Technicolor 799v2 VS Technicolor 799VAC

Permalänk
Medlem

Technicolor 799v2 VS Technicolor 799VAC

Hej!

Har lite dåligt wifi i päronens hem, använder just nu en billig repeater men blir lite jobbigt med chromecast när mobilen hoppar mellan olika wifi och inte så bra täckning genom repeatern heller. Använder just nu Telias 799v2 men såg att de har en ny nu, 799vac. Har den bättre wifi tror ni? Eller vore det bättre och införskaffa en dyrare repeater och dra sladd från routern istället för trådlöst som det är nu?

Är ADSL och huset i fråga är inte jättestort. Jag har god täckning i min lägenhet med Com Hem router som är ungefär lika stort som detta hus, dock har jag fiber där. Så känns som en vettig router utan problem skulle kunna ha bra täckning i hela huset. Vad tror ni?

Permalänk
Medlem

Jag tror inte du kommer få särskilt stor skillnad med att byta till 799vac. Många leverantörer erbjuder gratis uppgradering av router, om så är faller kan du ju ganska enkelt testa.
Jag har dock inga bra ord att säga om en repeater än: undvik om möjligt.

Billiga sätt att lösa problemen:
1. Flytta routern närmare mitten av huset/där du befinner dig mest.
2. Dra en TP-kabel till en accesspunkt, som access punkt kan du använda en gammal router, stäng av DHCP, dra en TP från dagens router in till en av ingångarna (ej WAN). Har du inte en gammal router kan du hitta många billiga varianter på blocket eller i sweclockers köp/sälj del.
OBS! Detta kommer fortfarande ge problem med att mobilen tappar signalen när den byter access punkt (byter Wifi...). Fördelen är att accesspunkterna inte delar samma frekvensutrymme.

Är du villig att lägga ut lite pengar på bättre Wifi (eller om Telia tar betalt för nya routern) så skulle jag kolla in Ubiquiti's grejer. Har dock inte själv testat deras access punkter, men bara hört bra grejer. Kan behöva lite mer konfigurering än Telias "plug-n-play" routrar, Men kolla några youtube klipp om det känns hanterbart (och om prisslappen är rätt).

3. Dra TP kabel, detta kan vara både billigt eller dyrt beroende på hur stort hus/lägenhet man har samt hur snyggt man vill göra det. Går att dölja kabeln bakom möbler, sätta upp lister eller allra snyggast, fräsa upp väggar och dra kabeln inuti väggarna. Kort och gått, det blir så avancerat som man vill ha det.
Dock gillar jag TP kabel om möjligt då det sällan strular.

PS. om du har ADSL eller fiber in till hus/lägenhet spelar ingen roll för Wifi, däremot spelar det roll om du har många grannar med wifi.