Kompabilitetsproblem för flera skärmar med olika DPI i Windows 8.1

Permalänk
Medlem

Kompabilitetsproblem för flera skärmar med olika DPI i Windows 8.1

Hej,

Jag sitter på en Macbook Pro med retina display i upplösningen 2880x1800. För att ikonerna ska få en någorlunda human storlek har jag anpassat DPI skalningen till 200 %, vilket fungerar utmärkt. Men när jag idag inhandlade en 27" FullHD monitor (som får betydligt lägre DPI än min Macbook) blir bilden på denna alldeles för stor. Under kontrollpanelens bildskärmsinställningar tog jag då bort krysset i rutan "Låt mig välja skalningsnivå för alla skärmar" vilket resulterade i att båda skärmarna fick "rätt storlek" på bilden. Dilemmat som uppstår är dock att texten på min externa bildskärm nu blir suddig.

Bildskärmen är det inget fel på, ställer jag manuellt in DPI-skalningen till 100 % får jag tydlig text. Tyvärr gäller då denna inställning båda skärmarna, vilket resulterar i alldeles för liten text på Macbooken. Har letat runt som en galning på Internet men vet inte hur jag ska lösa problemet. Jag vill manuellt kunna ställa in skalningen på 200 % för Macbooken och 100 % för FullHD monitorn, alternativt låta Windows göra det automatiskt men utan suddigheten.

Här är en länk till ett engelskt forum där flertalet personer verkar ha exakt samma problem som mig, men där ingen lösning presenterades.

Problemet är riktigt frustrerande, så håller tummarna att någon här på Sweclockers vet en lösning.

Rödlök