Denna PC ger mig huvudvärk.

Ok. Nu dök det där reglaget upp. Men..alltså, är det bättre att ha det på MAX och köra på Ryzen Balanserad, än att köra Max Prestanda i energiläge (och då försvinner ju reglaget). Fattar inte skillnaden och vad de olika sakerna gör... =P

Skrivet av spacedebree:

Ok. Nu dök det där reglaget upp. Men..alltså, är det bättre att ha det på MAX och köra på Ryzen Balanserad, än att köra Max Prestanda i energiläge (och då försvinner ju reglaget). Fattar inte skillnaden och vad de olika sakerna gör... =P

"Max prestanda" är ju vansinne, bara att elda för kråkorna utan några fördelar.
Processorn klockar ju upp sig på millisekunder om det skulle krävas.

"Max prestanda" använder man på sin höjd när man håller på att ratta in en överklockning.
När man är klar så sätter man "Balanserad" igen.

Olika bud här....

Saken är den att uppklockningen som borde ta just millisekunder...det känns liksom som att det släpar lite. Hmpth. Men alltså, ryzen 5 1600 - även om den är klockad till 3.8, kanske inte är så bra för bildredigering osv? Eller så är felet något helt annat.

Skrivet av Svensktiger:

"Max prestanda" är ju vansinne, bara att elda för kråkorna utan några fördelar.
Processorn klockar ju upp sig på millisekunder om det skulle krävas.

"Max prestanda" använder man på sin höjd när man håller på att ratta in en överklockning.
När man är klar så sätter man "Balanserad" igen.

Fast nu pratar vi skjutreglaget, som just nu står på Ryzen Balanserad. Sen är prestandareglaget på föregående sida satt till "max prestanda". Bara så vi pratar om samma sak. Tydligen kan man inte ha max på energischema + använda slidern.

Försöker i detta nu förstå skillnaden och vad man ska ha.

Tog nu istället hem AMD's chipset drivers direkt från deras hemsida. Avinstallerade först de som jag hämtat på Asus sida.

Efter installationen så har jag nu inte någon Balanced Ryzen profil att välja längre. Jaha?
Sen skulle jag avinstallera för att installera Asus igen - då funkade inte avinstalleraren. Jaha.

Vad händer?

Skrivet av Vlademil:

Jag hade en lustig bugg för ett tag sen. Datorns cpu spikade upp och ner och gjorde allt segt. Listade ut att det var på grund av att jag hade en .png bild öppen med Windows fotovisare. Helt sjukt. Det är säkert inte samma för dig men det var liknande symptom jag led av iaf.

En kompis till mig har samma problem fortfarande. Så fort Windows fotovisare är uppe så laggar streams och merparten av datorn ihop

Skrivet av spacedebree:

Tog nu istället hem AMD's chipset drivers direkt från deras hemsida. Avinstallerade först de som jag hämtat på Asus sida.

Efter installationen så har jag nu inte någon Balanced Ryzen profil att välja längre. Jaha?
Sen skulle jag avinstallera för att installera Asus igen - då funkade inte avinstalleraren. Jaha.

Vad händer?

I ditt fall låter det som att Windows i sig är trasigt, du borde överväga att formatera datorn.

En Ryzen 1600 ska inte ha några problem med redigering av bilder eller dylikt alls, och du har uppenbarligen problem med Windows-registret när det inte fungerar att installera/avinstallera saker korrekt.

Har du testat att avinstallera med RevoUninstaller och sedan startat om datorn? Det programmet går mycket djupare med sin uninstall och ger alternativ att rensa register-keys och även hitta dolda mappar som blir kvar efter en avinstallation av ett program - Det är även gratis om man inte vill ha företagslicens eller Pro versionen.

Byggde ny burk åt dottern nyligen för den gamla var seg,installerade den nya burken o den segade åxå...
Såg att disken låg på 100% stundvis,googlade lite o såg att det var en känd bugg med den ssdn,bytte disk o allt går som tåget.

Skrivet av BABOON_ASS:

Byggde ny burk åt dottern nyligen för den gamla var seg,installerade den nya burken o den segade åxå...
Såg att disken låg på 100% stundvis,googlade lite o såg att det var en känd bugg med den ssdn,bytte disk o allt går som tåget.

Ett SJ-tåg eller ett japanskt maglev?

@tcntad: Japanskt !

Trist när man ledsnat på felsökning av den gamla o köper nytt Ryzen kit o upptäcker att den fortfarande laggar så fort den gör nåt, men bra att jag hittade felet till slut

Man kanske kan byta tillbaka till den gamla hårdvaran o ta den nya själv ...

Men värt att nämna igen, vissa ssd:er har firmware med bug i som ger hög cpu användning+disk ligger på 100% ofta fast den knappt gör nåt.

Skrivet av BABOON_ASS:

@tcntad: Japanskt !

Trist när man ledsnat på felsökning av den gamla o köper nytt Ryzen kit o upptäcker att den fortfarande laggar så fort den gör nåt, men bra att jag hittade felet till slut

Man kanske kan byta tillbaka till den gamla hårdvaran o ta den nya själv ...

Men värt att nämna igen, vissa ssd:er har firmware med bug i som ger hög cpu användning+disk ligger på 100% ofta fast den knappt gör nåt.

Sjukt irriterande faktiskt. Inte stött på sånt själv än som tur är, kör dock bara Samsung

@BABOON_ASS: Oj! Vilken SSD var detta?

@spacedebree: Verbatim, men det gällde fler fabrikat åxå, kommer dock ej ihåg vilka.

@BABOON_ASS: Ok. Har du någon källa, gärna med länk så kan jag kolla själv.

Skrivet av spacedebree:

@BABOON_ASS: Oj! Vilken SSD var detta?

Skrivet av BABOON_ASS:

@spacedebree: Verbatim, men det gällde fler fabrikat åxå, kommer dock ej ihåg vilka.

Ang slöa SSDs
Kingston har också några diskar med luddig firmware på vissa chipset. Men Kingston har update till det som fixar saken.
https://www.kingston.com/en/support/technical/ssdmanager

Något om Crucial MX500 1Gb? Är den med i detta luddiga gäng?