Asus Lyra tappar satelliterna

Permalänk
Medlem

Asus Lyra tappar satelliterna

Tjena

Har köpt ett Lyra mesh-paket till mitt hus. Huvudenheten funkar hur bra som helst, har väldig fin throughput via inbyggda vpn-servern jämfört med min gamla RT-N66U. Problemet är att hur jag än sätter upp satelliterna så tappas de bort flera gånger om dagen och måste synka om. De synkar om och får kontakt och fungerar några minuter igen, sen tappar de kontakten helt, blinkar rött och måste startas om genom att dra ut sladden. De har "bra" connection när de synkar (två gula streck till huvudenheten i appen) och när de fungerar så maxar jag min 100Mbit lina via det trådlösa från respektive satellit. Satelliterna står ca 5-7 m från huvudenheten, vilket ju bör vara fullt tillräckligt. Bara en lättbetongvägg mellan respektive satellit och huvudenheten. Jag har provat återsälla och installera om, byta placering på satelliterna, bara köra med en satellit m.m., men samma problem.

Är detta något känt problem som ni jobbar på? Känns som mjukvaruproblem...

Permalänk

Samma problem

Hej!

Har samma upplevelse. Utan last var allt stabilt men en av satelliterna dog under last. Hela tiden. Varannan minut. Enda sättet att få liv i den var att antingen dra ut sladden eller vänta en timme (!) då den av sig själv hittade rätt igen bara för att på nytt tappa kontakten och dö. Dessutom håller den alla klienter trots att den tappat kontakten, vilket gör att nätet effektivt dör för en mängd prylar.

Jag har gjort om konfig en massa gånger, factory defaultat allt, uppgraderat mm.

Märkte då att beteendet ändrades mellan två firmwareversioner. Först tog den ca sex minuter per satellit att sätta upp. Den scannade frekvenser, letade bästa kanaler mm. Med nya FW tar det mindre än en halv minut.

Till slut ringde jag Asus som sade att de hade säljstoppat den ett tag eftersom den använde förbjudna frekvenser som i Sverige används av militär och polis. Nya FW använder mao färre frekvenser, om det ny gör ngn skillnad.

I vilket fall har jag tappt samma satellit kontinuerligt oavsett var den sitter i huset. Först var den sist i kedjan. Sedan bytte jag så att den hade en stark direktkoppling till moderskeppet. ingen skillnad. Den dör ändå.

På frågan om asus kände till detta ville först inte supporten svara. Jag förklarade att jag gillade lösningen och gärna ville ha den men jag måste förstå om det är ett designproblem eller ett felaktigt måndagsexemplar som orsakar problemen. Antingen kan jag försöka med nya prylar eller ger jag upp på deras version var budskapet. Då uttryckte han sig väldigt försiktigt. "Jag har inte själv haft supportfall med det här problemet...".

Han konstaterade att jag borde lämna tillbaka sakerna, sade att de var DOA (dead on arrival) och köpa nya. Jag lämnade tillbaka sakerna och har sedan dess scannat nätet för att se om fler har samma problem eller om det bara var jag. Ditt inlägg är det första jag hittar.

Planen är att avvakta lite till innan jag provar igen.

Lycka till! Och skriv gärna in im du hittar en lösning.

Mvh

/Jonas

Permalänk

Hej @Rauf och @Mysterybister

Nu var man tillbaka från semestern i full effekt!

Vilken firmware och signature version är det ni använder? Gissningsvis så låter det som problem som kan härledas till firmwaren som var i den äldre batchen. För den nya firmwaren vänligen följ denna länk för att smidigast uppdatera till korrekt version: https://www.asus.com/us/Networking/Lyra/HelpDesk_Download/

Med vänlig hälsning,
Troy, ASUS

Permalänk
Medlem

Tack för svar! Alla har rätt till semester
Jag har kollat att alla tre har senaste fw. Gjorde uppdatering så fort jag hade installerat dom. Så det måste vara något annat problem. Det verkar faktiskt som att de disconnectar främst när jag är hemma. Ni känner inte till något skumt kompatibilitetsproblem med huawei (P9)?

Permalänk
Medlem

@Rauf:
Vad är orsaken att du köpte meshprylar? Som kostar så mycket för hemmabruk?
Har du provat att flytta runt lite på prylarna?

Visa signatur

.

Permalänk
Medlem

@fragwolf:
Jag bor i ett hus på 150kvm i ett plan, och källare under del. Det går inte att täcka med en router/accesspunkt. Jag har provat olika placeringar och samma sak händer.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rauf:

@fragwolf:
Jag bor i ett hus på 150kvm i ett plan, och källare under del. Det går inte att täcka med en router/accesspunkt. Jag har provat olika placeringar och samma sak händer.

Hade räkt med 2 st ubiquiti APs möjligen 3, kostar mindre också. Fast då måste ju dra en kabel till dem dock. Hade löst dina problem
Jag skulle nog överväga andra alternativ som inte är mesh. Även om det borde funkat bättre än det gjorde för dig så känns det som det var "konsumentprylar" när man läst lite om dem. Så om du orkar dra en kabel så skulle jag rekommenderat ubiquitis AP ac-lite 2-3st kostar mindre och kommer fungera garanterat. Skulle det troligen gjort med asus prylarna också men de kostar 2k mer Antar att när du bor i hus så har du igna direkta grannar att prata om heller? Iofs ev störningar borde ha försvunnit när du flyttat runt dem.

Visa signatur

.

Permalänk
Medlem

Jag har också skaffat Asus Lyra och jag har också haft problem. Första installationen gick bra men sedan kom problemen.
AP nummer 2 och 3 tappar kontakten med varandra och kan knappt logga in på Asus lyra appen, sjukt irriterande. Kommer förmodligen skicka tillbaka dom för ett nytt sätt eller köra med Ubiquiti lösningen och dra en jädra massa kabel.

Permalänk
Medlem

Att de slutar svara är ju bara sjukt dåligt!

Permalänk

Hej igen,

Eftersom du har uppdaterat till senaste firmwaren och att all mjukvara verkar vara i sin ordning så låter det som att det kan vara ett hårvaruproblem. Vi har en omfattande felsökningsguide för att isolera problemet om det är en enstaka puck eller flera som har problem. Detta får ni hjälp med om ni ringer vår support på följande telefonnummer: (+46)858769407

Med vänlig hälsning,
Troy, ASUS

Permalänk

Jag har precis skickat tillbaka min första Asus Lyra, huvudenheten blev väldigt varm när båda satelliterna var uppkopplade mot den. Tappade nät hela tiden med mina mobila enheter och fick upp att det inte gick att få ett IP-nummer, efter att ha satt statiska IPen på alla mina enheter så fungerar det bra i ~5min sen tappar de kopplingen och så dyker det upp "autentiseringsfel".

När jag seriekopplade satelliterna så fungerade det bättre men bara i ~15min.

3 återställningar av alla enheter och nya nätverk men inget hjälper.

Väntar nu på min andra Asus Lyra så hoppas det var ett dåligt ex, men det verkar inte lovande när man läser denna tråd.

/kotten

Permalänk
Medlem

Hej, köpte Lyra på Black Friday och har nu kört några dagar med senaste firmware. Verkar tyvärr ha samma problem som flera andra att "satelliterna" tappar kontakten med huvudenheten och börjar blinka. Väldigt frustrerande.
Har ni fått någon lösning på problemet eller är det dags att hitta annat märke?

(var så sjukt nöjd med min Asus RT-AC68U men tyckte täckningen var lite låg utanför huset.. sämre nu med tre enheter a la Lyra)

Permalänk

Dra mig baklänges! Nu fungerar det med senaste Firmware! (3.0.0.4.382_11389-g6e1042e)VM i firmware namn?

Nätverket har varit uppe och stabilt i två timmar nu med last och 25 enheter uppkopplade utan att det har hänt något spännande.

När jag satte upp nätverket så klagade den på signalstyrkan tidigare än vad den har gjort förut, där det har varit "Bra" mottagning med de gamla firmwaren tyckte nu appen att det var "Dåligt". Så fick flytta ihop Lyra enheterna något. Jag har App version 1.0.0.0.38 i telefonen.

Men nu saknar jag bara funktionen att köra kabel mellan huvudenheten och någon av de andra APs. Se där! Nu fungerar det med kabel mellan enheterna också med senaste Firmware!

/lillakotten

Permalänk
Medlem

Låter bra, jag var mycket nöjd med prestandan på wifi, men även på hastigheten man får när man ansluter via VPN utifrån. Ett jättehopp mot gamla RT N66U. Får kanske ge det ett nytt försök, rapportera gärna igen om det fortsätter fungera.
@kimse944: Har du provat FM ovan?

Permalänk
Medlem

@Rauf Jag kör med 3.0.0.4.382_11389-g6e1042e...
Har precis reset'at lyrorna och gjort om installationen så hoppas att det ska funka bättre

Funderar på att testa trådad koppling. Någon som gjort detta? Jag har en switch och antar att den ska in efter första lyran (som är kopplad till internet) för att jag ska kunna få samma nätverk på hela?

Permalänk
Medlem

Har nu kopplat in switch och därifrån kabel till sonos systemet mm (tot 17 enheter). Vetesjutton om jag kopplat fel på något sätt men har gått från 80mbit/s (RT-AC68) till 17mbit/s (Lyra) när jag testar mot bredbandskollen på datorn, som är ansluten via wifi.

Har haft betydligt mer anslutet mot gamla routern och då som sagt 80 mbit. börjar snart gråta...

Permalänk

Nu har det varit stabilt i 5dagar, har endast haft ett tillfälle när jag fick göra om synken mellan Lyrorna. Har bra fart fart med alla min enheter enstaka tillfällen när roamingen är lite seg så sjunker det till just under 100Mbit.

Backbone med TP-kabel gör susen för mitt hus som inte är optimalt för WiFi.

/lillakotten

Permalänk

Har ni alla lyckats få backhaul via kabel igång på en till enhet förutom Main noden?
Jag får det inte att funka, har provat att nollställa noden flera gånger samt konfigurera om den med kabel i satt samt sätta in senare men det vill inte funka, har provat båda ETH portar.

Just nu kopplar mina två satelliter upp mot main noden, får bra hastighet på main men sisådär på satelliterna.

Jag kör min Lyra bakom min N66U router.
Har stängt av wifi på routern och använder Lyra som wifi för huset.

Visa signatur

AMD Duron@1800Mhz [ 12x150FSB ] | 1024MB Noname | ASUS A7N8X-E | 6600GT | Antec TrueControl 550W | 2x250GB+160GB

INTEL C2D E6300 1,86GHz@2,80GHz [ 7x400FSB ] | Asus P5B-Deluxe | OCZ PC6400 DDR2 800MHz 4GB | XFX HD5850 BE 1024MB | Define R2 Titanium Grey | Antec TrueControl 550W | BenQ FP241W

Permalänk

Backhaul med kabel fungerar bra för mig, satte först upp allt trådlöst sedan anslöt jag en kabel mellan port 2 på huvudenheten och port 1 på slaven.

Vet dock inte om det är appen som buggar ur totalt ibland för helt plötsligt visar den att den har tappat kopplingen helt med huvudenheten, men efter en forcerad omstart av appen så blir det tre gröna linjer igen.

Jag kör min huvud Lyra kopplad med port 1 till min mediakonverter.

Permalänk
Medlem

Hallå!
Hur går det för alla här med sina Lyra??
Jag köpte Lyra och har använt dem den senaste veckan och vilket besvikelse.. 3.500:- för detta..
Båda mina satelliter tappar täckning hela tiden, spel hoppar ut, Plex ballar ur och får ut.. ca 50mps på min 250mps lina??!! Jag har nu plockat bort satelliterna för att slippa disconnection hela tiden..

Appen säger "Toppen" på de ställen jag provat flytta runt till, basen sitter i ett "fiber-skåp" av gips, raka vägen till basen genom väggar etc. är ca 4-5m till båda sationerna..

Har en och ett halvplans hus, ingen betong, endast trä väggar. Lyra uppdaterade sig första dagen så det ska vara senaste firmware.. hur har ni gjort för att få det att fungera?
@ASUS_Troy

Permalänk
Medlem

Bor ett väldigt litet radhus och köpte mig igår ett tre-pack av dessa för att bla få lite bättre mottagning på tomten, än så länge fungerar allt klockrent!

Visa signatur

Dator: | Fractal Design Define R5| ASUS ROG STRIX Z370-H GAMING | i7-8700K | Cryorig H7 CPU Cooler | Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR4 Red 3200MHz | ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1080 Ti |

Permalänk
Medlem

Lämnade in mina då en av mina satelliter var defekt, fick tillbaka dom och då funkade allt. Men under tiden hade jag redan köpt Ubiquiti's Amplifi(vilket jag rekommenderar stark) istället.
Installerade mina Lyra enheter till min granne istället som också behövde ha bättre trådlöst och som har nästan en identiskt hus som mitt och där får han nästan 100mbit/s i hela huset.

Säger som flera andra har påpekat att Asus Lyra var alldeles för ostabil när dom släppte produkten. Borde ha varit bättre testad.

Permalänk
Medlem

Jag testar nu att reboota allt från scratch.. får se då.. har även mejlat Asus..

Permalänk
Medlem

Nope, inget ändrades.. eller jo de tappar inte anslutning hela tiden nu.. men det gjorde dem inte första gången heller iof, det kom efter några dagar. Men hastigheten är ju ett skämt! 25mbit/s på 250mbit fiber... INTE ok.. hade Asus AC66U förut och den var grym..

Edit:
Blev inte ett dugg bättre... ni som kan detta mer än mig, Main-lyran sitter i ett gipsskåp med en sådan 30x30 lucka från Bauhaus.. Den kan väll för allt i världen inte påverka så pass mkt att hastigheten blir så här liten? Kollar jag i närliggande rum runt main-enheten får jag ut ca 150Mbit/s..

Prata med Asus supporten och de vill att jag skickar in enheterna.. kul.. prata även med webhallen där jag köpte dem och de prata på att ändra så den endast går på 2.4Ghz skulle kunna hjälpa. Men jag hittar inte vart man ändrar det, någon som vet om det ens går?

Edit2: Har provat att flytta ut main-enheten till hallen och det hjälper föga, blir att skicka tillbaka tyvärr, Lyra hade ju sådan potential.. :/

Permalänk
Medlem

Vet ni om man kan använda Lyra som AP till en annan router? Funderar på att köpa en Nighthawk x10 för att testa täckningen och får jag inte lämna tillbaka Lyra kanske jag kunde använda dem som AP, men vet inte om det funger med andra och hittar ingen info om det.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Jag prövade Asus lyra och lämnade tillbaka dom efter ca en vecka då jag fick problem som många andra tyvärr med att dom tappar länk mellan varandra mm annars var det bra signal mm.
Vid installations tillfället så tyckte jag mig kunna läsa att man kunde använda dom som extenders/AP men problemet kanske hänger kvar ändå har inte prövat.

Har med testat en nigthawk x10 men måttligt imponerad av räckvidd mm så den lämnades tillbaka den med. Köpte en ubiquiti ac pro accesspunkt och satte som får sköta wifi istället för min ac-87u och ojj vilken skillnad. Stabilt, i stort sätt lika bra räckvidd som 3 lyra mesh punkter och kostade 3000:- mindre.

Visa signatur

Dator: | Fractal Design Define R5| ASUS ROG STRIX Z370-H GAMING | i7-8700K | Cryorig H7 CPU Cooler | Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR4 Red 3200MHz | ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1080 Ti |

Permalänk
Medlem

Någon som har haft problem med att ena Lyra-enheten har lagt av helt av sig själv? Jag själv haft samma problem som beskrivs i tråden ovan att extra enheterna kopplar ner från master-enheten, dock har det blivit bättre sen ett par firmware-uppdateringar. (aktuell version 3.0.0.4.382_11464

Det som dock nu har hänt är att ena enheten kopplade ner från nätverket sen ett par dagar tillbaka och står bara och lyser vitt. (Som en enhet ska göra när den är nollställd och redo att paras ihop igen med nätverket) Jag kan inte koppla ihop den igen med övriga enheter då Lyra-appen inte hittar den frånkopplade enheten och försöker jag hålla in reset-knappen händer inget alls. (Ska börja blinka orange och sen lysa vitt när det är redo på nytt.)

Permalänk
Skrivet av Eviip:

Någon som har haft problem med att ena Lyra-enheten har lagt av helt av sig själv? Jag själv haft samma problem som beskrivs i tråden ovan att extra enheterna kopplar ner från master-enheten, dock har det blivit bättre sen ett par firmware-uppdateringar. (aktuell version 3.0.0.4.382_11464

Det som dock nu har hänt är att ena enheten kopplade ner från nätverket sen ett par dagar tillbaka och står bara och lyser vitt. (Som en enhet ska göra när den är nollställd och redo att paras ihop igen med nätverket) Jag kan inte koppla ihop den igen med övriga enheter då Lyra-appen inte hittar den frånkopplade enheten och försöker jag hålla in reset-knappen händer inget alls. (Ska börja blinka orange och sen lysa vitt när det är redo på nytt.)

Har ett liknande problem som du beskriver med senaste fw men mitt problem verkar inte vara att sateliterna tappar länk till huvudenheten utan det verkar vara huvudenheten som ballar ur. Igår så började den lyssa gult och i Web GUI:t så stod det att det var problem med min ISP:s DHCP server (funkade dock utmärkt att få DHCP adress med en laptop direkt in i modemet) noterade då att den verkade ha ändrat på portindelningen då jag testade att koppla en laptop till WAN porten och fick då en adress i LAN:et. Gjorde en reset på hela systemet och då höll det i lite mer än 24h innan allt bara kopplade ner igen. Denna gång räckte en omstart för att sparka igång det igen. Är väldigt irriterande då det fungerar kanon när det väl är igång. Jag undrar om det är så att systemet inte pallar trycket helt enkelt. har bl.a. ett 10-tal Sonos högtalare inkopplade och vet inte om de överbelastar AP:arna på ett sätt som är jobbigt för Lyra systemet?

Om någon har ett ess i rockärmen för att göra det stabilare är jag idel öra. Har kontaktat supporten och väntar på svar där så tänkte försöka ge det en chans innan de åker tillbaka.

Permalänk

Dags att summera hur bra Asus Lyra fungerar egentligen för er alla som kämpar.

Friends,

Känns som det fortfarande finns många öppna trådar kring krånglande Lyra system som måste få en lösning. Jag är en sann vän av Asus produkter, men med Lyra känns det som jag kört fast nu efter ca 2mån krångel.... - här är min story och vad jag lyckats lösa so far.., kanske finns det någon känner igen sig och hittat lösningar på öppna problem.

Problem 1: Tappade regelbundet kontakten med Lyra sattelliterna - trots väldigt bra RF länk mellan enheterna.
Lösning: Total reset på alla enheterna - swappade mastern till en av satelliterna (alla är ju lika). Parning via knappen på enheterna, inte appen med satelliterna nära mastern. Sen dess har satelliterna varit stabila!

Problem 2: "WAN DHCP client failure" - tappar WAN IP addressen - ända sättet att återfå WAN IP är att dra ut WAN RJ-45 rent fysiskt och sätta i igen - boom - efter 13s WAN IP ok. SSH inloggning och "ifconfig eth0 down" "ifconfig eth0 up" fungerar inte som återställare.. Detta problemet har jag inte fått ordning på. Felet uppträder flera gånger per dygn och förefaller sammanfalla med när Wifi enheter gör attach/de-attach till nätverket, men mer känsla än fakta..
Nästa steg: Utesluta fel i fiberswitch/internet leverantör - kommer därför sätta dit en gammal beprövad router till WAN och koppla Lyra systemets WAN på tillfälliga routerns DHCP (två nätverk parallellt allså). Återkommer här hur det går, men tacksam om någon har andra bra ideér.

Permalänk
Inaktiv

Hej!

Jag har också haft många problem med de Asus Lyra-enheterna jag har, och på sistonde har de börjat lagt av helt och hållet.

Från början körde jag med alla tre enheter utan problem, och allting fungerade hur bra som helst. Däremot började enheterna efter några dagar att tappa kontakten med moderenheten och enbart stå och blinka rött, oftast på kvälls- och nattetid. Internetuppkoppling på alla trådlösa enheter var också mycket hoppig, och enheter tappade kontakten med både moderenheten och satelliterna ofta (när den hoppar mellan dem, tänkte jag?). Det slutade med att vi bara körde med moderenheten för att satelliterna krånglade så mycket. Varken återställning av alla enheter samt flera firmware-uppdateringar löste problemen.

Vi har kört på enbart moderenheten under några veckor utan problem, och hastighet och räckvidd har varit mycket bra, men nu har ett annat problem börjat återkomma. Problemet ser ut att vara detsamma som @Eviip skriver om. Vissa dagar, det verkar vara helt slumpmässigt, säger Lyran att det finns ett lokalt trådlöst närverk, men att det inte finns någon internetuppkoppling. Android-telefonerna vi har uppkopplade visar detta med WiFi-symbolen med ett kryss på med texten 'Ansluten, inget internet' och Windows 7-maskinerna visar det som ett okänt nätverk, med den gula varnings-symbolen på trådlösa samt trådade anslutningar. Vid båda tidigare tillfällena har det enda sättet att lösa problemet på varit att återställa moder-Lyran till fabriksinställningarna, och konfigurera den igen. Efter kanske fjärde eller femte försöket att konfiguera den igen hittar den en internetuppkoppling korrekt.

Lyra-appen är i princip värdelös i dessa situationer då den säger att Asus servrar är nere, och att försöka ansluta till webb-gränssnittet får mig bara att hamna på en 'Configure your Lyra'-sida. Lyran står och lyser i en vit färg, alltså inte de vanliga cyan eller röd/orangea färgerna när problemet existerar. När det inte finns någon internetuppkoppling fungerar det dock att pinga 8.8.8.8 via en kommandotolk i Windows utan problem med 0% tappade paket. Om man sätter en vanlig ethernet-kabel direkt i fiber-lådan på väggen fungerar det hur fint som helst. Det är alltså inte något problem på den inkommande anslutningen. Vi har också flera gånger låtit hela systemet vara av en längre tid för att sedan koppla in allt och låta det vara i fred i förhoppningen att MAC-adresser och liknande ska återställa sig.

Vi har blivit ganska trötta på att det ofta strular, speciellt eftersom problemet varar tills man återställer hela moderenheten, och funderar på att helt enkelt strunta i den (just nu) värdelösa mesh-tekniken, och istället satsa på ett Ubiquiti-system eller liknande som förhoppningsvis ska vara med stabilt. Eller gör jag något fel?

Har någon liknande erfarenheter? Tack.

Axel.