Permalänk
Medlem

Ansluta USB-enhet via nätverket?

Hej!

Vi har just köpt en skärmaskin Silhouette Cameo 3, som endast har USB-anslutning. Vi skulle vilja ansluta den via nätverket, antingen trådat eller Wi-Fi, spelar ingen roll.

Finns det några sådana produkter?

Jag tror inte den kan anses vara en skrivare; den har nog eget kommunikationsgränssnitt och uppfattas nog inte som skrivare av Windows.

Alla användare kör Windows 10. Det är okej ifall det krävs något enklare handgrepp för att växla mellan olika datorer.

Har snabbläst lite om Wireless USB och några typ printservrar som jag uppfattar förväntas ha USB-skrivare inkopplade men oklart om det funkar med valfri USB-enhet. Någon som vet? Tips om produkt?

Permalänk
Rekordmedlem

Det går att använda en Rpie som en trådlös usbhub sedan får du på nått sätt lösa att delar ut det till flera klienter .

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Hedersmedlem

Ställ dit en gammal dator, fjärrstyr den med RDP.
Minst huvudvärk så, tror jag.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Det kan aldrig bli fel med mekanisk destruktion

Permalänk
Medlem

Ja, det är klart att man kan ställa dit en dator, men det var lite av poängen att slippa ha det. Fast det är klart, en sån där riktigt liten grunka skulle ju kanske vara okej.

Om någon har förslag som INTE består av en extra dator på plats, utan mer typ en liten dongel, så blir jag glad!

Permalänk
Hedersmedlem

Problemet du har är att USB inte är gjort för att delas mellan olika hosts. Det finns usb-över-ip lösningar, men då har du egentligen bara flyttat problemet till en annan kabel.

Att använda en r-paj för att skicka usb över nätverket kommer gå så fruktansvärt långsamt att det blir oanvändbart, eftersom den har delad USB/Ethernet-bus. Billigaste intel nuc skulle nog vara perfekt, men då har du ändå en dator som står där...

Det låter inte som att det kommer fungera med en vanlig skrivarserver, tillverkaren skriver i någon faq att deras programvara tom fungerar utan drivrutiner. Det är inte ett gott tecken. Frågan är då om den ens kommer acceptera en virtuell enhet som du får om du kör usb över ip.

Prova att kontakta tillverkaren, andra har säkert haft det här behovet innan er så det skulle inte förvåna mig om de har någon lösning på det som de mer än gärna säljer till er.

Visa signatur

Det kan aldrig bli fel med mekanisk destruktion

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Har beställt en grunka från Direktronik nu:
https://www.direktronik.se/direktronik/Kommunikation-Datacent...

Jag rapporterar tillbaka här när jag har testat. De sade att den är mindre stabil än "storebrorsan" 24-0158, så man behöver ha den åtkomlig för omstart. Men det var ju rätt stor prisskillnad.