Idé till verklighet, Hur ska man genomföra detta?

Permalänk

Hej! Hur ska man göra? ska jag skaffa lägenhet eller?

Permalänk
Avstängd
Citat:

Säga bara några, Har också en annan fråga, Är det möjligt att plugga bo på något ställe själv bara för gymnasiet? typ en liten lägenhet?

Ja, ta hjälp av din studievägledare, han/hon ska leda dig åt rätt riktning. Din studievägledare ska också tipsa dig om bidrag du har rätt till för att du studerar på annan ort.

Visa signatur

Acer Aspire TimelineX 3820TG - Corsair F60

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aseth222:

Läs naturvetenskapsprogrammet, välje ett bra gymnasium. Jag rekommendera dig läsa till Civilingenjör om du tycker om matte, fysik, programmering.

inom datateknik.
http://www.kth.se/utbildning/civilingenjor/datateknik
eller IT
http://www.kth.se/utbildning/civilingenjor/informationsteknik

Eftersom TS bor i Nässjö rekommenderar jag LIU, både närmre och bättre

http://kvalitet.hsv.se/resultatsok.4.25ae7641136bb9ef9e380007...

Visa signatur

Intel Core i5 8600k @ 4.7 GHz - Gigabyte Aorus GTX 1080 TI - Asus PRIME Z370-A
- Corsair Vengeance LP 16 GB - EVGA Supernova G2 850W - NZXT H500i

Permalänk

Har du gjort det? Studerat i en annan stad?

Permalänk
Medlem

Det enda jag vet om procivitas i fråga är att de erbjuder internat platser för de som vill.
Frukost, lunch, middag på skolan så isåfall skulle inte någon lägenhet behövas.
Dock har jag ingen aning om hur det funkar för andra skolor. Har hört att en del skaffar en lägenhet och bor typ med en kompis.

Permalänk

Ok, Tror det är bäst att åka buss eller tåg

Permalänk

Tror jag ska åka buss eller tåg till gymnasium.

Finns det några bra i Göteborg? min syster studerar där så jag kan bo hos henne, Vad tycker ni? fast när jag börjar så har hon bara 2 år kvar

Permalänk
Avstängd

Är väll skitsamma vad vi tycker.

Visa signatur

Acer Aspire TimelineX 3820TG - Corsair F60

Permalänk

ni har ju haft erfarenhet, inte jag

Permalänk
Medlem

Ser att du har gått från trådens ursprungliga syfte "Idé till verklighet - Genomförande" till "Val av gymnasium".
Jag svarar enbart efter trådens ursprungliga syfte, antar att det är fortfarande av intresse.

Du verkar vara ambitiös, målinriktad och har klart för dig om din framtid i stora drag. Som jag förstår det så efterlyser du vägledning och tillvägagångssätt samt lite strategi kanske. För detta har jag lite motfrågor till dig.

  • Är din idé något som du kan tackla helt själv programmeringsmässigt?

  • Om inte, kan du programmera ett demo/koncept app som visar vad den gör och hur det fungerar? Programmet i sig behöver inte ha samtliga funktioner eller att de skulle vara fullständiga.

  • Har du tänkt att tjäna pengar på appen?

  • Om ja, tänkt att starta företag?

Utöver dessa frågor kan jag tipsa dig om Qt framework http://qt-project.org/ för dina appar om gillar C++ och vill kunna släppa till android, ios och WinLinMac.

Svar på dina frågor

Skrivet av Abdulla_Mehdi:

Mina frågor är:
Hur ska jag genomföra detta?
Ska jag kontakta ett företag och se om dem är intresserade av min idé? i så fall hur?
hur publicerar jag appen?
Vilket är bäst till att publicera en app? Android eller IOS? har själv en android.
är det här ett smart val eller ska jag vänta tills jag blir äldre? skulle inte tänka mig börja denna idé tills jag blir runt 27 år för jag behöver en stabil inkomnst!

1 & 2 beror på dina svar på mina frågor.
3 Du publicerar enklast efter plattformens egna butik.
4 Bäst för din del är android eftersom du redan äger en PC och en android lur/platta. Börja med det du har det är bäst så.
5 Ålder har inget med detta att göra. Din dedikering är det enda som antingen, om den är stark bär dina drömmar eller brister om den är svag, inte din ålder.

För övrigt förstår jag inte riktigt varför du måste vara runt 27 och ha en stabil inkomst först innan du börjar på detta projekt, finns det en tanke?

Edit: Jag var 16 när jag började och idag är 31 med eget företag och är verksam med 2 andra sedan uppstarten. Idag är det en ny uppstart för sambon och ett större projekt till för min del. Tycker att det är mycket spännande med entreprenörskap. Därefter är mina planer som din, fastigheter

Permalänk

det är bara det att jag tog ett tal. Låt mig förklara 16-18 bara plugg i gymnasiet, 18-23 student måste plugga mycket, 23-24 ska jobba i något år för att få erfarenhet medans jag skaffar green card, 24-27 måste få jobb, boende och måste tänka passa in i min omgivning, Under dessa år har jag inte en så stor fritid

Permalänk
Medlem
Citat:

det är bara det att jag tog ett tal. Låt mig förklara 16-18 bara plugg i gymnasiet, 18-23 student måste plugga mycket, 23-24 ska jobba i något år för att få erfarenhet medans jag skaffar green card, 24-27 måste få jobb, boende och måste tänka passa in i min omgivning, Under dessa år har jag inte en så stor fritid

30-50 barn Vänta tills pensionen så löser det sig

Permalänk

30-50 barn? vad menas?

Permalänk
Medlem

När du blir runt 30 kommer du kanske få barn och vara upptagen fram till du är 50.

Permalänk

aaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaa, Drömde lite, Har inte haft den tanken då jag är ett barn

Permalänk
Medlem

Satsa på ett internat, ABB har tre stycken gymnasium och Vattenfall har ett vid Forsmarks kärnkraftverk. Båda med mycket programmering.

Permalänk
Medlem
Citat:

Säga bara några, Har också en annan fråga, Är det möjligt att plugga bo på något ställe själv bara för gymnasiet? typ en liten lägenhet?

Om du bor på en annan ort än där du är skriven (dvs där du bor nu) så kan du troligtvis få inackorderingsbidrag (läs på www.csn.se eller hör efter med din kommun).

Gällande utbildning så skulle jag gå efter vad du är intresserad av och därefter avgöra om du tror att du kommer att vara nöjd med de studier som erbjuds på orten - om inte skulle jag söka omkring (Jönköping ligger ganska nära och borde gå att pendla till - har vänner som pendlat större avstånd under gymnasiet), annars kan man även kolla på skolor i hela Sverige. Jag tror dock det krävs att kommunen gör bedömningen att du inte kan få samma utbildning inom kommunen för att du ska få söka utanför kommunen (vet dock inte alls hur hårda de är på det här så låt det inte avskräcka dig på något sätt).

Lycka till!

Edit: Om du vill bli läkare så tror jag att Natur-natur är det enda linjevalet som ger behörighet - det kan vara bra att veta.

Permalänk

Du kommer ha hela din gymnasietid på dig att välja vad du vill göra sen, när jag gick ut gymnasiet var det ytterst få som visste vad de ville göra sedan eller vilken utbildning de skulle gå, sånt löser sig och man behöver inte börja plugga direkt!

Eftersom läkare verkar vara något du kan tänka dig så välj en naturvetenskaplig linje då det gör att du slipper läsa ytterligare kurser för att skaffa behörighet om du nu väljer att söka till läkarprogrammet sen. Alla län brukar ha en gymnasiemässa som oftast infaller i november, gå dit och se vilka skolor som har vilka program och skaffa dig en uppfattning om hur de är. Gå på öppet hus och välj det som känns bäst och som verkar ha bra och engagerade lärare och elever, att omge sig med personer med höga ambitioner kommer motivera dig själv att lyckas också samtidigt som det är lättare att plugga tillsammans med personer som är fokuserade. Välj inte gymnasium efter vad dina kompisar väljer, du kommer skaffa nya garanterat och du kan fortfarande umgås med dina gamla på fritiden.

Att kolla efter skolor i hela Sverige kan vara lite onödigt, visst den bästa skolan ligger väl någonstans men alla län har några bra skolor så att flytta är troligen inte nödvändigt.

Lycka till!