Börsnoterade företag inom hårdvara/tv-spel - Aktieintresserad någon?

Permalänk
Medlem

Börsnoterade företag inom hårdvara/tv-spel - Aktieintresserad någon?

Tjena,

Funderar på om detta forum har någon som är intresserad av finans/stockpicking/värdeinvestering?
Har sedan 2015 investerat en hel del i techbolag kopplade till PC-marknaden då jag insett att jag tenderar att lyckas väsentligt bättre när jag investerar i bolag som jag mer intuitivt förstår mig på (är i högsta proportioner en tv-spelsnörd/pc-fanboy... men även snart ekonom).
Exempelvis på detta har varit AMD/Nvidia/Activision Blizzard, med mera.
Problemet har egentligen varit att Stockholmsbörsen har ett ganska så begränsat utbud, så har främst handlat amerikanska aktier (och även lite hos norskarna).

Kan det vara så att någon i denna fantastiska djungel av nördar har koll på/har någon kärlek för X bolag? Har själv bland annat kikat lite på Micron Technology (som producerar ballistix och crucial), frågan är vilka fler bolag som kan tänkas passa in i dessa ramar, eller alt. är dotterbolag till något som är noterat?
Är även intresserad av att grinda lite data och försöka ta reda på vad den brittiska, kinesiska och japanska börsen har att erbjuda (är hyffsad på japanska då jag bott där under ett år).
Man kanske ska plocka ihop en samlad lista av alla hårdvarubolag/tv-spelsbolag som är utspridda på de största börserna eller något i den stilen?

Funderingar/idéer/erfarenheter? Vore kul att brainstorma lite utan att behöva sitta och köp/säljreka saker. Har för tillfället svårt att finna liksinnade (då ekonomer främst sitter och vevar aktier i fingerprint) istället för att kolla på ordentliga bolag ;-).
Lite om mig: Snart färdigutbildad nationalekonom som jobbat en del utomlands, samt lite inom redovisning och compensation&benefits.

Permalänk

Paradox Interactive är något jag handlar lite av, känns som den kan rycka. Är sugen på Starbreeze också, men avvaktar möjligtvis tills utdelningssäsongen är över.

Personligen är jag lite rädd för amerikanska bolag om man ser till USAs kanske något ostabila framtid, sålde precis (nästan)alla USA-aktier och fonder som investerar i/delvis i amerikanska bolag.

Själv är jag en snart färdig civilingenjör i Medieteknik/Datateknik som indirekt via föräldrarna sysslat med aktier sedan 0 års ålder men som på senare tid tagit efter fars stora intresse för aktier.