Kommit över en gammal ej komplett Mac Pro (Modell A1186 EMC no:2113) kasta eller göra nåt med?

Permalänk
Medlem

Kommit över en gammal ej komplett Mac Pro (Modell A1186 EMC no:2113) kasta eller göra nåt med?

Hej!

Ingen aning om den är helt defekt. Vad jag kan se saknas en del, det mesta för att vara korrekt.. Utan minne, HDD och framförallt grafikkort vad jag kan se.

Går det på något sätt att kolla om moderkortet osv. fungerar utan att stoppa i massa grejer?

Sedan undrar jag om det det går att få tag på och framförallt är värt att skaffa alla delar som saknas.

Själva lådan är i ganska fint skick och tung som bly i varje fall.

Permalänk
Vila i frid

En ny PC av snikigare modell har ungefär samma cpu-prestanda - fast då ingår både minne och disk samt har garanti. Ska du köpa till grafik, minne och hdd hamnar du på en prislapp högre än en ny snik-dator. Återvinngen nästa - om du nu inte vill samla på gamla prylar.

Permalänk
Medlem

Tack för ditt svar!

Ja, du har säkert rätt. Men fördelen med datorn gentemot en billigare pc är ju att den är gjord för OS X. Sett på youtube att en del sätter i nya processorer, SSD, och massa minne och framförallt moderna grafikkort i princip samma burk och kör senaste OS X.

Men oavsett, så vet jag inte om moderkortet fungerar som det ska. Vill ju ogärna stoppa över grejer i den med risken för att ha sönder något. Men det hade kanske varit ett roligt och lärorikt projekt att få liv i den.

Permalänk
Medlem

Ja, om du sätter i en ssd och lite ram så har du ju en rätt duglig burk. Ett OSX kompatibelt grafikkort, hårddisk och en RAM-sticka borde du ju kunna hitta i princip gratis för att testa den.

Nu har jag aldrig ägt en mac pro, men du borde kunna börja med att se om den ger ifrån sig beep codes.

Personligen tycker jag du ska göra det, roligt projekt om inte annat. Jag tar gärna den om du annars tänker skicka den till tippen

EDIT: Värt att veta är att det inte går att installera något nyare OSX än El capitan på dessa (vad jag vet, kanske går att komma runt), då de slopat stödet (supertråkigt)

Permalänk
Inaktiv

Jag köpte en som skulle vara sönder men det enda som var sönder var grafikkortet. Köpte ett nytt gtx 650 kort eller nåt och sen gick den igång. Maskinen fick jag för 800 spänn och kortet för nån tusenlapp. Min är en 8 core mac pro 3.1 så den går inte att uppgradera processor på så det gör nån större nytta men från och med 4.1 och uppåt går att vässa upp betydligt. Så allt utom minnen är samma pris på som i pc världen men det säljs begagnade mac minnen. Tar du ett pc grafikkort så missar man macs bootscreen och datorn bootar direkt till skrivbordet från svart skärm. Glöm inte att resetta pram eller vad det heter så bootar den upp med om nya grejorna.