Ny dator eller uppgradera? Nybörjare söker hjälp.

Permalänk

Ny dator eller uppgradera? Nybörjare söker hjälp.

Hej!

Då min dator har börjat betett sig sämre och sämre under en lång tid så har jag bestämt mig för att göra något åt saken. Och då jag inte är speciellt
kunnig skulle jag gärna vilja ha lite tips. Jag använder datorn mest till spel, just nu spelar jag lol, hon, Civ 5 och lite CS:GO men kan tänka mig att det förmodligen kommer bli något nytt snart. Så här ser datorn ut i alla fall:

Operativsystem: Microsoft Windows 7
Processor: Intel Core 2 Quad Q8300 2.50 GHz
Moderkort: MSI P45 Neo-F (MS-7519)
Minne: 4x1GB (2xKingston, 2xCorsair) DDR2 333/400 MHz
Grafikkort: NVIDIA GeForce 9800 GT
Hårddisk: Seagate ST3250410AS 250 GB
Nätaggregat: Corsair VX 550 W

Det jag undrar över är ifall ni tycker att det är någon anledning att uppgradera datorn. Kommer det bli någon större skillnad om jag skaffar en SSD-Disk och bättre ram-minne eller är det lika bra att skaffa en helt ny dator från scratch?

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

En helt ny dator vore nog bäst, din budget? Vad har du för chassi?

Visa signatur

Citera så jag hittar tillbaka!

Permalänk
Medlem

Dags för nytt, vad du ska köpa beror på din budget. Men visst, ett begagnat grafikkort och en SSD så blir det så klart lite nytt liv i datorn.

Permalänk

Var väl som jag trodde då. Har inte riktigt tänkt så mycket på det, men kan väl tänka mig 6-8 tusen i alla fall. Chassit är nog inget att spara på, köptes på komplett för ca 4-6 år sedan med resten av datorn. Blir nog till att köpa helt nytt då antar jag, tack för de snabba svaren.