Hjälp med val av router/switch till server mm.

Permalänk
Medlem

Hjälp med val av router/switch till server mm.

Hej, jag är någorlunda insatt i datorer men inte i nätverk. Jag har läst rekommenderade trådar och frågat de jag känner men inte kommit fram till något.

Jag behöver en router eller switch. Jag har en internetuppkoppling på 100/100. För tillfället så har jag en server(för teamspeak, minecraft med mera), min stationära dator och en dålig router alla inkopplade direkt i wan-uttagen i väggen, som det finns 3st av. Routern har jag endast för att ge min smartphone internet.

Men nu skulle jag vilja ha allting på samma nätverk. Jag har funderat på att göra om servern till en filserver som man också ska kunna komma åt över internet. I så fall behöver routern såklart ha hög throughput lokalt. Jag vill också kunna fjärrstyra servern via mobilen och datorn, via rdp, och kunna fjärrstyra datorn med Unified remote (android) eller liknande.

Finns det ens en router som klarar av att göra detta pålitligt och utan krångel? Lite pillande och port-öppnande är jag inte rädd för, men tidigare har jag bara haft dåliga erfarenheter, med program som inte fungerar trots öppnade portar osv...

Eller är det hopplöst? Börja jag fortsätta ha i alla fall servern kopplad direkt till internet?

Egentligen vore det kanske bra att ha en router där man kan göra flera datorer "DMZ", finns ens såna routrar?

Vilken router passar mig? Alternativt var kan jag lära mig mer?

Jag är tacksam för all hjälp eller alla tips.