Permalänk
Medlem

Köpa Macbook pro

Tjo,
Jag funderar på att skaffa en macbook pro att använda i skolan. Det jag gör mest är programmering samt lite videoredigerar. Jag har en ruggigt bra setup hemma så det behöver inte ersätta den utan bara en komplettering att kunna ha med sig till skolan. 15 " är för dyr och är lite orolig att 13" kommer bli för liten med då jag inte har budgeten till 15", får det bli en 13", några åsikter om den kommer bli för liten? Det jag egentligen undrar över är vilken macbook jag ska köpa. Är ganska säker på att jag vill ha 2019 modellen men vet inte vad jag ska ha i det. Bas Macbook pro 13" kostar 16799 kr men vet inte om den blir för klen. Om jag vill ha en 2,4 GHz i5 processor måste jag ha en 256 gb hårdisk vilket gör att kostaden blir 23499 kr, är det värt uppgraderingen? Plus om jag gör den uppgraderingen måste man ha 16gb ram eller fungerar fortfarande 8gb?

Permalänk
Moderator
Brons i quiz

Måste du ha macbook eller kan du använda windows?

Visa signatur

Citera om du vill ha svar!
Tycker du om sidospår? :D Besök The Wiki Game
Har du fråga angående modereringen? PM till Moderatorerna eller Kontaktformulär

Permalänk
Medlem

@Vzano: Vill ha en macbook, har windows system hemma och förstår att apple inte är så prisvärt men det är macbook pro jag vill ha

Permalänk

@Riipze: Du betalar mycket för skärmen när det kommer till Macbooks, men är det värt? Det tycker jag absolut imo då den är gjord för att användas till just det du ska ha den till. Tror däremot kanske inte att du behöver uppgradera den så mycket.

Permalänk
Medlem

@cvrlbrutvl: Okej så basmodellen är ganska kraftig eller?

Permalänk
Medlem

Ta en funderade på om du verkligen behöver en mac, eller om du bara vill ha en mac.

Det är mycket pengar, jag är personligen nöjd med min, har min uteslutande för programmering.
Som sagt betalar du mycket för skärmen, som är fantastisk.

Tycker verkligen inte att den är för liten, använder en 15" workstation i jobbet och den fungerar bra vid ett skrivbord men är lite otymplig att ha med sig på språng.

Sen har ju macbook fördelen att behålla sitt värde relativt bra, d.v.s du kan få rätt mycket för din gamla när du byter upp dig eller inte längre behöver den.

Om du inte har jättebehov av att alltid ha en större hårddisk kan det vara värt att kolla på att köpa den mindre och sedan ha med sig en extern SSD, blir billigare per GB.

Visa signatur

Stationär: Core i9 13900k | Asus X790 ROG Strix Gaming-F | 32GB DDR5 | RX 7900 XT | Lian Li PC-O11 dynamic evo
Laptop: Macbook Air | Apple M1

Permalänk
Medlem

Ser flera fel i denna tråd..
Du letar efter ett prisvärt alternativ och sneglar på Apple
Du kommer använda datorn som ett komplement till nuvarande setup (Hur många timmar beräknar detta vara)?
Du har bestämt dig för senaste modellen av Macbook Pro

Vad jag hade gjort istället:
Första alternativet: Använt PC då du har det hemma, då kommer du vara van vid samma UI i alla program du använder om det nu är arbetsrelaterat.
Alternativ två: Köpt begagnad Macbook med mycket krut. Har inte stenkoll på datumen men hårdvaran i senaste års macbook är ingen skillnad från något år tillbaka. Det var väl endast den där touchbaren som var den stora nyheten.