Hjälp! Ska bygga en dator för Videoredigering och Gaming! Är detta bra komponenter?

Permalänk

Hjälp! Ska bygga en dator för Videoredigering och Gaming! Är detta bra komponenter?

Hej!

En kompis satte ihop en Kv Inet åt mig (Kv=kundvagn), men när jag frågade på Sweclockers om det var en bra build fick jag massa
kommentarer om jag vad jag borde ändra på.

Har fixat till alla (tror jag) felen, och nu kommit fram till denna builden.
Det jag fixat är, Grafik kortet från ett 770 4gb till ett 770 2gb eftersom 770 4gb inte klarar av 4gb ändå utan bara 2,4 så det finns liksom ingen mening att lägga så mycket extra pengar på det. (0,4 gb mer)
Har också bytt chassi från ett Aerocool tilll ett Fractal design pga dålig kabel dragning, knappt om plats.

Bytt från 750 w till 600 w (det skulle räcka sa både inte och Sw forum)
Många antydde på att jag borde skipa i7 och köra på i5 men jag ahde glömt och sagt att jag skulle Video redigera väldigt mycket och rendera samtidigt som jag redigerade m.m. där ska jag också ha 16 gb ram minne.

han som satte ihop kv först hade ett mAtx moderkort som inte kunde överklockas... det bytte vi till ett som kunde, sen frågade jag en annan kompis pappa som hade byggt en dator med min kompis och han sa att det moderkortet inte skulle klara mitt grafik kort till max och Processorn, var därför tvungen att ta ett dyrare.

Här är min Kundvagn: http://www.inet.se/kundvagn/visa/4190477/2013-11-27

Gammla moderkortet: http://www.inet.se/produkt/1902458/g...ga-z87-hd3-atx

Min fråga är då vad ni tycker om den här datorn? Passar alla delarna med varandra, kommer allt funka som det ska får jag ut max av datorn? Lite tips och trix hade inte häller varit fel Vad kan jag välja bättre med mera...

Tacksam för bra och snabba svar // Adam

Permalänk
Medlem

Jag tycker väl att det ser bra ut, så du kan nog köra på de!

Dock ska jag personligen säga att jag kör med GTX 670 4GB, och alla sa att det inte kommer att fungera, för att minnesbussen var för smal. Det stämmer, fast ändå inte. Mitt kort överklockade jag direkt minnet på så att jag har effektiv bandwith på 243,5 GB/s, istället för 192,2 GB/s. Jämför detta med GTX Titan som har 288 GB/s med 6 GB minne. Alltså, mitt 670 fungerar klockrent.
Använder även det kortet för mindre renderingar, och då har dessa fyllt upp minnet helt.

Om du dessutom vill ha en billig uppgradering i framtiden så väljer du att köra SLI med 770. Då kommer inte 2 GB att räcka någonvart längre, och det är bara 4 GB som gäller. Så om du vill spara pengar nu, kör på 2 GB, vill du spara mycket pengar senare, skaffar du 4 GB. 4GB versionen kostar 500 kr mer på komplett.se, så det är verkligen värt det!

Visa signatur

That which does not kill me makes me stronger. That which does kill me I'll deal with when I respawn.

Permalänk

Tack så jätte mycket