Phanteks evolv X problem med RGB

Permalänk
Medlem

Phanteks evolv X problem med RGB

Hej !
Det är så att jag har införskaffat mig en evolv x och bestämt mig för att bygga vattenkylning i denna. Själva bygget har gått bra och allting rullar på som det ska förutom RGB belysningen som sitter i själva chassit och belysningen som är i frontpanelen.

Vad har jag prövat med då ?

Jag har följt instruktionerna i manualen och kopplat in RGBn genom sin egna krets, detta fungerade och funktionerna gick att justera tills jag startade om datorn och då släcktes både fram och sidopanelen, fick inte i gång den varken med att trycka på knapparna, koppla ur och in strömförsörjningen eller genom att starta om datorn.
Har försökt att seriekoppla mor MOB med hjälp av en konverter men detta har inte fungerat.
Har försökt att koppla mot hubb men det har inte funkat så bra eftersom det är en D-RGB kabel ?
Det ända som har fått liv i panelen är när jag har kopplat den mot sig ''själv'' genom att koppla RGB kabeln som ska in i MOB mot RGB kabeln som ska kedjekoppla andra kompatibla RGB produkter. Men detta har bara fungerat stundtals och slutar fungera när jag startar om.

Har varit i kontakt med Inet, och dom kunde inte hjälpa mig med detta. Istället föreslog dom att jag skulle hämta hela burken till butiken så att dom kunde felsöka den men att det kanske skulle kosta mig en felsökningsavgift.

Tänkte börja med att ta hjälp härifrån innan jag vänder mig mot Inet, har redan abstinens över att inte ha spelat i snart två veckor och har inte lust att vänta två veckor till för att lösa detta. Vet att RGB inte är nödvändigt för att systemet ska fungera som det ska men det hade varit kul att få igång allt nu när i princip hela burken är nytt.

tacksam för hjälp.