Permalänk

Ubiquti Accesspunkter och vlan

Hej,

Köpte nyligen två nätverkskameror från kina yoosee som är lite kinkiga att få igång. Har fått igång dem innan men nu får jag inte det. De kräver 2,4Ghz och att inga "begränsande" funktioner enligt den appen man använder för installera, lite oklart vad de menar egentligen.
Som nätverk har jag ubiquti edgerouter samt två lite accesspunkter. Har satt upp två olika nät, ett för 5ghz och ett för 2,4ghz.

En idé jag har är att sätta upp ett separat vlan som är enbart för kamerorna där jag inte har lösenord och se om det hjälper. Vet ni om det är möjligt att styra så enbart deras macadress får tillgång det vlanet eller kan man felsöka på något annat sätt?

Permalänk
Hedersmedlem

Har du köpt kinakameror är mitt tips att du lägger dem på ett eget subnät (och sätter upp en egen DHCP-servern för det nätet) och sedan blockerar du all internetåtkomst från kamerorna. Du behöver nödvändigtvis inte göra det via VLAN men klart det är vettigare ur en säkerhetsaspekt och så länge du inte har för många hopp som du behöver konfigurera med rätt VLAN osv.

Visa signatur

SWECLOCKERS.COM :: If Quake was done today ::
WS: Gigabyte Z690 UD DDR5 :: Core i5 12600K :: 32 GB RAM :: Geforce RTX 3060 Ti :: 10 GbE NIC :: AOC C32G1 32" :: Seagate FireCuda 530 1TB :: Deepcool Matrexx 55
NAS: SM X10-SLM-F :: Mellanox Connect2X SFP+ :: Intel XL710-QDA1 QSFP+