Tråden för hörlursgalningar! Lurar, förstärkare, dacs, pads osv osv It´s all here!

Permalänk
Medlem
Skrivet av karizmatic:

Tja, har precis införskaffat mig ett par Beyerdynamiclurar, och har läst lite att det interna ljudkortet inte ger ut maximala ljudupplevelsen. Känns som att jag får ett bra svar här förhoppningsvis internt/externt spelar ingen större roll.

Pris har jag inte sagt så skriv på vad ni rekommenderar

Mvh Kariz

Vilka är det exakt? Finns väldigt många olika modeller och impedansvarianter. Hursomhelst så är Fiio E10 eller O2 kombo två bra alternativ som inte spränger banken.

Permalänk
Skrivet av Wh1sp:

Vilka är det exakt? Finns väldigt många olika modeller och impedansvarianter. Hursomhelst så är Fiio E10 eller O2 kombo två bra alternativ som inte spränger banken.

Beyerdynamic Custom One Pro.

Ursäkta min otydlighet

Visa signatur

Citera gärna för svar!

Permalänk
Medlem
Skrivet av karizmatic:

Beyerdynamic Custom One Pro.

Ursäkta min otydlighet

Okej, just den modellen är inte alls svårdrivna så skillnaden med en ny källa behöver inte märkas alls. Med det sagt kan det bli bättre speciellt med tanke på störningar som kan märkas med integrerade ljudkort. Jag skulle dock inte köpa något jätte dyrt, mina föregående förslag står jag fast vid.

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av ThorWiking:

Hej Forumet!
Noob gällande hörlursljud men here goes= har en PC som mediadator till min Lg 60 tums plasma(ny) via min hemmabioförstärkare Denon avr-1909.
Problemet: när jag kopplar in/ur hörlurs kontakten så glappar den/ ger dåligt ljud(när jag kopplar in hörlurarna(Sennheiser hd 598) så är det dåligt ljud(distat)/saknas röster. jag måste då dra volymen nästan max för att hörlursljudet(hela registret) ska hoppa igång igen(irriterande samt inte bra för hörlurarna).
Har testat med att köpa en hörlursförstärkare( Argon hifiklubben) men då Denonen inte lämnar analog utsignal för digitala signalkällor(inget ljud ut på tape out m.m) så föll det.
Måste jag köpa Dac + hörlursförstärkare? Eller bör jag leva med det? Ljudet i hörlurarna när allt funkar är jag trots allt nöjd med.
Bor i lägenhet och är nöjd med stärkaren(kan inte spela så högt iaf) så jag byter inte stärkare för detta.
PC-HDMI-Denon-TV.
Googlat men ej funnit några svar.
Dator i Sig. är min speldator.
Tacksam för hjälp!

Du kan ju reparera utgången om den är trasig.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk

Nytt ljud, men vad?

Tja!

Just nu sitter jag med ett par Logitech g35 och är inte direkt nöjd med ljudet. Jag undrar vad jag behöver för att få bra ljud, då jag inte har någon aning om vad "DAC", "amp" o.s.v. är för något. Vad kan man få för en budget på 3-4000kr? Behöver jag ett bra ljudkort?

Är just nu intresserad av följande: https://www.komplett.se/sennheiser-hd-598-west/779037, https://www.komplett.se/beyerdynamic-t-70/755361, http://www.netonnet.se/art/ljud-och-horlorar/horlurar/hifi-ho...

Är dessa lurar bra? Är de för bra för en nybörjare? Och vad behöver jag komplettera dem med?

Tack på förhand.

MVH

Visa signatur

Dator: CPU: I5 3570k - GPU: MSI GTX 660ti - RAM: 2x4 Kingston hyperX blue - moderkort: MSI Z77A-GD65 gaming -SSD: Samsung 840 120GB - HDD Seagate barracuda 1TB - PSU: XFX XXX Edition 850W - Kylare: CM Hyper 212 evo -Chassie: Fractal Design define R4. Kringutrusning: Montitor 1: Asus 24" VG248QE - Monitor 2: Asus 24" VE248H -Headset: Logitech G35 - Mus Logitech G400 - Tangentbord: billigt Acer tangentbord(ska uppgraderas snart).

Permalänk
Medlem
Skrivet av lambroo:

Ok. Men vad är det för fördel med en sådan (furutech) än en iPod till exempel?

Rent generellt om du ser till själva DAC:en så omvandlingen av digitalt till analogt mycket bättre till bättre beroende på hur bra mobilen som du använder är.
Största fördelen är att om du använder den som AMP kan du använda lite större tröga hörlurar då du helt enkelt får lite mer kräm med en AMP.
Andra saker som man brukar märka tydligt med just AMP är att basregistret brukar bli lite mer levande och definierat. En viss värme brukar infinna sig och om man gillar när det smattrar till i trummorna så är det helt klart något som jag kan rekommendera Man få även tillgång till en högre volym. Så, fördelen skulle jag säga beror mer på vilka hörlurar du vill använda till din iPhone. Om du vill ha trögdrivna rejäla lurar med riktigt tryck i så är en AMP helt rätt väg att titta på. Om du använder små lättdrivna lurar eller pluggar så är det inte säkert att du kommer ha så mycket användning av en AMP överhuvudtaget.

Just Furutech:en köpte jag efter att ha läst en massa recensioner om vad den så att säga skulle göra för din musik.
En sak som många testare gillade var just att analog AMP gjorde mycket för basen och tillförde värme, utan att värmen gjorde det grötigt. DAC:en var också bra i testerna, mycket klar och tydlig och stödde musik upp till 24 bit om man vill.

Tittar man då lite mer till bara upplevelse (nu har jag ingen iPhone, men så vitt jag förstått så låter iPhone generellt bättre än vad min Samsung galaxy S2 gör..) så har jag kört min S2:a nalogt och testat med olika lurar och det ger ju dels en förstärkning av det som redan är dåligt i S2:an. Shit in shit out - men i gengälld har basen blivit mer rapp och definierad och det blir lite mer sticky drums av det hela. Lurar som AKG Q701 går även att köra utan problem, men det är lite bortkastat på S2:an tycker jag rent generellt.
Jag ägde också en COWON D2 som jag körde FLAC filer på som jag använde Furutechen till. Den analoga utsignalen från D2:an är mycket bättre än från S2:an. Ljudet fick sig en rejäl skjuts. Mycket trevligt och med lurar som Sennheiser HD25-1 II, Q701, AKG K550, ATH M50 mm så fick man ut mer rymd och en varm trevlig ljudbild. Med HD25-1 II fick man grymt med bas i metal låtar också

När jag sedan köpte en IBasso DX50 så blir det lite svårare att faktiskt känna att det tillför något. Den analoga signalen är redan bra, Ibasso:n driver de flesta lurar felfritt och har redan en bra omvandling i sig så det känns lite onödigt.

att Använda den som DAC är riktigt trevligt.
De inbyggda ljudkorten har varierande kvalitet och här kan man se en rejäl skjuts i ljudet som sådant. om man även har lite klent 3.5 mm jack i datorn får man med en DAC oftast bort eventuella missljud då det går via USB. Just Furutechen är lite rolig på det sätt att den ger två olika ljudbilder om den används som DAC eller AMP. DAC är renare och inte lika varm som den analoga förstärkningen är. Men detta är ju en ytterlighet jämfört med vad en Mobil kan. Det blir så att säga bonusen att kunna använda som DAC till datorn.

Permalänk
Medlem
Skrivet av William George:

Tja!

Just nu sitter jag med ett par Logitech g35 och är inte direkt nöjd med ljudet. Jag undrar vad jag behöver för att få bra ljud, då jag inte har någon aning om vad "DAC", "amp" o.s.v. är för något. Vad kan man få för en budget på 3-4000kr? Behöver jag ett bra ljudkort?

Är just nu intresserad av följande: https://www.komplett.se/sennheiser-hd-598-west/779037, https://www.komplett.se/beyerdynamic-t-70/755361, http://www.netonnet.se/art/ljud-och-horlorar/horlurar/hifi-ho...

Är dessa lurar bra? Är de för bra för en nybörjare? Och vad behöver jag komplettera dem med?

Tack på förhand.

MVH

Hejsan, angående lurarna - ingen av dem är ju dåliga. Alla har bra recensioner och anses ligga i toppklassen. Dock så är det skillnad i ljudet och även komforten så för de pengarna du kan tänkas lägga ut tycker jag du skall försöka att lyssna på dem.

Om du huvudsakligen skall lyssna på musik från datorn (eller är det spel, musik film som gäller?) så kan det vara värt att investera lite i ett bättre ljudkort eller en extern DAC. Om du vill så kan man köpa en allt -i-ett med både DAC och AMP i från början. Det finns bra versioner från 1000 och upp till ungefär så mycket att man kan bli lite grön i ansiktet av förundran...
Kortfattat och jätteförenklat:
DAC: Digital Audio Converter - som ett ljudkort, gör 1:or och 0:r till musik helt enkelt. Varierande kvalitet och egenskaper. Omvandlingen av musik och komponenter är det som skiljer. Vissa kommer med AMP.
AMP: Förstärkare - mer kräm helt enkelt. Vissa hörlurar har "lägre" volym än andra när du kopplar in dem. detta kan vara att de helt enkelt behöver mer kräm för att låta som det är tänkt. En AMP ser till att du får den kräm du behöver. Oftast har de även bättre hörlursuttag än vad de flesta stereo's och datorer har. Mycket varierande kvalitet och egenskaper kan finnas. Vissa ger värme, andra klarhet mm.

Det du skall tänka på är att definiera vad du vill få ut av dem. Vilken musik gillar du, vilken typ av ljudbild vill du få ut. En massa experter har sin egna uppfattning och utgår från dem, så du behöver veta vad du vill ha. Om du skall ha lurarna till det mest behöver du utrustning som är flexibel. Men du behöver framförallt bra programvara som kan hjälpa dig att göra inställningar som passar dig.

Om du har ett särintresse så kan du fokusera på det.

Värt att tänka på är att kedjan ed ljud ser ut ungefär så här:
Källan (själva låtens kvalitet) - Hörlurar - DAC/AMP - Spelare
Källan, har du en hårt komprimerad MP3:a eller en dålig stream så låter det sämre än en FLAC fil eller en 320 MP3a. Tämligen lätt åtgärdat att välja högsta kvaliteten på MP3 så är du tämligen säker.
Hörlurarna ger förmodligen störst skillnad. Här har du masor med olika saker som gör att ljudet upplevs på olika sätt. Ett par bra hörlurar kan göra under med det mesta helt själva!
DAC/AMP - att bara ha det - kan göra tillräcklig skillnad medans stora dyra exempel kräver den del av de övriga för att göra någon större skillnad. En AMP blir avgörande om du har tröga hörlurar, då kommer du förmodligen vilja ha en AMP som gör hörlursinvesteringen värd. DAC kan vara mycket bra att ha om du inte redan har ett bra ljudkort. En sak som en bra DAC gör är att den oftast ser till att du inte får några störningar i ljudet från övriga delar i datorn. Många som kopplar in ljudet på baksidan av datorn kan få problem med surr, musrörelser som förs över i ljudet etc. Att koppla till fronten eller en USB DAC löser ofta detta. DAC:en kan även ge en klarare bättre ljudbild och även stödja HD musik - om du har intresse av detta.
Spelare: Spelaren ger en del av ljudet. Vissa spelare avkodar musiken på sitt eget sätt och det kan därför göra sitt till att ha sen spelare som är riktigt bra, men även som har bra mjukvara för att sköta EQ mm så att du kan få ut det av ditt lyssnande som du vill. Bra ljudspelare är te.x Foobar 2000, media Jukebox mm. Jag nämnde de två jag personligen gillar mest. Finns flera trådar om vilka spelare som är bra. Har man stora mediebibliotek så kanske man vill ha en spelare som inte bara spelar musik bra utan även underlättar bibliotekshanteringen.

Just nu skulle jag för din budget kanske rikta in mig på att testa Sennheiser HD598 och leta efter en bra DAC/AMP kombo till din dator. detta torde vara ett bra steg över det du har i dagsläget. Viktigt är att testa testa testa - ju mer du lyssnar desto mer lär du dig. Ljud är lite som smak på så sättet att det kan vara svårt att ana hur bättre skall låta tills du faktiskt upplevt det.

Permalänk
Skrivet av Foolwolf:

Hejsan, angående lurarna - ingen av dem är ju dåliga. Alla har bra recensioner och anses ligga i toppklassen. Dock så är det skillnad i ljudet och även komforten så för de pengarna du kan tänkas lägga ut tycker jag du skall försöka att lyssna på dem.

Om du huvudsakligen skall lyssna på musik från datorn (eller är det spel, musik film som gäller?) så kan det vara värt att investera lite i ett bättre ljudkort eller en extern DAC. Om du vill så kan man köpa en allt -i-ett med både DAC och AMP i från början. Det finns bra versioner från 1000 och upp till ungefär så mycket att man kan bli lite grön i ansiktet av förundran...
Kortfattat och jätteförenklat:
DAC: Digital Audio Converter - som ett ljudkort, gör 1:or och 0:r till musik helt enkelt. Varierande kvalitet och egenskaper. Omvandlingen av musik och komponenter är det som skiljer. Vissa kommer med AMP.
AMP: Förstärkare - mer kräm helt enkelt. Vissa hörlurar har "lägre" volym än andra när du kopplar in dem. detta kan vara att de helt enkelt behöver mer kräm för att låta som det är tänkt. En AMP ser till att du får den kräm du behöver. Oftast har de även bättre hörlursuttag än vad de flesta stereo's och datorer har. Mycket varierande kvalitet och egenskaper kan finnas. Vissa ger värme, andra klarhet mm.

Det du skall tänka på är att definiera vad du vill få ut av dem. Vilken musik gillar du, vilken typ av ljudbild vill du få ut. En massa experter har sin egna uppfattning och utgår från dem, så du behöver veta vad du vill ha. Om du skall ha lurarna till det mest behöver du utrustning som är flexibel. Men du behöver framförallt bra programvara som kan hjälpa dig att göra inställningar som passar dig.

Om du har ett särintresse så kan du fokusera på det.

Värt att tänka på är att kedjan ed ljud ser ut ungefär så här:
Källan (själva låtens kvalitet) - Hörlurar - DAC/AMP - Spelare
Källan, har du en hårt komprimerad MP3:a eller en dålig stream så låter det sämre än en FLAC fil eller en 320 MP3a. Tämligen lätt åtgärdat att välja högsta kvaliteten på MP3 så är du tämligen säker.
Hörlurarna ger förmodligen störst skillnad. Här har du masor med olika saker som gör att ljudet upplevs på olika sätt. Ett par bra hörlurar kan göra under med det mesta helt själva!
DAC/AMP - att bara ha det - kan göra tillräcklig skillnad medans stora dyra exempel kräver den del av de övriga för att göra någon större skillnad. En AMP blir avgörande om du har tröga hörlurar, då kommer du förmodligen vilja ha en AMP som gör hörlursinvesteringen värd. DAC kan vara mycket bra att ha om du inte redan har ett bra ljudkort. En sak som en bra DAC gör är att den oftast ser till att du inte får några störningar i ljudet från övriga delar i datorn. Många som kopplar in ljudet på baksidan av datorn kan få problem med surr, musrörelser som förs över i ljudet etc. Att koppla till fronten eller en USB DAC löser ofta detta. DAC:en kan även ge en klarare bättre ljudbild och även stödja HD musik - om du har intresse av detta.
Spelare: Spelaren ger en del av ljudet. Vissa spelare avkodar musiken på sitt eget sätt och det kan därför göra sitt till att ha sen spelare som är riktigt bra, men även som har bra mjukvara för att sköta EQ mm så att du kan få ut det av ditt lyssnande som du vill. Bra ljudspelare är te.x Foobar 2000, media Jukebox mm. Jag nämnde de två jag personligen gillar mest. Finns flera trådar om vilka spelare som är bra. Har man stora mediebibliotek så kanske man vill ha en spelare som inte bara spelar musik bra utan även underlättar bibliotekshanteringen.

Just nu skulle jag för din budget kanske rikta in mig på att testa Sennheiser HD598 och leta efter en bra DAC/AMP kombo till din dator. detta torde vara ett bra steg över det du har i dagsläget. Viktigt är att testa testa testa - ju mer du lyssnar desto mer lär du dig. Ljud är lite som smak på så sättet att det kan vara svårt att ana hur bättre skall låta tills du faktiskt upplevt det.

WOW!

Tack för ditt välutvecklade svar.

Jag kommer att använda utrusningen som vanligt datorljud, d.v.s. musik(pop, dubstep, modern musik), spel, film o.s.v. Är detta: http://www.inet.se/produkt/6303370/asus-xonar-essence-stx ett DAC/AMP combo? Skulle den räcka för att driva alla lurar jag länkade, eller skulle jag behöva combinera det med något annat? När du pratar om "spelare" så antar jag att du menar min dator i detta fall?

Som sagt, är inte så kunnig när det gäller ljud.

Hur är det med denna: http://www.netonnet.se/art/ljud-och-horlorar/horlurar/dac-hor... antar att det bara är en DAC och att jag måste köpa till en AMP, eller?

Den här: http://www.netonnet.se/art/ljud-och-horlorar/horlurar/dac-hor... verkar vara en "allt i ett" men den är för dyr för min budget.

Sedan hittade jag även dessa lurar som har fått bra omdömen: http://www.netonnet.se/art/ljud-och-horlorar/horlurar/dj-horl...

Hoppas jag inte krånglar till allting, men kom gärna med förslag nu när jag har sagt vad de ska användas till.

MVH

Visa signatur

Dator: CPU: I5 3570k - GPU: MSI GTX 660ti - RAM: 2x4 Kingston hyperX blue - moderkort: MSI Z77A-GD65 gaming -SSD: Samsung 840 120GB - HDD Seagate barracuda 1TB - PSU: XFX XXX Edition 850W - Kylare: CM Hyper 212 evo -Chassie: Fractal Design define R4. Kringutrusning: Montitor 1: Asus 24" VG248QE - Monitor 2: Asus 24" VE248H -Headset: Logitech G35 - Mus Logitech G400 - Tangentbord: billigt Acer tangentbord(ska uppgraderas snart).

Permalänk
Medlem
Skrivet av William George:

Jag kommer att använda utrusningen som vanligt datorljud, d.v.s. musik(pop, dubstep, modern musik), spel, film o.s.v. Är detta: http://www.inet.se/produkt/6303370/asus-xonar-essence-stx ett DAC/AMP combo? Skulle den räcka för att driva alla lurar jag länkade, eller skulle jag behöva combinera det med något annat?

Den skulle "räcka" skulle jag vilja säga. Lurar som tex HD650 sägs förvisso växa väldigt mycket med vilken förstärkare man har, men jag är tveksam till hur stor skillnad det är. Du kommer få "bra" ljud mer det kortet iallafall, så länge du inte har otur och har massa interna störningar eller liknande.
Du har väl kortplats i burken så du kan använda detta ljudkort? (helst en som sitter en bit från både grafikkort och nättagg om möjligt)
En liten reservation är att STX har ca 10 ohm i utgångsimpedans. Det kan påverka ljudet till viss del på lurar med låg utgångsimpedans på ett lite oförutsägbart vis. (Det har nämnts ett par gånger förut i tråden)

Skrivet av William George:

Hur är det med denna: http://www.netonnet.se/art/ljud-och-horlorar/horlurar/dac-hor... antar att det bara är en DAC och att jag måste köpa till en AMP, eller?

Jepp, bara DAC.

Skrivet av William George:

Den här: http://www.netonnet.se/art/ljud-och-horlorar/horlurar/dac-hor... verkar vara en "allt i ett" men den är för dyr för min budget.

Mmm, tveksamt att den är så mycket bättre än det inbyggda STX:et.. Den mäter sämre vill jag minnas, men jag kan ha fel. Borde inte vara svårt att hitta jämförelser om man googlar lite.

Skrivet av William George:

Sedan hittade jag även dessa lurar som har fått bra omdömen: http://www.netonnet.se/art/ljud-och-horlorar/horlurar/dj-horl...

Jepp, den är rekommenderad av många! (Möjligen det sker lite på ren reflex nuförtiden )
Tycker dina andra alternativ är tänkvärda de med, plus kanske även nån i Beyers billigare gamla standardserie DT770, 880 och 990 tex..
Philips Fidelio X1 är en annan lur som brukar rekommenderas. Finns nog fler uppenbara jag glömmer bort nu... Välkommen till djungeln

---

Har du nytta av slutna lurar? (ger viss ljudisolering både in och ut, men gör dem ofta lite varmare och mer instängda runt öronen... Och öppna ger oftare en mer naturlig och luftigare "ljudbild")

Visa signatur

A modest man is usually admired, if people ever hear of him.

Permalänk
Medlem

Asus Xonar inbyggt ljudkort är ett bra kort och har fina referenser och skulle duga alldeles utmärkt!

ASUS Xonar Essence One är snäppet vassare helt klart. Anses vara ett utav de bättre prylarna i denna prisklassen. Gå in och sök på den poå stereophile och headfi mm så får du fram mycket matnyttigt. Den är dyr, men med den tror jag inte att du kommer att behöva byta förräns den går sönder eller du blir så betuttad i ljud att du vill byta

Hörlurarna är alldeles fin-fina saker.
Tänk poå att man kan nästan aldirg ha för många hörlurar Det är lite som ett golfset - vissa klubbor funklar bra i de flesta fall men i bland behöver man komma upp ur en bunker och ibland behöver man dra till som Happy Gilmore på rangen Musik gör sig i många fall olika bra med olika lurar. M50 luren skall fungera alldeles utmärkt med de musikstilar du nämnt ovan så oavsett hur de ger dig in kommer du att få mycket trevligt framöver!

ASUS kortet samt M50 torde ge en bra skjuts som du märker av samt stannar inom budget. Det ger dig den allsidighet du verkar vara ute efter.

Lycka till

Permalänk
Skrivet av Roger W:

Den skulle "räcka" skulle jag vilja säga. Lurar som tex HD650 sägs förvisso växa väldigt mycket med vilken förstärkare man har, men jag är tveksam till hur stor skillnad det är. Du kommer få "bra" ljud mer det kortet iallafall, så länge du inte har otur och har massa interna störningar eller liknande.
Du har väl kortplats i burken så du kan använda detta ljudkort? (helst en som sitter en bit från både grafikkort och nättagg om möjligt)
En liten reservation är att STX har ca 10 ohm i utgångsimpedans. Det kan påverka ljudet till viss del på lurar med låg utgångsimpedans på ett lite oförutsägbart vis. (Det har nämnts ett par gånger förut i tråden)

Jepp, bara DAC.

Mmm, tveksamt att den är så mycket bättre än det inbyggda STX:et.. Den mäter sämre vill jag minnas, men jag kan ha fel. Borde inte vara svårt att hitta jämförelser om man googlar lite.

Jepp, den är rekommenderad av många! (Möjligen det sker lite på ren reflex nuförtiden )
Tycker dina andra alternativ är tänkvärda de med, plus kanske även nån i Beyers billigare gamla standardserie DT770, 880 och 990 tex..
Philips Fidelio X1 är en annan lur som brukar rekommenderas. Finns nog fler uppenbara jag glömmer bort nu... Välkommen till djungeln

---

Har du nytta av slutna lurar? (ger viss ljudisolering både in och ut, men gör dem ofta lite varmare och mer instängda runt öronen... Och öppna ger oftare en mer naturlig och luftigare "ljudbild")

Skrivet av Foolwolf:

Asus Xonar inbyggt ljudkort är ett bra kort och har fina referenser och skulle duga alldeles utmärkt!

ASUS Xonar Essence One är snäppet vassare helt klart. Anses vara ett utav de bättre prylarna i denna prisklassen. Gå in och sök på den poå stereophile och headfi mm så får du fram mycket matnyttigt. Den är dyr, men med den tror jag inte att du kommer att behöva byta förräns den går sönder eller du blir så betuttad i ljud att du vill byta

Hörlurarna är alldeles fin-fina saker.
Tänk poå att man kan nästan aldirg ha för många hörlurar Det är lite som ett golfset - vissa klubbor funklar bra i de flesta fall men i bland behöver man komma upp ur en bunker och ibland behöver man dra till som Happy Gilmore på rangen Musik gör sig i många fall olika bra med olika lurar. M50 luren skall fungera alldeles utmärkt med de musikstilar du nämnt ovan så oavsett hur de ger dig in kommer du att få mycket trevligt framöver!

ASUS kortet samt M50 torde ge en bra skjuts som du märker av samt stannar inom budget. Det ger dig den allsidighet du verkar vara ute efter.

Lycka till

Hej igen!

Tack för era svar, har svårt att bestämma mig nu då alla tycker olika. Alla lurar verkar bra enligt er, så då är det bara att välja en. Men när det kommer till kringutrustningen är det lite svårare.

Om jag nu skulle köpa Xonar kortet och det inte skulle räcka till, skulle jag kunna köpa en extern AMP och koppla in den till kortet? Eller måste jag köpa nya separata DAC/AMP bortsett från ljudkortet?

Linus Sebastian verkar dregla över ljudkortet, han anser att det är ett kort för "entusiaster/audiofiler" eller är det bara snack? https://www.youtube.com/watch?v=iueTVM3xfFM

Så nu är frågan: Ska jag köpa Xonar kortet eller kombinra en AMP och en DAC?

Tack på förhand.

MVH

Visa signatur

Dator: CPU: I5 3570k - GPU: MSI GTX 660ti - RAM: 2x4 Kingston hyperX blue - moderkort: MSI Z77A-GD65 gaming -SSD: Samsung 840 120GB - HDD Seagate barracuda 1TB - PSU: XFX XXX Edition 850W - Kylare: CM Hyper 212 evo -Chassie: Fractal Design define R4. Kringutrusning: Montitor 1: Asus 24" VG248QE - Monitor 2: Asus 24" VE248H -Headset: Logitech G35 - Mus Logitech G400 - Tangentbord: billigt Acer tangentbord(ska uppgraderas snart).

Permalänk
Medlem

[QUOTE=William George;14485345]Hej igen!

Tack för era svar, har svårt att bestämma mig nu då alla tycker olika. Alla lurar verkar bra enligt er, så då är det bara att välja en. Men när det kommer till kringutrustningen är det lite svårare.

Om jag nu skulle köpa Xonar kortet och det inte skulle räcka till, skulle jag kunna köpa en extern AMP och koppla in den till kortet? Eller måste jag köpa nya separata DAC/AMP bortsett från ljudkortet?

Linus Sebastian verkar dregla över ljudkortet, han anser att det är ett kort för "entusiaster/audiofiler" eller är det bara snack? https://www.youtube.com/watch?v=iueTVM3xfFM

Så nu är frågan: Ska jag köpa Xonar kortet eller kombinra en AMP och en DAC?

Tack på förhand.

MVH[/QUOTE]

Jag använde ett Xonar STX förut, men det hade två nackdelar enligt mig:

  1. Förhållandevis hög impendans på utgången. Kan vara tråkigt med lurar med låg impendans.

  2. Drivrutinerna kan vara struliga. Jag har sett att somliga har väldiga problem med dem.

Får man det att lira och bara kör med högimpendanslurar så är det ju ett prisvärt alternativ.

Som jag minns det har kortet line out, så du ska kunna köra med en extern amp.

Visa signatur

Bra, snabbt, billigt; välj två.

Ljud
PC → ODAC/O2 → Sennheiser HD650/Ultrasone PRO 900/...
PC → S.M.S.L SA300 → Bowers & Wilkins 607

Permalänk
Medlem
Skrivet av Phod:

Jag använde ett Xonar STX förut, men det hade två nackdelar enligt mig:

  1. Förhållandevis hög impendans på utgången. Kan vara tråkigt med lurar med låg impendans.

  2. Drivrutinerna kan vara struliga. Jag har sett att somliga har väldiga problem med dem.

Får man det att lira och bara kör med högimpendanslurar så är det ju ett prisvärt alternativ.

Som jag minns det har kortet line out, så du ska kunna köra med en extern amp.

Ytterligare en nackdel som jag vill framföra är just att den sitter fast inuti en dator, även om du förmodligen kommer använda en och samma är det en begränsning jämfört med om den varit extern och det bara varit att plugga in laptop vid behov... Drivrutinerna "Uni Xonar drivers" (inte Asus standard) har jag aldrig haft problem med :). Wiki.

(Jag äger ett STX kort).

Permalänk
Medlem
Skrivet av Simcon:

Ytterligare en nackdel som jag vill framföra är just att den sitter fast inuti en dator, även om du förmodligen kommer använda en och samma är det en begränsning jämfört med om den varit extern och det bara varit att plugga in laptop vid behov... Drivrutinerna "Uni Xonar drivers" (inte Asus standard) har jag aldrig haft problem med :). Wiki.

(Jag äger en STX).

Och så sitter utgångarna på baksidan av datorn... Grymt jobbigt att byta hörlurar.

Visa signatur

Bra, snabbt, billigt; välj två.

Ljud
PC → ODAC/O2 → Sennheiser HD650/Ultrasone PRO 900/...
PC → S.M.S.L SA300 → Bowers & Wilkins 607

Permalänk
Medlem
Skrivet av Phod:

Och så sitter utgångarna på baksidan av datorn... Grymt jobbigt att byta hörlurar.

Det har jag iofs. löst genom en förlängningssladd som jag satt fast vid skrivbordskanten, annars hade sladden aldrig räckt på hörlurarna. Men visst, nog är det en nackdel som är värd att nämna. Med det sagt är jag rätt nöjd med vad jag fått för pengarna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av William George:

Hej igen!

Tack för era svar, har svårt att bestämma mig nu då alla tycker olika. Alla lurar verkar bra enligt er, så då är det bara att välja en. Men när det kommer till kringutrustningen är det lite svårare.

Om jag nu skulle köpa Xonar kortet och det inte skulle räcka till, skulle jag kunna köpa en extern AMP och koppla in den till kortet? Eller måste jag köpa nya separata DAC/AMP bortsett från ljudkortet?

Linus Sebastian verkar dregla över ljudkortet, han anser att det är ett kort för "entusiaster/audiofiler" eller är det bara snack? https://www.youtube.com/watch?v=iueTVM3xfFM

Så nu är frågan: Ska jag köpa Xonar kortet eller kombinra en AMP och en DAC?

Tack på förhand.

MVH

OK, skall försöka se om jag kan försöka att lista ut vad du är osäker över Ingen fara, man skall alltid fråga, det är ju så man lär sig och just ljud är en het debatt så det är inte alltid helt enkelt att hoppa in i och det kan vara en rejäl investering också.

Angående att alla säger att hörlurarna är bra: Ja det är dom. Självklart är de olika och frågan är mycket om vad man själv upplever och är ute efter. Sjkälv lämande jag tillbaka ett par NAV Visio HP50. Ett par hörlurar som i de flesta fall får 5/5 i betyg sett till ljud och pris. Men föär mig var lurarna inte rätt. Tyckte helt enkelt inte om lurarna och tyckte att de inte passade bätte till min nya DAC/AMP än vad mina tidigare lurar gjorde. Det är så personligt, så råd ges på generella saker innan man känner någon. Men de lurarna du har listat är erkänt bra och många har just M50 lurarna och de anses fortfarande av många ge mest för pengen så att säga.

Om du vill ha ljudkort och sedan en AMP, då förstärker du den analoga signalen. En AMP från te.x Audiofidelity löser AMP från c:a 1200 och uppåtväggarnaförmycket... Om du ändå tittar på detta kan det vara bättre att titta nedan - välja en DAC med en bra AMP från början.

Ljudkort kontra extern DAC,
Se till fördelar/nackdelar:

Ljudkort, sitter fast i datorn, sitter på baksidan, kan därför få störningar, kan få problem med drivrutiner.
DAC, extern, kan flyttas runt till andra enheter, via USB sällan några störningar, oftast väldigt enkla drivrutiner eller bara Plug and Play. Oftast ingen Mick ingång! Om du nu spelar behöver du en DAC som hjälper dig med mick förmodar jag - därav att spelljudkort kan vara att föredra - alternativt köra micken på moderkortets ljudkort och hörluren via DAC.

Om du skall titta på en extern DAC så har du ett rejält jobb framför dig.

Först, bestäm en budget
Bestäm vilken typ av musik du spelar och vad den skall stödja, är te.x 24/192 verkligen ett format du komemr att köra eller kör du CD kvalitet?
Funktioner

Ett par länkar till lite DAC:ar
Reference Audio: http://www.referenceaudio.se/stereo/d/a-omvandlare/
Hifiklubben: http://www.hifiklubben.se/stereo/DA-omvandlare/
Du kan även kolla: http://www.hembiobutiken.se/default.asp
Recensioner på en mängd rackarns DAC: http://www.whathifi.com/reviews/accessories/dacs

Sedan börjar djungeln...;)

Permalänk
Medlem

jag söker en bra 4 pols 3,5 kabel med mic för mina hörlurar. lyckas alltid ta sönder dem eller tappa bort dem. någon som vet var man kan köpa ett par bra?

Visa signatur

Intel i7 2600k @ 4,4 Ghz | GTX 780 DirectCU II | H60 V.2| Maximus IV Gene | TJ08-E | Vengeance 16gig 1600MHz | 840 pro 256GB | Corsair HX 1050W

Gratis frakt Inet

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mumu55:

Och äntligen släpper Sennheiser nya stora slutna over-ear lurar i intressant prisklass. Velour och leatherette pads ingår. Väska och löstagbar kabel. DJ inriktning, blir intressant att höra hur neutrala de är eller om de hissat discobasen "inspired by the sound signature of the legendary HD 25"... ööh ja tack om det stämmer. Ser bekväma ut dock lite småfula och tråkiga i mina ögon.

HD8 DJ
95 ohm
115db
$389 / £299

HD7 DJ
95 ohm
115db
$329 / £249

HD6 Mix
150 ohm
112db
$280 / £209

https://www.bax-shop.nl/images/Sennheiser_HD6HD7HD8-nieuws.jp...

Funderar starkt på HD8 DJ. vill använda dem med telefonen med ibland på resor och så men undrar om de går att driva med en telefon. brukar vara 32 Ohm men dessa är på 95. tänkte köpa en Fiio E5 till dessa tillfällena.
Annars kommer jag använda dem till datorn och såklart som DJ ibland.
Tror ni dessa hade passat mina användningsområden?

Visa signatur

Intel i7 2600k @ 4,4 Ghz | GTX 780 DirectCU II | H60 V.2| Maximus IV Gene | TJ08-E | Vengeance 16gig 1600MHz | 840 pro 256GB | Corsair HX 1050W

Gratis frakt Inet

Permalänk
Medlem
Skrivet av Armada:

Funderar starkt på HD8 DJ. vill använda dem med telefonen med ibland på resor och så men undrar om de går att driva med en telefon. brukar vara 32 Ohm men dessa är på 95. tänkte köpa en Fiio E5 till dessa tillfällena.
Annars kommer jag använda dem till datorn och såklart som DJ ibland.
Tror ni dessa hade passat mina användningsområden?

De har fått bra omdömen av de som gillar HD 25, så de bör ju vara bra DJ-lurar. Du bör inte ha problem att driva dessa med ett ljudkort, och kör du med en förstärkare till telefonen är ju inte heller det något problem.

Jag funderar själv på att köpa dessa. Har ägt ett par DJ-lurar från Sennheiser tidigare, och de var rätt kul.

Visa signatur

Bra, snabbt, billigt; välj två.

Ljud
PC → ODAC/O2 → Sennheiser HD650/Ultrasone PRO 900/...
PC → S.M.S.L SA300 → Bowers & Wilkins 607

Permalänk
Medlem

Skall skaffa hörlurar nu tänkte jag, mer att ha på kontoret och eventuellt på resande fot nu när mina in ear börjar dö (eller så köper jag nya in ear). De skall inte läcka för mycket ljud då jag gillar att lyssna högt, de får gärna skärma av en hel del också.

Testat och gillade ljudet i Sennheiser Momentum On-Ear, Sennheiser Momentum samt AKG K490 NC. Sennheiser Momentum satt inte allt för bra på min skalle och kändes "lösa" i passformen, kan ha varit testexemplaret i butik dock. AKG k490 NC verkade läcka mindre ljud?

Några synpunkter på dessa eller tips på andra lurar? Tanken är att köpa av CDON nu när de har rea.

Permalänk
Medlem

Sennheiser momentum - menar du on-ear som lösa eller vanliga momentumen over ear?
De jag har tycker jag inte känns så lösa, men de är komfortabla - klämmer inte för mycket. Vill du ha mer kläm och tightare passform kan du ju kolla in Sennheiser HD25-1 II.

Momentum äger jag och gillar dem. AKG har jag inte lyssnat på i just den modellen men jag gillar generellt AKG. Kan vara lite klena i basen ibland.

Annars kan du alltid titta på nya in-ear som Philips Fidelio S1 eller varför inte de lite roligar ONKYO FC300?
OKYO's on ear är ju också ett par tevliga lurar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Foolwolf:

Sennheiser momentum - menar du on-ear som lösa eller vanliga momentumen over ear?
De jag har tycker jag inte känns så lösa, men de är komfortabla - klämmer inte för mycket. Vill du ha mer kläm och tightare passform kan du ju kolla in Sennheiser HD25-1 II.

Momentum äger jag och gillar dem. AKG har jag inte lyssnat på i just den modellen men jag gillar generellt AKG. Kan vara lite klena i basen ibland.

Annars kan du alltid titta på nya in-ear som Philips Fidelio S1 eller varför inte de lite roligar ONKYO FC300?
OKYO's on ear är ju också ett par tevliga lurar.

Det var over-ear som var lite lösa. On-ear var inte lösa.

Hur är Momentum att driva med t.ex. en iPhone, blir det för klent? Behöver man en hörlursförstärkare?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aktsu:

Det var over-ear som var lite lösa. On-ear var inte lösa.

Hur är Momentum att driva med t.ex. en iPhone, blir det för klent? Behöver man en hörlursförstärkare?

Momentum vinner inte jättemycket med en AMP. Jag tillhör ju dem som gillar lite bas och gärna lite lätt sticky bas så jag gillar att köra AMP på de flesta lurar för att fgå lite mer definition och så. Nu har jag inte en iPhone själv, utan en mindre välljudande Samsung Galaxy S2 och det funkar. Lurarna presterar bra. Kör även via Cowon D2 och IBasso DX50 utan amp och det funkar alldelles utmärkt. De är ju gjorda för att vara lättdrivna så jag tycker inte att du behöver oroa dig alls.

Momentum tycker jag är ett par riktigt trevliga lurar och mitt bästa köp från förra året - så jag rekommenderar dem helt klart om de sitter bra över öronen på dig!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Foolwolf:

Momentum vinner inte jättemycket med en AMP. Jag tillhör ju dem som gillar lite bas och gärna lite lätt sticky bas så jag gillar att köra AMP på de flesta lurar för att fgå lite mer definition och så. Nu har jag inte en iPhone själv, utan en mindre välljudande Samsung Galaxy S2 och det funkar. Lurarna presterar bra. Kör även via Cowon D2 och IBasso DX50 utan amp och det funkar alldelles utmärkt. De är ju gjorda för att vara lättdrivna så jag tycker inte att du behöver oroa dig alls.

Momentum tycker jag är ett par riktigt trevliga lurar och mitt bästa köp från förra året - så jag rekommenderar dem helt klart om de sitter bra över öronen på dig!

Tack för svaret!

Lutar nog mest åt Momentum On-Ear eller AKG K490 NC som jag också gillade, tror Over-Ear blir för stora för mig. Det som talar mycket för AKG-lurarna är att de går att fälla ihop en del. Också fått upp ögonen för Philips Fidelio M1 som en joker faktiskt, alla säger att de skall vara riktigt bra, tom bättre än Momentum On-Ear.

Ska försöka gå och lyssna på Momentum On-Ear mot AKG K490 NC igen imorgon, se vilken jag föredrar. Någon som testat dem båda under längre lyssningspass?

EDIT: Tydligen finns det problem med AKG K490 så de går sönder. Så det står mellan Momentum On-Ear or Philips Fidelio M1, Whathifi verkar ranka Philips högre, däremot finns det ingenstans jag kan prova dem...

Permalänk
Fyndjägare
Skrivet av Aktsu:

Skall skaffa hörlurar nu tänkte jag, mer att ha på kontoret och eventuellt på resande fot nu när mina in ear börjar dö (eller så köper jag nya in ear). De skall inte läcka för mycket ljud då jag gillar att lyssna högt, de får gärna skärma av en hel del också.

Testat och gillade ljudet i Sennheiser Momentum On-Ear, Sennheiser Momentum samt AKG K490 NC. Sennheiser Momentum satt inte allt för bra på min skalle och kändes "lösa" i passformen, kan ha varit testexemplaret i butik dock. AKG k490 NC verkade läcka mindre ljud?

Några synpunkter på dessa eller tips på andra lurar? Tanken är att köpa av CDON nu när de har rea.

Focal Spirit Pro? Ett bra alternativ till Momentum Over-ear. Och skönare på huvudet. Finns att testa på DLX Music Fridhemsplan tillsammans med en massa andra lurar.
http://www.dlxmusic.se/ProductSection/productlist.aspx?id=165459

Visa signatur

Front Audio porten på ditt mobo = bättre hörlursförstärkare! Bra att veta->Headphone Amp & Impedance, Apple har en 95kr DAC, Hörlursgrafer hos Squig.link, HeadphoneDatabase, In-Ear Fidelity, AudioDiscourse.
Hörlursrigg: Audeze LCD-2.2/XC/Sine, Hifiman HE-500/560/Edition X, Focal Clear, HD6XX, TH-X00 PH, AH-D2000, Ether C Flow, Fidelio X2, B&W P7, UM 30 Pro, Andromeda, Ikko OH10, EAH-AZ60, Simgot EA500 + 20 DAC/AMP - SS och rör. Och en stereo + hemmabio.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mumu55:

Focal Spirit Pro? Ett bra alternativ till Momentum Over-ear. Och skönare på huvudet. Finns att testa på DLX Music Fridhemsplan tillsammans med en massa andra lurar.
http://www.dlxmusic.se/ProductSection/productlist.aspx?id=165459

http://www.plaudio.com/wordpress/wp-content/uploads/Spirit_Pr...

Tror jag bestämt mig för att köra på On-Ear som mest, fortfarande halvsugen på att bara köpa ett par In-Ear eftersom de är smidigare att ha med sig, men är svårt. Blir det On-Ear står det nog mellan Sennheiser Momentum On-Ear och B&W P5. Lyssnade på P5orna idag och gillade det mer kalla ljudet.

Permalänk

AMP/DAC combo?

Någon som har erfarenhet av dessa: http://www.headnhifi.com/o2-odac-combo ?

1. Är de bra?

2. Är det allt som behövs + hörlurar?

3. Hur är det med beställning, frakt o.s.v.

4. Kommer de färdiga eller måste man löda ihop dem själv?

Tack.

Visa signatur

Dator: CPU: I5 3570k - GPU: MSI GTX 660ti - RAM: 2x4 Kingston hyperX blue - moderkort: MSI Z77A-GD65 gaming -SSD: Samsung 840 120GB - HDD Seagate barracuda 1TB - PSU: XFX XXX Edition 850W - Kylare: CM Hyper 212 evo -Chassie: Fractal Design define R4. Kringutrusning: Montitor 1: Asus 24" VG248QE - Monitor 2: Asus 24" VE248H -Headset: Logitech G35 - Mus Logitech G400 - Tangentbord: billigt Acer tangentbord(ska uppgraderas snart).

Permalänk
Medlem
Skrivet av William George:

Någon som har erfarenhet av dessa: http://www.headnhifi.com/o2-odac-combo ?

1. Är de bra?

2. Är det allt som behövs + hörlurar?

3. Hur är det med beställning, frakt o.s.v.

4. Kommer de färdiga eller måste man löda ihop dem själv?

Tack.

Jag har beställt från Headnhifi många gånger.

1. Ja, det är en mycket bra produkt.

2. Ja, strömadapter och USB-kabel ingår.

3. Beställning är som vanligt när man shoppar på internet, fast betalningen är lite annorlunda om jag inte minns rätt (utlandsbetalning i förskott tror jag, oroa dig inte). Välj weekly priority shipping så postar han ifrån Tyskland istället för Schweiz. På så sätt slipper du moms och tullavgifter för Tyskland är ett EU-land men inte Schweiz.

4. Den du länkat till kommer färdig. Kan och vill du bygga själv så säljer han kit också. Att bygga själv är enkelt om man kan löda och det tar kanske 4-5 timmar första gången man bygger en.

Visa signatur

O2+ODAC - Denon AH-D2000
MiniDSP SHD - Emotiva UPA1 - Had Oy högtalare

Permalänk
Skrivet av Kalium:

Jag har beställt från Headnhifi många gånger.

1. Ja, det är en mycket bra produkt.

2. Ja, strömadapter och USB-kabel ingår.

3. Beställning är som vanligt när man shoppar på internet, fast betalningen är lite annorlunda om jag inte minns rätt (utlandsbetalning i förskott tror jag, oroa dig inte). Välj weekly priority shipping så postar han ifrån Tyskland istället för Schweiz. På så sätt slipper du moms och tullavgifter för Tyskland är ett EU-land men inte Schweiz.

4. Den du länkat till kommer färdig. Kan och vill du bygga själv så säljer han kit också. Att bygga själv är enkelt om man kan löda och det tar kanske 4-5 timmar första gången man bygger en.

Tack för svar.

Har lite svårt att motivera min Far till att beställa dem åt mig(jag betalar), då han påstår att det är onödigt och att jag inte kommer att höra någon skillnad.

Skulle du/ni kunna motivera hur och varför dessa är bättre än standard?

Visa signatur

Dator: CPU: I5 3570k - GPU: MSI GTX 660ti - RAM: 2x4 Kingston hyperX blue - moderkort: MSI Z77A-GD65 gaming -SSD: Samsung 840 120GB - HDD Seagate barracuda 1TB - PSU: XFX XXX Edition 850W - Kylare: CM Hyper 212 evo -Chassie: Fractal Design define R4. Kringutrusning: Montitor 1: Asus 24" VG248QE - Monitor 2: Asus 24" VE248H -Headset: Logitech G35 - Mus Logitech G400 - Tangentbord: billigt Acer tangentbord(ska uppgraderas snart).

Permalänk
Fyndjägare
Skrivet av Mumu55:

Det verkar som om Geek Out är färdig nu. Lite bilder nedan på final PCB mm. De ska producera 8000st i första vändan. Kommer visas upp på CES nästa vecka så då lär vi få lite lyssningsintryck. Tycker den gröna och den röda blev jäkligt snygga. Tyvärr är den gröna enbart för de som supportade på Kickstarter.
Pris $199-299 beroende på hur krallig förstärkare man önskar.

- Powerful amplifier
- Audiophile-grade DAC
- Real 3D Sound
- Two headphone jacks

- Three Geek types: 1 - Geek, 2 - Super Geek, 3 - Super-Duper Geek
- Two outputs on all types (2 x 3.5 mm jack): line and headphones, both are variable in digital domain (64bit precision)
- Volume control: two buttons and software (Operation System main volume slider sends volume data to Geek which implements the volume change in its internal volume control)
- Line-out output impedance: 47 Ohm (on all types)
- Headphone output impedance: 0.47 Ohm (on all types)
- Max output voltage (line-out and headphone): 2.65 Vrms (Geek), 3,4 Vrms (Super Geek), 4 Vrms (Super-Duper Geek)
- Max output power (headphone, 16 Ohm): 450 mW (Geek), 720 mW (Super Geek), 1000 mW (Super-Duper Geek)
- Native decoded music format in PCM: 44.1, 48, 88.2, 96, 176,4, 192, 352.8, 384 kHz / 16, 24, 32 bits.
- Native decoded digital format in DSD: 2.822, 3.072, 5.644, 6.144 mHz / 1 bit
- "Class A" analogue output stage, THD+N better than 0.005 %, SNR is 103dB (none-weighted), 109dB (A-weighted)
- Sample rate indicator LEDs, machined aluminum enclosure in three different colors, with 6" USB cable, driver for PC (plug and play on MAC and Linux)

http://www.mustgeekout.com/
http://www.kickstarter.com/projects/gavn8r/geek-a-new-usb-awe...

Börjar dyka upp lite tester på LH Labs Geek Out nu. 1000mW varianten verkar driva Audeze väl. Synd man missade att finansiera den kampanjen på Kickstarter. Även till nuvarande pris verkar den fortfarande vara riktigt bra. Dock väntetid just nu, de har en fin backlog att fylla.
Test hos Part Time Audiophile

Men som tur är jag early adopter på Geek Pulse desktopvarianten, kommer väl till sommaren. Tog en Pulse X med amp upgrade och Femto clock

Edit: Custom Cable i UK kommer börja sälja Geek Out inom kort. Från £199 och £8 frakt. LH Labs tar $45 frakt från USA, lite saftigt.
http://www.custom-cable.co.uk/lhlabs-geek-out-dac-headphone-a...

Visa signatur

Front Audio porten på ditt mobo = bättre hörlursförstärkare! Bra att veta->Headphone Amp & Impedance, Apple har en 95kr DAC, Hörlursgrafer hos Squig.link, HeadphoneDatabase, In-Ear Fidelity, AudioDiscourse.
Hörlursrigg: Audeze LCD-2.2/XC/Sine, Hifiman HE-500/560/Edition X, Focal Clear, HD6XX, TH-X00 PH, AH-D2000, Ether C Flow, Fidelio X2, B&W P7, UM 30 Pro, Andromeda, Ikko OH10, EAH-AZ60, Simgot EA500 + 20 DAC/AMP - SS och rör. Och en stereo + hemmabio.