Hjälp med SSD och HDD! AKUT!

Permalänk
Medlem

Hjälp med SSD och HDD! AKUT!

Hejsan!
Jag har min SSD ikopplad i datorn just nu och allt funkar precis som de ska förutom att den bara ligger på 120gb.
När jag kopplar in min HDD och startar datorn så fastnar jag vid Windows-Loggan. Har kollat i bootmenu där är SSD högst upp och har testat tre olika alternativ med HDD på bootoption #2 och inget hjälper.

Hur ska jag göra för att få datorn att starta med SSD så att min HDD oxå kommer med.. Suger på det här med dator, kanske dålig förklaring men ja..

Permalänk
Medlem

@dennisnb: Skulle kunna vara att din HDD inte kommer med för att SATA mode i bios står i AHCI.
Prova ändra SATA mode till IDE och se om det hjälper.

Vad har du på de olika diskarna, SSD resp HDD?

Permalänk
Medlem

Är HDD:n formaterad? ligger det ett gammalt windows på den hårddisken det kan det ställa till problem. Då kan man behöva formetera alltihopa med båda diskarna inkopplade. Det Brukar lösa det.
Mvh Emil

Permalänk
Medlem

Har du något på HDD som du vill behålla?

Permalänk
Medlem

@EmilH: jag TROR där är windows på båda två.. vill ej formatera min ssd heller
finns de inget sett jag bara kan formatera dom på?

Permalänk
Medlem

@panpo98: nej ingenting jag ivll ha kvar

Permalänk
Medlem

@dennisnb: Har du provat ändra SATA-mode i bios?
Ligger där kvar rester av gammalt windows på HDD som inte är installerat med AHCI drivare startar troligen inte datorn upp med den disken förrän du antingen manuellt lägger in drivarna eller sätter över SATA-mode till IDE.
När du väl kommit in i datorn med båda diskarna så formaterar du HDD (inte SSD), sen kan du ändra tillbaka SATA-mode till AHCI.

OBS, en förutsättning är att datorn redan innan ändringarna startar som den skall när endast SSD är inkopplad och SATA-mode står som AHCI.

Permalänk
Medlem
Skrivet av dennisnb:

@panpo98: nej ingenting jag ivll ha kvar

Då kan du använda starta datorn från en Win DVD/USB och gå så långt att du ta bort alla partitioner på HDD innan du avbryter. Du kan formatera disken där också om du vill eller göra det senare i Windows. Koppla ur din SSD för att vara säker på att du inte väljer fel disk.

http://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10
Om du inte har Win DVD/USB så kan du använda verktyget från Microsoft. Den ladda ned Win 10 och låter dig välja mellan DVD, USB mm.