Permalänk
Medlem

Överhettat grafikkort?

Hallå alla teknik freaks där ute

Jag har ett problem som jag tror är relaterat till min grafikkort/temperatur, undrar om nån har en alternativ idé eller om min amatör hypotes håller ^^

Källan till mina bekymmer: Det hela infallet tämligen omedelbart, grafik buggar visar sig och följs tämligen omgående av att hela datorn frys låser. Om jag startar upp datorn igen så har jag fortsatt grafik buggar i windows, detta följs också vissa gånger av att blidskärmen blinkar och jag får ofta även blue screen, nåt i still med "dumping physic memory etc, etc".

Detta forsätter infalla även om jag stänger av datorn i över 1h, det märkliga är att datorn återhämtar sig om jag låter den vara avstängd över natten. Så långt verkar det väldigt mycket som ett grafikkort med temperatur problem imo, även om jag inte riktigt förstår varför det skulle krävas så lång avstängning. Vidare kan jag fortfarande öppna datorn i felsäkert läget omedelbart efter att den krashat.

Problemet visar sigoftast när jag spelar krävande spel, senaste igår hände efter jag spelat bf3 i 2-3h, det har dock funnits undantag från detta. Det hela har nämligen ägt rum så där 6-7 gånger nu över en ca 3 månaders period.

Vad som talar emot detta är dock är att jag aldrig sett grafikkortet ligga markant högt, jag får medge att jag är ganska dålig på att kolla det men jag har aldrig sett kortet ligga över 70. Datorn är dessutom mindre än ett år gammal. Plus att jag inte riktigt förstår varför trasigt grafikkort skulle ge blue screen.

Nå jag försöker bli klok på va f** som orsakar detta, det hela börjar dessutom öka i frekvens, funderar på om jag ska skicka in den på garantin på en gång eller om jag ska köra på tills den går i väggen. För nuvarande känns det dock som väggen är ganska imminent. Nå tänkte pröva lyckan ikväll igen med bf3 o försöka övervaka temperaturen noggrant den här gången.

Alla tips o trix uppskattas!

Grafikkort: Nvidia GeForce GTX 570

Övigt:
Intel: Core i7
Minne Storlek 8 GB, 2x4096MB
Minnestyp DDR3 1600Mhz

Moderkort MSI P67A-C45 B3
Ljudkort Ja, 7.1 Realtek ALC889A
Kabinett Taurus HAF Miditower
Nätaggregat 600W, 80+

Permalänk
Medlem

ladda ner HWmonitor så kan du kolla vad du har haft för maxtemp under spelandet,
kanske göra rent med kompressor och kolla alla kablar.
Mvh

Visa signatur

CPU: AMD FX-8350 @ 4,20 GHz GPU: ASUS ROG Matrix R9 290X
RAM: 4x2GB Corsair Dominator CL8 1600Mhz SSD: Samsung 840 250GB
PCB: ASRock 990FX Extreme9 SPU: Xonar D2 PSU: Corsair AX 750 W
Jag har högre V-core än dig! http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2427150

Permalänk
Medlem

Nä verkar inte vara temperaturen. Drog ut alla hårddiskar utom den med OS:et o formatera den och scana igenom minnes stickorna. Installera om OS:et och nu verkar det funka fint.

Förmodar att det var ett virus men det var banne mig ett listigt virus i så fall för symptomen var snarlika dom man skulle haft vid hårdvaru fel.

Nå tack för info!