Tips angående en så prestandastark laptop som möjligt för 7000:-

Permalänk
Medlem

Tips angående en så prestandastark laptop som möjligt för 7000:-

Tja!

Har lite funderingar kring köp av en ny bärbar dator och tar tacksamt emot hjälp av er forumskribenter här som har koll på det här.

Jag letar alltså efter en så prestandastark laptop som möjligt för de 7000:- jag har tänkt lägga på datorn, det är med andra ord en speldator i bärbart format jag letar efter.

Vad jag har hört ska Asus-datorer (och MSI-datorer?) vara att (kvalitetsmässigt) föredra framför märken som HP, Dell, Packard-Bell, Acer osv. Någon som instämmer eller inte håller med gällande detta?
Speciellt HP och Acer-datorer ska tydligen också innebära en hel del problem (kylningsproblem framför allt), problem som man ser mindre av med exempelvis Asus-datorer, stämmer det, tro?

Jag har hittat en MSI-dator som verkar passande i förhållande till vad jag letar efter för dator/min budget -> http://www.inet.se/artikel/1968984/msi-ge620dx-291ne-geforce-... . Vad säger ni om den datorn? Har ingen erfarenhet av MSI när det gäller bärbara datorer, så ni som har det får gärna dela med er av tankar och synpunkter kring MSI-laptops. Är det "i klass med" Asus-datorer?
Ingen vidare koll på grafikkortet heller, är det likvärdigt/bra jämfört med ATI-kort som följer med datorer i samma prisklass?

Annars är kanske denna Asus-datorn inte fel heller -> http://www.inet.se/artikel/1969333/asus-k53sv . Dock en något långsammare i7'a i den, jämfört med MSI'ns 0,3GHz snabbare i i5'a. Vad är att föredra här, något långsammare i7'a eller lite snabbare i5'a?
Lägre rotationshastighet på HDD'n i Asus-datorn också, lär man märka av det, tro?
Likaså skiljer grafikkorten, GT 555M i MSI'n och GT 540M i Asus'en. Innebär det någon märkbar skillnad/några märkbara skillnader?

Skulle någon ha någon annan dator att tipsa om än de två nämnda så gör gärna det.

Tacksam för alla svar/tips.

MVH WRCX

Permalänk
Medlem

Msi'n fungerar bättre till spel

Permalänk
Korsordsguru

MSIn har ju bättre grafikkort så är ju helt klart bättre alternativ för just spel. GT 555 Presterar ungefär 20-25% bättre än GT 540, och bättre än GT 555 går inte att få för 7000kr vad jag har sett. Finns en härlig tråd om MSI GE620DX-291NE här http://www.sweclockers.com/forum/112-barbara-datorer-koprad/1...

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Tackar mycket för svaren (hittills)!

Då vet man vilken av datorerna som gäller mellan de två. Då är ju nästa grej, är MSI-datorn värd att lägga sina 7000:- på, eller det finns andra datorer i samma prisklass med mer prestanda? Någon som har någon åsikt kring detta/tips på eventuell vassare dator för 7000:- ?

Permalänk
Medlem

dock inte det bästa 555M då enligt tråden (128 ist för 192)

Visa signatur

hej hej

Permalänk

Om du vill ha en i7:a istället för i5 så är ju: http://www.billigteknik.se/sv/17-20/4886-hp-pavilion-dv75090e... ett alternativ!
Dock sämre skärmupplösing och liiiiite sämre grafikkort..
Det är upp till vad du prioriterar...