litet steg till 6x9orna och där brukar jag alltid komma åt high pass filter knappen så jag bara får diskant.

funkar dom "vanliga" utgångarna från stereon normalt? är allt via slutsteg? det finns kabel att köpa tex billigt från kjell eller liknande där du kan koppla in rca kablarna till en 3.5mm adapter och då spela ljud till slutstegen via tex din telefon. kan vara lättare att felsöka om man kan använda en säker fungerande källa tycker jag.

https://i.imgur.com/lOzHLUs.jpg

sådär så kan du koppla in telefon till stegen var för sig och se hur det låter.

Tack för tipset men fungerar igen nu. Se inlägg igen, editerat.
Bra tips som kan komma till hands i framtiden dock. Problem lär uppstå igen om jag känner till murphys lag rätt.