Permalänk

Nybyggd dator, ingen signal med skärm

Hejsan! Nu är det så här jag har precis byggt ihop en ny dator och allting gick bra tills skärmen strulade. Problemet är när jag väl kopplar in DisplayPort- eller hdmisladden så står det på skärmen att det inte får någon signal från varken båda sladdarna. Har googlat massa och prövat fixa det men tyvärr funkade inget. Så nu vänder jag mig hit och hoppas någon har någon lösning! Tack!

Mina specs: https://imgur.com/a/z0GOV

Permalänk
Medlem

Du vet alltså att det är skärmen som "strular" och inte datorn? Har du fått någon bild öht?

PS. Länken fungerar inte

Visa signatur

Intel Core i7-11700K / Asus ROG Strix Z590-F / Asus 1070 Dual OC / G.Skill Trident Z RGB 32GB (4x8) 3200MHz CL14 / Corsair RM750x / Samsung 980 PRO 1TB / Lian Li PC-O11 Dynamic EVO / custom loop 3x360 / Asus ROG Swift PG278Q / Ducky Shine 5 RGB MX Red / Sennheiser HD660S / FiiO E10K / Audio-Technica AT2020USB+

Permalänk
Avstängd

Klassiker! Har du kopplat från grafikkortet?

Permalänk
Medlem

En propp gick för mig häromdan. Efter det startade inte min dator och jag har nu bytt ut mitt nätagg. Usbs och grafikkort får ström, även lampan på moderkortet lyser men det går inte att starta. Jag har flyttat runt ram och dragit ut alla sladdar som rekommenderat. Första gången jag försöker slå på datorn efter jag slagit på nätagget blinkar grafikkortet till rött. Jag fattar inte vad som är fel och misstänker att jag måste köpa nytt moderkort. Någon som känner igen det här?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Avstängd

Om du nu har Displayport, har du valt displayport på skärmen då så du inte har "HDMI" igång med en Displayport kabel?

Visa signatur

MSI GTX 1080 Ti Gaming X, 32 GB DDR4 2666 mhz, Corsair RM750x 80+ Gold, Noctua D15, Be Quiet Dark Base 700, MSI X370 Gaming Titanium, 2st Samsung 850 Evo 512 GB, Ryzen 7 1700. . Acer Predator XB271HUA 2560x1440p 165 hz, G - Sync. ASUS 144 hz monitor och Sony MDR-Z7 (High End) Högtalare: XTZ Tune 4 (high end)

Phone: Samsung Galaxy Note 9, 512 GB.

Gamingstol: AKRACING ProX.

Permalänk

Jag är osäker om det är skärmen eller datorn som strular. Det är min första gång jag har byggt en dator så jag bara antar. Allt är ju kopplat och monterat enligt guides men kanske inte ska vara för självsäker.

Och ja jag har DisplayPort eller hdmi valt när jag använder den ena eller andra. Och grafikkortet är inkopplat eftersom det lyser och sitter intryckt och skruvad på rätt plats, eller haha?

Här är några bilder på chassit och mina datorkomponenter: https://imgur.com/a/z0GOV

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

@Pentalthy2: Sitter 8-pin kontakten i ordentligt i moderkortet? Den ser lite sned ut, men svårt att se på bilden.

Annars vore det bra om du kunde lista vilka komponenter du har, länken i ditt första inlägg fungerar som sagt inte. En klassiker är ju t.ex. att blanda en processor från 8000-serien med ett moderkort ur 200-serien, eller en processor från 7000-serien med ett moderkort från 300-serien.

Andra vanliga felkällor är att minnena inte är nedtryckta ordentligt, men de ser ju i alla fall ut att sitta som de ska på bilden. Men du kan ju alltid flytta runt minnena och prova dem ett och ett, det brukar kunna hjälpa ibland. Annars finns alltid risken att du råkat böja någon pinne i CPU-sockeln också.

Permalänk
Medlem

Har exakt samma problem som TS (se min tråd) och har fått en hel del tips att börja jobba med,
Koppla bort graffekortet helt och se om du får bild från moderkort
Kolla så att ramminne sitter ordentligt i sina slots

Jag ska själv börja med att helt ta bort graffekortet och se vad som händer, om det inte hjälper så blir det nog att skruva loss allt och börja om från början. Riktigt trist sånt här!