Diablo III slår försäljningsrekord

Permalänk
Skrivet av Wh|p:

Det är ju fan va ni grinar om att man ska behöva va online, det är väl bara bra? Mindre p12 fuskare. Blizz har bättre koll. Vem har inte internet menar ni, eller ni vill dra ut nätverkssladden när ni spelar diablo 3? Nu kommer folk snacka om "men man ska kunna välja själv" osv men är det vekrligen värt det på bekostnaden av fler fuskare? NEJ

Dom enda som klagar på detta borda rimligtvis vara dessa 2 kategorier.. fuskare och folk som tänkt spela en crackad version.
Folk klagar på allt, bara för det är en förändring. Jag har läst om folk som tycker det är förjävligt att man inte längre behöver klicka på guldet för att ta upp det... som om de inte vore nog redan att klicka på alla 100 grejer som droppar av varje klunga man dödar >,<

Error 37, gör att man inte kan spela
Hade dom då gjort så de finns ett offline och ett online så hade det varit bättre, online är allt molnbaserat
Och offline mode så kan man bara köra solo, detta hade varit mycket bättre

Visa signatur

Laptop #1 ASUS X75VC Laptop #2 Packard Bell EasyNote LJ61
photobucket (mina bilder, har en bild jag lagt upp 404 så kan den finnas här) hemsida

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ixos:

Jamen godag yxskaft. Visst behöver du vara ansluten till deras onlinetjänst för att spela en laglig kopia....

Men knappast för att spela någon av de olika piratversionerna...

Finns miljontals som spelar WoW på olika piratservrar också, precis som Diablo 3 spelas pirat i betydligt större utsträckning än vad du tycks tro.

En snabb titt på vilket spel som är populärast just nu på piratbukten eller valfri annan nedladdningssite bekräftar detta.

Ser att Diablo är väldigt populärt på TPB men tryckte även på länken och de har inte lyckats cracka än. Man kan alltså ladda hem ison men inte göra något med den än. Detta gör att folk som längtat efter spelet men inte tänkt köpa det köper ändå för att kunna spela spelet.

Många som tankar köper inte spelen även fast de har råd, jag vet för jag tankade var enda spel jag körde för ett par år sedan. Hur bra spelen än var och hur mycket jag än gillade dom så tankade jag varenda spel. Nu tankar jag inga spel och köper allt istället. Men kom inte och säg att pirater alltid köper spelen om det är bra. (riktigt till piraterna).

Visa signatur

Speldator: i5 4670k stock | 8GB ram | Asus Z87-plus | Xonar Essence STX | SSD: Intel g2 , Samsung 830 256gb | R9 290 Tri-x | Define R4| Win 8 | Noctua nh-u12p | Qpad Mk-50
marinlik.wordpress.com/ Min blogg för nedbrytning av spel och diverse andra artiklar om NFL
500px.com/niclasbrundell

Permalänk
Medlem
Skrivet av flyawaynille:

Många som tankar köper inte spelen även fast de har råd, jag vet för jag tankade var enda spel jag körde för ett par år sedan. Hur bra spelen än var och hur mycket jag än gillade dom så tankade jag varenda spel. Nu tankar jag inga spel och köper allt istället. Men kom inte och säg att pirater alltid köper spelen om det är bra. (riktigt till piraterna).

Hur mycket man spenderar på spel är upp till var och en, men du spenderar varken mer eller mindre bara för att du inte kan tanka längre. Iaf inte någon jag träffat...

I princip hela min bekantsakskrets köpte vi inte ett spel under vår studenttid (då vi helt enkelt inte hade råd). Nu när alla har jobb köper vi alla spel vi vill spela istället. Obskyra spel om man är nyfiken på och saknar demo kan fortfarande tankas, då man inte gärna slänger ut 250-500kr på något som sannolikt är en skitprodukt. Är spelet bra (och går att spela tillsammans) resulterar det oftast i att vi alla köper det vilket betyder att i vårt fall så är det enda konkreta resultat piratkopieringen fått faktiskt är att företaget säljer 5 kopior istället för 0.

Samt förståss att vi alla kunde hålla vårt spelintresse uppe under studietiden trotts brist på pengar, istället för att hitta andra intressen och kanske slutat spela helt och hållet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av darkstrom:

Med samma logik så är Diablo 1 också uselt?

Diablo hade atmosfär och en handling som faktiskt fungerade, någonting som Diablo 3 tyvärr saknar.

Skrivet av Izeen:

Äh i D2 droppades det legendary hit och dit, nu är det mycket mer sällan. Like it should be. Du kanske ska satsa på lite MF om du tycker det droppar dåligt :)?

De unika föremålen kändes åtminstone som det i Diablo 2. Eftersom man har valt att ta bort skillträdet i Diablo 3 finns det inte lika många intressanta och åtråvärda effekter vilket resulterar i tråkig loot.

MF?

Visa signatur

MSI MPG B550 Gaming Edge WiFi | Ryzen 7 5800x | MSI RTX 3080 SUPRIM X | be Quiet! Straight Power 11 850W | Corsair 32 GB (2x16) DDR4 Vengeance RGB Pro 3200MHz CL16 | NZXT Kraken Z73 | Fractal Design Meshify 2 XL | Qpad QH-1339 | Asus Xonar Essence STX | Steelseries Apex Pro | Acer 27" Predator XB273UGS QHD IPS 165Hz

Permalänk

"Spelade" på lanseringsdagen var väl att strö på sanningen lite väl mycket?

Permalänk
Medlem
Skrivet av mOOpiTh:

Nu blir man ju förvirrad var det inte så att piratkopieringen förstörde allt? :/

Nej, det enda piratkopieringen lyckats med är att tvinga fram diverse mer eller mindre störande DRM-lösningar.

Visa signatur

Idioter förbokar datorspel.

Permalänk
Medlem
Skrivet av m0rk:

Trevligt för Blizzard. Tycker dock inte spelet kunde leva upp till förväntningarna p.g.a. följande:
1 - Tvingas alltid vara online. Singelplayer ska inte laga för att man tvingas koppla upp sig mot servers.
2 - Handlingen var för kort och helt inriktad på att sälja uppföljare.
3 - Leah karaktären är helt jävla jävla otroligt irriterande och inkonsekvent.. Plot hole
4 - Allt för mycket energi och utvecklingstid verkar har gått till auktionshuset (som att istället fixa LAN eller bättre handling)

Att man måste vara online stör mig inte men annars håller jag med dig! Auktionshuset förstör bara. Dra ner dropraten, har inte hittat ett legendary på två genomspelningar? En annan stor besvikelse är ju bossfighterna, krävs 0 strategi..

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Define R3 | Asrock P67 PRO3 Rev B3 | I5 2500K@4,5GHz | Xigmatek Gaia | Corsair Vengeance LP 8GB 1866MHz | EVGA GTX 970 SSC | XFX core edt. 550W| Intel 320 120GB, Crucial MX100 256GB, WD caviar black 750GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pimpim666:

Det är för att du jämför Diablo 3 med Diablo 2. Jämför Diablo 3 med diabloklonerna så kommer du märka att D3 hör hemma på 90-talet.

Eller också är det du som hör hemma på nittiotalet, precis som Diablo 2 och alla andra som tycker att det var sååå mycket bättre.

Visa signatur

Idioter förbokar datorspel.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av FribBe:

För tillfället, ja.
http://www.webhallen.com/se-sv/spel/xbox_360/129460-diablo_ii...

Visa signatur

EVGA GTX 1080 Ti | Intel Core i9-9900K | Fractal Design Celsius S24 | ASUS ROG Strix Z390-I | 32 GB DDR4 @3200Mhz | Corsair SF750 | Samsung 970 Evo Plus 1 TB (M.2) | Crucial MX 500 & 300 1TB (2,5") | Louqe Ghost S1 Ash | AOC AGON AG271QG, Eizo Foris FS2333 & TCL 75EP660 | Windows 11 64-bit

Permalänk
Medlem

Kan bara instämma med många här att det var ett J%¤ gnäll på detta med online uppkoppling.

Som flera sagt det krävs även el för att driva datorn. Jag kan ärligt säga att jag nog på sista tiden haft oftare strömavbrott än att min lina gått ner. VI lever i 2012 och inte år 2000 då bredbandet var mer offline än online.

Det är nog bara börja vänja sig att framtida spel kommer kräva Internet uppkoppling och jag ser inte problemet? Köra lan? Men vem har lan nuförtiden utan tillgång till Internet? Dessutom springer alla omkring med sina smartphones som man kan koppla in i datorn så har man Internet via den om det så krävs. Ostabila servrar? Ja det är nog alltid ett problem första tiden då stora spel kommer. Mig veterligen gick inte BF3 att spela eller för vissa att ens installera då origin strulade. Var mycket gnäll då också så klart. Men det stabiliseras ganska snabbt. Att ha onlinekrav dödar helt klart piratkopieringen och det är väll något bra? Jag kan ärligt säga att dom spel jag fultankat och tyckt varit bra har jag tyvärr aldrig betalat för. Det är inte många sådana men jag tror nog dom flesta gamers kan erkänna sig till detta.

Permalänk
Medlem

Det är inget ovanligt att butiker gör sådär för att kunna sälja förhandsbokningar och få trafik.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Kilroy:

Tvärtom, dagens ekonomiavdelningar är så duktiga att dom trots rekordvinster får folk att tro att dom är i kris, det kräver skicklighet.

Cyniskt, men sant. Det kallas Hollywood accounting av en anledning - mediabranschen kan det här.

Visa signatur

Nu med kortare användarnamn, men fortfarande bedövande långa inlägg.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av FredrikMH:

Haha den mätningen leder till den slutsatsen? Skriv det i ditt CV

Bra idé, jag lägger till "Har fundamental förståelse för vilka tal som är större än andra tal (krokodilens mun ska peka på den stora, ref: kommer ihåg från mattebok i klass 2)" till "Färdigheter".

Får jag föreslå de två direkt motsägelsefulla och på varandra följande meningarna:

Skrivet av FredrikMH:

Sen finns det säkert en stor del som inte hade köpt spelet om de inte laddat ner det. Men det är inte intressant om vi spekulerar i förlust/vinst på piratkopiering

som tillägg i ditt?

Visa signatur

Nu med kortare användarnamn, men fortfarande bedövande långa inlägg.

Permalänk
Medlem
Skrivet av phz:

Cyniskt, men sant. Det kallas Hollywood accounting av en anledning - mediabranschen kan det här.

Originaltrilogin av Star Wars har fortfarande inte gått med vinst t.ex...

(Sen vill jag säga att vissa delar av branschen förlorar betydande del pengar på piratkopiering, men det är inte dom som klagar mest och överlag är det inte ett problem på det sättet som dom stora bolagen vill få det att framstå som.)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Windir87:

Magic Find

Visa signatur

[MSI X470 GAMING PLUS] - [AMD RYZEN 3700X] - [G.SKILL F4-3200C14D-16GTZKW] - [Palit GTX 1080] - [Kingston 1TB NVME] - [Corsair HX 750W] - [Noctua NH-D15] - [Fractal Design XL R2] - [Acer XB270HU]

Permalänk
Medlem
Skrivet av MaxWarp:

Nej, det enda piratkopieringen lyckats med är att tvinga fram diverse mer eller mindre störande DRM-lösningar.

Nej Piratkopering har faktiskt efter 20 års tid fått branchen att reagera lite grann.

Exempelvis kan vi ju numera köpa och ladda ned D3 via Blizzards hemsida med bit torrent teknologi. Detta hade knappast varit möjligt utan påtryckning från piratkopieringen.

Dessutom vill jag påstå att Steam inte funnits heller om inte folk visat sitt missnöje med att köpa skivor som blir repiga och tappas bort, och att många föredrar att ladda ned spel bekvämt direkt till datorn.

Permalänk
Medlem

Det var ett jävla whine på online läget, eftersom allt hanteras server side så föredrar jag denna lösningen över att göra "offline" gubbar som sen blir 4ever alone när man inte kan ta in dem till online. och jag har fått mer än min beskärda del av felmeddelanden, jag hoppas mera på framtiden efter crasherna i början har det gått till 99% smärtfritt att spela.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av krigarkungen:

Blizzard är inte skyldiga att ens producera ett spel, så sluta klaga. Men det är ju trots allt det svenskar gör bäst . . .

Ni är faktist proffs på att klaga

Visa signatur

Cherry MX Brown:Compaq MX 11800, Cherry MX Blue: Razer Blackwidow, Cherry MY: Schneider g81, Black ALPS : Delll AT102W Black, Buckling Spring: IBM Model M, IBM Model N2, Rubber Dome: Keytronic ErgoForce....Senast aktiv Idag

Permalänk
Medlem
Skrivet av belga:

Hur gick detta till? Piratkopieringen tog ju död på PC-marknaden för flera år sedan. Det är ju en ren förlustaffär att utveckla PC-spel och ingen som jobbar med det får någonsin betalt. Det lärde jag mig på spelbranchens seminarie för föråldrat och omodernt tänkande.

Ironi antar jag

Men är inte sanningen att det är lika mycket pirater på TV-Spel ??
kan ju vara så att först när ett nytt konsoll-spel/tv-spel/video-spel kommer ut på marknaden.. så är piratkopieringen noll precis i början.. men efter ett par år är det säkert lika mycket som till pc eller mer ??

Permalänk
Skrivet av krigarkungen:

Problemet är inte att folk diskuterar för och nackdelar med ett spel. Problemet är att folk alltid förväntar sig perfekta spel, även när de redan i förväg vet att spelet kommer att ha brister. pay2win, väldigt enkelt stat/skill system, online-only, mm. Alla dessa saker har blizzard gått ut med för flera månader sen, och ändå verkar det som om folk inte riktigt kan acceptera detta, utan måste klaga.

Klart som fan folk klagar när de inte är nöjda med något. Att diskussionen får nytt liv i sig när spelet släpps är bara logiskt eftersom det kommer nyheter och liknande runt det plus att folk börjar prata om det.

Marknadens nya ord för att nedvärdera konsumenten nu för tiden har blivit:
"entitlement" helt enkelt "att vara berättigad". Det finns flera fall där branschpersoner har gått ut och sagt att spelarna bara är "entitled" för att de förväntar sig en bra produkt. De använder samma resonemang som du "De ska vara glada att vi gjort spelet". Självklart ska vi vara det men då ska vi fan också ha rätten att klaga.

Visa signatur

[Cooler Master Elite 430[Intel Core i5 3570K] [Gigabyte Gtx 670 2Gb OC] [Asus P8Z77-V] [Corsair 8Gb XMS3] [Corsair 650W] [Samsung 840EVO 120Gb] [Samsung F3 500Gb HDD]

Permalänk
Medlem
Skrivet av MaxWarp:

Eller också är det du som hör hemma på nittiotalet, precis som Diablo 2 och alla andra som tycker att det var sååå mycket bättre.

Du kanske har rätt. På nittiotalet släppte man inte nerdummade skitspel anpassade för surfplattor i lyxförpackning. Så det kanske där jag hör hemma.

Visa signatur

Sex kärnigt på modermodemet och ett gäng 680s i hårddisken

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alpha77:

Ironi antar jag

Men är inte sanningen att det är lika mycket pirater på TV-Spel ??
kan ju vara så att först när ett nytt konsoll-spel/tv-spel/video-spel kommer ut på marknaden.. så är piratkopieringen noll precis i början.. men efter ett par år är det säkert lika mycket som till pc eller mer ??

Du antar korrekt
Fast om någon faktiskt håller ett seminarie i föråldrat och omodernt tänkande så skulle jag nog gå om mest för underhållningens skull.

Och visst piratas det till konsoller med. Men det är som du säger lite annorlunda. Främst är det svårare att få till då hela platformarna är mycket mer i tillverkarens händer vilket ger tillverkaren mycket större möjligheter till att upptäcka sånt som de inte gillar. Sen är ju frågan om vad man menar med mer. Menar man antalet kopior så är nog PC fortfarande överlägset. Menar man det där fiktiva värdet av det som kopierats (om man som branchen själv gör och fullständigt felaktigt förutsätter att 1 kopia = 1 sålt spel) så kan nog konsoller ligga över det då spelen ändå kostar en 30-50% mer.

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Medlem

Slår vad om att sjukskrivningarna har ökat en del också

Visa signatur

Kan starkt rekommendera Honeygain. Dela din internetuppkoppling och få betalt. Används inte för något konstigt utan saker som SEO, Ad verification och App testing.
Använd gärna min länk så får du $5 att starta med :)
https://r.honeygain.me/PONTU9D128

Permalänk
Medlem
Skrivet av mOOpiTh:

Nu blir man ju förvirrad var det inte så att piratkopieringen förstörde allt? :/

Går det att piratkopiera D3?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ixos:

Dessutom vill jag påstå att Steam inte funnits heller om inte folk visat sitt missnöje med att köpa skivor som blir repiga och tappas bort, och att många föredrar att ladda ned spel bekvämt direkt till datorn.

fel fel fel.. ] Det HÄR är varför steam grundades...

Visa signatur

Den är så gammal så specifikationerna är suddiga...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dreifaldt:

Relativt förväntat då man hade höga förväntningar på spelet vars två tidigare versioner varit det bästa man någonsin spelat.

Synd bara att detta spel blev slöseri med pengar och tid. Blizzards bäst säljande kanske men tyvärr också det sämsta spelet de någonsin producerat.

Skulle det vara sämre än starcraft till Nintendo 64? Tillåt mig tvivla starkt

Permalänk
Medlem

Det är väldigt få som diskuterar själva spelandet och istället gnäller på allt annat. Är själv bara på level 14 än så kan inte riktigt uttala mig och jag har svårt att se att något spel som kommer i framtiden kan mäta sig till den tid och "kärlek" jag haft till Diablo2. Men det behöver inte betyda att diablo3 måste vara lika bra för att vara bra. Är det kul och underhållande så har dom lyckats anser jag och hittills är det iaf det för mig. Dock stör jag mig sjukt mycket på "wowifieringen" av en del saker så som Cast time, Cool downs och allmänt barnsligare grafik. Men man vänjer sig väll tillslut kan man hoppas.

Permalänk
Hedersmedlem

*Inlägg raderade*

Jag tog bort några inlägg som bröt mot § 9 och § 7, samt svaren på dessa.

Permalänk
Medlem

Och vissa spelförlag har mage och säga att piratkopiering är ett stort problem, shame on you Ubisoft. Gör man skitspel så är det inte konstigt att man misslyckas med att sälja något. Alla har inte råd att köpa spel och hoppas att det är bra, många laddar ner spel för att använda det som en demo version, knappast vårat fel om företagen inte släpper ett demo. Är man sugen på ett dussin spel över ett år kanske hälften når upp till förväntningarna om man har tur, flera hundra om inte tusen i värsta fall rakt ner i soporna om du hade köpt alla spel istället.

Skulle säga att piratkopieringen har gjort en hel del för marknaden när det kommer till spel, inte endast musikindustrin och programvaror. Tror en av anledningarna till att Blizzard sålde så många exemplar redan första dagen är de förväntningarna och spänningen de har byggt upp under ett decennium. Många kunde inte avstå köp trots av den mindre populära funktionen DRM, så win win for Blizzard today

Permalänk
Medlem
Skrivet av anders190:

Av egen erfarenhet så fungerar det sällan så bra som Valve gör sken av.

Och av egen erfarenhet har jag aldrig haft problem med det, aldrig haft problem att sätta steam till offline läge och fortsätta spela.

Visa signatur

Speldator: Ryzen 7800X3D, 64GB DDR5, RTX 3070
Server: i7-8700k, 32GB DDR4, RTX2080
Steam deck + de fiesta konsoller.