Utlandsarbete: Arbeta som konsult eller anställd?

Permalänk
Medlem

Utlandsarbete: Arbeta som konsult eller anställd?

Hej,

Jag har blivit erbjuden arbete hos en amerikansk firma. Arbetet ser ut att sträcka sig över ett år med möjlighet till förlägning. De frågar om jag vill bli anställd på deras företag eller ta arbetet på min enskilda firma i Sverige.

Ni med erfarenhet av liknande situation, vad tycker ni är det sunda valet och varför?

Vilka för- och nackdelar finns det med respektive val?

Tacksam för all hjälp!

Permalänk
Avstängd

Skulle du bli anställd och jobba i USA? Eller anställd av dem fast här i Sverige? Om det var att bli anställd i USA skulle jag nog hoppa på det, då går det väl enklare att kunna få green card med tiden skulle jag gissa. Du kommer väl då också att skatta i USA, eller?

Men jag har ingen erfarenhet av detta dock.

Permalänk
Medlem

@videopac: Bor för närvarande varken i Sverige eller i USA. Arbetet är inte bundet till en plats. Har inga planer på att flytta till USA även om möjligheten ges. Vet inte heller vilka skatteregler som gäller i något utav fallen. Därför jag frågar i hopp om att någon vet.

Permalänk
Medlem

Akta dig för dubbelbeskattning. Är snårigt med de amerikanska skattereglerna så råder dig att ställa frågan till Skatteverket. Har sambo som är i situationen gällande beskattningen med skillnaden att hon är amerikansk medborgare. Och det snårigt minst sagt att reda ut skatten och var den hamnar.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

MSI K9N SLI Diamond | MSI Diamond HDMI 7600GT | AMD X2 4200+ | 1GB Kingston HyperX| 32" LG 5000:1 screen | Asus EeePC 701