Permalänk
Medlem

Subdomän och ompekning

Har råkat ut för en tankevurpa.

Hjälper en bekant med att byta server och samtidigt uppdatera designen lite på hans sida, samt lägga till en subdomän med en wp-blogg. Har bara hållt på med enklare css och sånt, men aldrig startat upp eller liknande, så jag är inte till så mycket hjälp

Men ändå. Jag köpte en ny server (som han sen ska ta över) och domännamn (ska ändå ha ett själv). Planen har varit att jag ska designa hans sida på min server och när allting är klart peka om hans domännamn till servern i fråga. Efter det tar jag över hans server och pekar om mitt domännamn dit. Började med att laddade ned hans sida och tanka upp på min server, allting fungerar och alla länkar går rätt.

Eftersom han också ska hosta en blogg la jag till en subdomän på min server (blogg.minsida.se), och det var här det snurrade till sig. Vad händer när jag pekar om hans domännamn till min server? Hur blir det med subdomänen?

Min registrar och mitt webhotell är inte samma bolag.

Permalänk

Du får peka om subdomänen också

Visa signatur

Asus Striker II Extreme / XFX Geforce GTX 280 / Q9450 @ 3.6GHz/ TRUE Noctua 120/ 4x1GB Corsair TWIN3X2048-1333C9DHX / X25-M G2 80gb Velociraptor / Win 7 Ultimate x64/ Antec P190

MovieDatabase

Permalänk
Medlem

Nej nu fattar jag fan ingenting. Det klarnar kanske imorrn, har varit vaken >24h...

Men vafan. Båda vi har Binero som registrar, båda har Manufrog som webhotell. Kollar jag i Bineros-kontrollpanel har jag ju bara ändrat namnserver till manufrogs server för att få mitt domännamn att gå till min serverplats. Detta fungerar ju. Subdomänen har jag fixat via cpanel hos Manufrog.
När jag nu ska peka om hans domännamn till min server går jag väl bara in på hans Binero-konto och ändrar namnserver till de som jag fick från Manufrog? Och hur pekar jag då om subdomänen?

Permalänk
Medlem
Skrivet av ClAyMan:

Nej nu fattar jag fan ingenting. Det klarnar kanske imorrn, har varit vaken >24h...

Jag fattar inte heller någonting Jag tror det skulle vara lättare att hjälpa dig om du utelämnade vad du gjort och i stället berättar EXAKT vad du vill uppnå.

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk
Medlem

Haha, nu är jag uppe i ännu fler vakna timmar och förstår ännu mindre Från början...

Både han och jag har Binero som registrar och Manufrog som webhotell. Slutmålet är att han ska ha sin sida på den nya servern och delmålet att jag ska få pula med den nya sidan med full funktionalitet utan att känna någon press på att någonting ligger nere eller inte fungerar.*

Den nya sidan ska ha en subdomän med blogg, dvs blogg.minsida.se. Detta testade jag att göra via Manufrogs cpanel och lyckades, man fyllde bara i subdomänens namn och var målmappen skulle ligga. Om mitt domännamn vara kvar skulle allting vara lugnt som stiltje, bloggen fungerar med bestämd adress. Men nu ska vi ju byta server med varandra...

Tittar jag i Bineros kontrollpanel finns det val för subdomän där också. De förinställda är "www" och "@", båda med samma mål-ip (går till Binero). Jag kan tydligen lägga till där också och välja namn och IP, men söker jag i deras wiki kommer det bara upp hur detta inverkar på funktionaliteten när jag använder Binero som webhotell också (dvs att en målmapp skapas).
Testade att skapa en subdomän där också med ett testnamn. Får se imorrn vad som hänt när testnamnet... propagerat (heter det väl).

Hur gör jag för att uppnå mitt huvudmål?

* den nya sidans filer skyddas med en htaccess-fil med endast mitt och serverns IP

Permalänk
Medlem

Ett litet tips ang subs som du bör tänka på är att de undermappar som du skappar i root katalogen. Tex "/blog/..." kan nås direkt med blog.minsida.se, så inga egna ompekningar skall göras.

Vet inte om detta hjälper något, men detta har jag iaf problem med förut.