Wikileaks grundare anhållen i sin frånvaro för våldtäkt!

Permalänk
Sötast

Wikileaks grundare anhållen i sin frånvaro för våldtäkt!

Wikileaks grundare anhållen för våldtäkt - Nyheter - Senaste nytt | Expressen - Nyheter Sport Ekonomi Nöje

Vad i hela helvetet?

Pratar vi om att den Amerikanska regeringen försöker bli av med Julian eller hur är det här egentligen?

Visst kan vem som helst våldta någon, men jag finner det otroligt lägligt att denna mannens rykte skulle svärtas ner.

Är det Amerika som försöker krossa förtroendet för Julia?
Är det ett par kvinnor som har tagit chansen på att få ut extrema skadestånd?
Är Julian en våldtäktsman?

Det är ju utan tvekan bra timing att det händer i Sverige - Just där han vill ha sina Wikileaks servrar.

Wikileaks frontman misstänkt för våldtäkt | Inrikes | SvD

Permalänk

Konspirationsteorin att USA ligger bakom två falska våldtäktsanmälningar i sverige tycker jag är väldigt långsökt, där självklart bevisbördan ligger på den som påstår detta. Sovjet under Stalin-tiden, där de mutade svenska landsförrädare, så kanske.
Däremot lyckosökande kvinnor i sverige som vill ha uppmärksamhet är inte ovanliga och om jag skulle gissa så verkar detta mest trovärdigt, men två stycken vid olika tillfällen verkar mystisk. Känner dessa kvinnor varandra, har de på något sätt fått veta att han hade blivit anmäld? Om inte så tycker jag det är konstigt att två kvinnor anmälde honom ungefär samtidigt.
Men som sagt på den lilla information som jag har, så skulle jag gissa på detta.

Nå jag vet inte alls hur han är som person och likaså har vi fått väldigt vaga uppgifter, varvid man inte kan dra någon vettig slutsats. Så det blir att se till vad rättsväsendet kommer fram till, inte för att jag har stort förtroende för dem. Men kanske domen läcker ut och då kan man få en bättre uppfattning. Alltså läsa vad kvinnorna påstår m.m, då våldtäkt idag kan betyda mycket. T.ex. att ena partnern går för långt i en sexakt och den andra partnern dagen efter eller en vecka ångrar sig, där det sista är svårt att få en fällande dom på.

Annars om han nu skulle ha begått brottet så tycker jag det är skrattretande att en person faller pladask p.g.a. att den ej kan behärska sin sexuella läggning. Han var ju världskänd och många såg upp till honom och så kan han falla såhär bara för att han ej kan kontrollera sitt psyke. Det finns gott om andra exempel som Gajdusek (nobelpristagaren som även är pedofil).

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk
Medlem

Jag hoppas verkligen att detta inte stämmer!
Om han nu gjort något så korkat blir jag förvånad, men som bud_bundy säger har det ju hänt förut att inflytelserika män inte kunnat "kontrollera" sig.

Permalänk

Om vi "leker och spekulerar kring" konspirationsteorin.

Om amerikanska CSI eller någon annan underrättelsetjänst hade planerat detta, så kan de väl nu få personuppgifterna på Wikileaks grundare och på så sätt köra utpressning emot honom genom att "attackera" närstående släktingar. Så det finns mycket att tjäna, men man måste även se till riskerna.
Denna händelse blir självklart mediabevakad i "hela världen" om det går att spåra upp att Usa har varit inblandad så kommer det bli en skandal utan dess like. Risken är alltså otroligt stor och problemet är att två gärningskvinnor måste avslöja sin identitet (de som anmälde honom för våldtäkt) och att dessa kvinnor inte får ha något skumt i sitt förslutna, samtidigt måste de vara väldigt psykisk starka så att de inte avslöjar vem som har anlitat dem.

Så jag tycker ej detta är realistisk (ockhams rakkniv), såvida det nu inte kommer några "bevis" som stryker detta.

Däremot finns det som sagt kvinnor som älskar och hatar usa. Där kvinnorna kan ha gjort det av båda anledningarna, alltså för att sätta dit honom eller för att rikta misstankar emot usa. Där det sista är en genialisk taktik som ibland görs. Och som sagt lyckosökande kvinnor som söker uppmärksamhet.

Sist men inte minst så kan han ju också vara skyldig, där jag som tidigare skrev att vi har alldeles för lite information för dra några slutsatser alls om hur det ligger till med detta. Det som talar emot är att det är en dum tidpunkt, men samtidigt så det alltid en dum tidpunkt att begå våldtäkt. Och i.o.m. personen är pressad så skulle hans personlighet kunna ändras så han begick brotten just nu.

*edit*
Det skulle kunna vara en liten gruppering i usa som ligger bakom, ej helt osannolikt, men jag tror inte denna gruppering kan spåras tillbaka till Obama. (någon i grupperingen skulle säkerligen kunna vara en högt uppsatt myndighetsperson som på eget initiativ fick denna ide) Dock borde detta snart visa sig, så jag gissar som sagt på att kvinnorna här gjorde något utan inblandning av usa på något sätt.

*edit2"
Wikileaks grundare anhållen för våldtäkt - Nyheter - Senaste nytt | Expressen - Nyheter Sport Ekonomi Nöje
– Tjejerna känner varandra och de vet båda att de har råkat ut för samma sak.
– Kvinnorna ska ha kommit till Citypolisen i Stockholm under gårdagen för att rådfråga om sina upplevelser med Julian Assange. De ville enligt uppgift inte göra anmälan.

Som jag tolkar detta: Alltså att de båda anmälde samtidigt var knappast en slump, då de väl hade pratat med varandra och diskuterat sina upplevelser och om de av olika anledningar skulle kontakta polisen angående detta. Detta väcker starka misstankar kring dessa våldtäktsanmälningar, men som jag tidigare sagt så kan man ej dra för stora slutsatser på denna vaga och osäkra information som man har fått.
En gissning: Julian Assange kanske har en liten "bisarr" sexualitet, men p.g.a. hans kändhet så gick de ändå med på att utöva detta, men nu i efterhand så ångrar de sig.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk
Sötast

Det skumma med kvinnorna är tidsperioden.

Kvinnorna sägs känna varanda, vilket bör betyda någon form av vänskap.

Den första kvinnan blir våldtagen lördagkväll, men ingen anmälan görs. Sedan blir den andra kvinnan våldtagen på tisdag morgon. De väntar sedan med anmälan fram tills fredagen och sedan anmäler de tillsammans 6! dagar efter den första kvinnans våldtäkt?

Vad är chansen att 2 väninnor blir våldtagna av samma person, utan att de kommunicerat händelsen där emellan, för att ett flertal dagar senare gå tillsammans?

Chansen på våldtäkt är minimal
Chansen på att två personer våldtas av samma person är än mindre
Chansen på att dessa två personer som våldtas av samma person är väninnor är obefintlig

Det är i alla fall i mina ögon långsökt, om nu denna informationen i media stämmer.

"Den ena kvinnan ska, enligt tidningen, Assange ha träffat på Södermalm i Stockholm mellan lördagen och söndagen förra veckan. Den andra kvinnan ska han ha träffat i Enköping i tisdags morse. "

Permalänk
Sötast

Nyhetsklipp från SVT Play

Detta är ju helt otroligt.

Om jag inte hade helt fel för mig så var SVT oberoende från politiska påtryckningar?

Även jag får intrycket att det är något fel på Julian i detta klippet, varför använder man sig av detta videoklipp och spelar upp det långsamt för att försöka få honom att se sinnessjuk ut?

Permalänk
Medlem

Dom är nog rädda för vad han läcker ut och försöker väl gör allt för att tysta han.

Permalänk
Medlem

Mina kära foliehattar, vad har usa att vinna på att julian åker dit eller misstänks för våldtäkt? Vad förändrar detta i situationen som uppstått?

Visa signatur

"It's Tommy this, and Tommy that, And chuck him out the brute,
But it's 'Savior of his Country,' When the guns begin to shoot!"

Permalänk
Medlem

Äh, det är väl bara två presskåta mammor som vill ha lite publicitet.

Permalänk
Medlem

Precis som Allexz skriver ovan så luktar hela denna historien ruttet!!! Hur stor är chansen att två kvinnor som känner varandra blir våldtagna på olika dagar av samma man under en veckas tid? Och utan att de berättar detta för någon förrän en vecka efteråt?

Sverige har en ganska ohylig historia där man har anklagat och åtalat män för våldtäkt samt pedoffili. De döms i domstol bara för att flera år senare visa sig att kvinnorna har ljugit röven av sig.

Permalänk
Medlem

Får se vad förundersökningen visar på, vilka bevis som finns.

Visa signatur

Spel: Dell U2412M -:::- Intel i5 2500k, Corsair XMS3 16 GB 1600 MHz Ram, Samsung 830 256 GB, Asus P8P67-M B3, MSI GTX 660 Ti OC
Laptop: 2012 Macbook Air 13"

Permalänk
Medlem

det är värre att utsättas för våldtäkt. Men det är inte kul att bli falskt anklagad heller. i resten av ens liv kommer det alltid finnas nån som kommer se en som våldtäktsman även om man har blivit frikänd. för hur ska man ta fram bevis.

man är ju helt klart för hårdare straff för våldtäkter men samtidigt inte om man inte har fysiska bevis. brrrr sitta i fängelse som våldtäktsman när man är oskyldig för att nån tjej vill göra sig märkvärdig eller på ett enkelt sätt få skadestånd.

men som sagt, att faktiskt bli våldtagen är värre, så är han skyldig så ska han banne mig sitta inne

Permalänk
Medlem
Skrivet av Derox:

Får se vad förundersökningen visar på, vilka bevis som finns.

kommer nog upp ett filmklipp eller 2 på wikileaks:)

sen så undrar jag ifall det nu var så att det provade en "spännande grej" han ville, vilket de gick med på då i stundens hetta, och sen efteråt ångrat sig, är det våldtäkt då?

Visa signatur

AMD x2 5000+ 4gb DDR2 500GB WD ASUS 8800GTS ECS KA3 MVP

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem
Skrivet av m0rk:

Ja, det var ju lite överdrivet att anhålla honom. Det verkar de ju inte göra i vanliga fall om det inte är så att det nyligen begåtts och de kanske vill säkra eventuella fysiska bevis.

Visa signatur

Spel: Dell U2412M -:::- Intel i5 2500k, Corsair XMS3 16 GB 1600 MHz Ram, Samsung 830 256 GB, Asus P8P67-M B3, MSI GTX 660 Ti OC
Laptop: 2012 Macbook Air 13"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Derox:

Ja, det var ju lite överdrivet att anhålla honom. Det verkar de ju inte göra i vanliga fall om det inte är så att det nyligen begåtts och de kanske vill säkra eventuella fysiska bevis.

Om han är på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt ska han anhållas. Det är rätt glasklart. Det är över ett års fängelse och det finns uppenbar flyktrisk då han inte är bosatt i Sverige. Där har du skäl för häktning, se 24 kap. 2 § RB. Om det finns skäl för häktning ska åklagare anhålla i väntan på att domstol kan hålla häktningsförhandling (på måndag, troligen), se 24 kap. 6 § RB.

Det som Finné sade var att det inte finns anledning att misstänka att Assange begått en våldtäkt. Om man tar henne på orden så innebär det att Assange inte ens uppnår till den lägsta misstankegraden, men det är inte säkert att hon menar det. I vart fall säger hon att han inte är skäligen misstänkt, eftersom hon undanröjer tvångsmedlet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Derox:

Ja, det var ju lite överdrivet att anhålla honom. Det verkar de ju inte göra i vanliga fall om det inte är så att det nyligen begåtts och de kanske vill säkra eventuella fysiska bevis.

jo om man misstänker att personen skall avvika utomlands, misstankegraden var däremot ovanligt hög om de nu väljer att inte häkta

*** edit ***

pucktvåa, damn you!

Visa signatur

"It's Tommy this, and Tommy that, And chuck him out the brute,
But it's 'Savior of his Country,' When the guns begin to shoot!"

Permalänk
Medlem
Skrivet av djonn:

Om han är på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt ska han anhållas. Det är rätt glasklart. Det är över ett års fängelse och det finns uppenbar flyktrisk då han inte är bosatt i Sverige. Där har du skäl för häktning, se 24 kap. 2 § RB. Om det finns skäl för häktning ska åklagare anhålla i väntan på att domstol kan hålla häktningsförhandling (på måndag, troligen), se 24 kap. 6 § RB.

Det som Finné sade var att det inte finns anledning att misstänka att Assange begått en våldtäkt. Om man tar henne på orden så innebär det att Assange inte ens uppnår till den lägsta misstankegraden, men det är inte säkert att hon menar det. I vart fall säger hon att han inte är skäligen misstänkt, eftersom hon undanröjer tvångsmedlet.

Ja, men då lär de ju behöva mer bevis än någons ord? Eller hur är det?

Visa signatur

Spel: Dell U2412M -:::- Intel i5 2500k, Corsair XMS3 16 GB 1600 MHz Ram, Samsung 830 256 GB, Asus P8P67-M B3, MSI GTX 660 Ti OC
Laptop: 2012 Macbook Air 13"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Derox:

Ja, men då lär de ju behöva mer bevis än någons ord? Eller hur är det?

vittnesutsago är bevis, sen bedömer man trovärdigheten, i detta fall har det funnits två vittnesutsagor som i inledningsskedet har varit trovärdiga

Visa signatur

"It's Tommy this, and Tommy that, And chuck him out the brute,
But it's 'Savior of his Country,' When the guns begin to shoot!"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sentenced:

vittnesutsago är bevis, sen bedömer man trovärdigheten, i detta fall har det funnits två vittnesutsagor som i inledningsskedet har varit trovärdiga

Då får man ju börja undra varför de inte längre vill anhålla honom, har trovärdigheten förändrats? Har något vittne backat på uppgifterna? Kanske bedömmer inte chefsåklagarna vittnenas trovärdighet detsamma som tidigare åklagare?

Visa signatur

Spel: Dell U2412M -:::- Intel i5 2500k, Corsair XMS3 16 GB 1600 MHz Ram, Samsung 830 256 GB, Asus P8P67-M B3, MSI GTX 660 Ti OC
Laptop: 2012 Macbook Air 13"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Derox:

Då får man ju börja undra varför de inte längre vill anhålla honom, har trovärdigheten förändrats? Har något vittne backat på uppgifterna? Kanske bedömmer inte chefsåklagarna vittnenas trovärdighet detsamma som tidigare åklagare?

eller att poliserna vet var han vistas och att man bedömer att han inte kan avvika utan deras vetskap. Men var det inte så att brottsrubriceringen hade ändrats? Jag sitter med mobiltelefon fortfarande så går segt att surfa runt...

Visa signatur

"It's Tommy this, and Tommy that, And chuck him out the brute,
But it's 'Savior of his Country,' When the guns begin to shoot!"

Permalänk
Medlem

BBC News - Swedish rape warrant for Wikileaks' Assange cancelled

"An arrest warrant for Wikileaks founder Julian Assange on rape accusations is abruptly cancelled by Swedish authorities just hours after it was issued. "

Bra reklam för sverige

Visa signatur

Desktop - Intel i7 6700K | Asus Z170-A | 32 GB Corsair DDR4 | RX 6700 XT w/ Arch Linux
Laptop - Thinkpad X1 Carbon Gen. 4 w/ Arch Linux
NAS - Ryzen Pro 3400G @ 35W | 64GB ECC | 32 TB HDD w/ TrueNAS Core

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zpiritual:

BBC News - Swedish rape warrant for Wikileaks' Assange cancelled

"An arrest warrant for Wikileaks founder Julian Assange on rape accusations is abruptly cancelled by Swedish authorities just hours after it was issued. "

Bra reklam för sverige

Ja vaddå? Händer väl ofta att man drar tillbaka en häktning när situationen förändras, min gissning är att häktning gått ut för att man trott han avviker.

Visa signatur

"It's Tommy this, and Tommy that, And chuck him out the brute,
But it's 'Savior of his Country,' When the guns begin to shoot!"

Permalänk
Medlem

Militär expert: Underrättelsetjänst har sannolikt gillrat en sexfälla för Assange - Artikel av Anders Jallai - Newsmill

Någon som kallas expert tror det var en fälla och även om jag inte kan kalla mig så lär jag instämma i att det verkligen osar om detta...

Visa signatur

umgänge kan vara förenat med livsfara..

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sentenced:

eller att poliserna vet var han vistas och att man bedömer att han inte kan avvika utan deras vetskap. Men var det inte så att brottsrubriceringen hade ändrats? Jag sitter med mobiltelefon fortfarande så går segt att surfa runt...

Jo, de har pratat om rubriceringen. Får se vart det hela leder.

Visa signatur

Spel: Dell U2412M -:::- Intel i5 2500k, Corsair XMS3 16 GB 1600 MHz Ram, Samsung 830 256 GB, Asus P8P67-M B3, MSI GTX 660 Ti OC
Laptop: 2012 Macbook Air 13"

Permalänk
Skrivet av jonaktiv:

det är värre att utsättas för våldtäkt. Men det är inte kul att bli falskt anklagad heller. i resten av ens liv kommer det alltid finnas nån som kommer se en som våldtäktsman även om man har blivit frikänd. för hur ska man ta fram bevis.

man är ju helt klart för hårdare straff för våldtäkter men samtidigt inte om man inte har fysiska bevis. brrrr sitta i fängelse som våldtäktsman när man är oskyldig för att nån tjej vill göra sig märkvärdig eller på ett enkelt sätt få skadestånd.

men som sagt, att faktiskt bli våldtagen är värre, så är han skyldig så ska han banne mig sitta inne

Galet trams! Blir du våldtagen har du att se fram emot psykisk stress, potentiellt i flera år men vanligtvis under en betydligt kortare tid.

Blir du felaktigt dömd för våldtäkt är hela ditt liv förstört. Det är FRUKTANSVÄRT mycket värre, på alla sätt och vis. Av den anledningen är det bättre att tio våldtäktsmän går fria än att en döms felaktigt.

Över huvud taget är idén att våldtäkt på något sätt ligger ens i närheten av mord helt absurd. De allra flesta som blir våldtagna blir mer eller mindre fullt återställda inom några månader.

Åsikter som dina leder till fruktansvärt mycket skada, i såväl Sverige som i resten av världen (som har ett välutbyggt men såklart på sina håll bristfälliga rättssystem).

Skrivet av Allexz:

Den första kvinnan blir våldtagen lördagkväll, men ingen anmälan görs. Sedan blir den andra kvinnan våldtagen på tisdag morgon. De väntar sedan med anmälan fram tills fredagen och sedan anmäler de tillsammans 6! dagar efter den första kvinnans våldtäkt?

Vad är chansen att 2 väninnor blir våldtagna av samma person, utan att de kommunicerat händelsen där emellan, för att ett flertal dagar senare gå tillsammans?

Chansen på våldtäkt är minimal
Chansen på att två personer våldtas av samma person är än mindre
Chansen på att dessa två personer som våldtas av samma person är väninnor är obefintlig

Hur länge har du haft dessa helkonstiga tankebanor?

Din logik är fruktansvärt bristfällig.

För det första, risken att en våldtäkt händer är tämligen irrelevant: om det har hänt så har det hänt, och det är därifrån vi måste börja.

För det andra, vid en andra våldtäkt är det såklart mycket större chans att den andra som blir våldtagen känner den första personen än om vi hade valt två personer helt slumpmässigt.

Exempelvis så är det inte omöjligt att en person som våldtar får tag på sina "offer" (antingen medvetet eller icke medvetet) på en nattklubb (mycket ovanligt sett till alla våldtäkter, men antagligen ganska så vanligt sett till våldtäkter där förövaren inte känner den våldtagne). När personen som våldtar sedan ska hitta ett nytt offer är det inte orimligt att personen utgår från samma nattklubb. Och väljer du slumpmässigt två personer på en nattklubb är chansen att de ska vara vänner givetvis oerhört mycket högre än om du slumpmässigt skulle valt två personer ur hela befolkningen.

Din logik är galen då det i princip förenklas till motsvarande argument som "bevisar" att massmord i princip inte borde finnas:
1. "Det är en på hundra tusen att en person mördar en annan person"
2. "Därför är det 1 på 1e5*1e5 = 1 på 10 miljarder att en person mördar två personer"
3. "Chansen att n personer blir mördade är (1e5)^n. Vid n=20 är chansen en på 1e100. 1e100 är mer än antalet stjärnor i det synliga universum"
4. "Alltså är det helt orimligt och i praktiken omöjligt för en person att ha mördat 20 personer"

Felet ligger i punkt 2: premissen är felaktig. Har man redan mördat en person är risken att man dödar en till person antagligen tusentals gånger lägre. När man börjar närma sig 20 personer är risken att ännu en person dör betydligt närmare ett än ett hundra tusen.

Exakt samma sak gäller det här fallet.

Ett något mer korrekt synsätt är detta: vad är risken att en person såsom Assange blir utsatt för eller utför följande saker:
A. Blir felaktigt anklagad av två kvinnor
A.1. ...Därför att CIA/likn. har beordrat dem
A.2. ...Av någon annan anledning (avundsjuka, någon som inte tillhör dessa organisationer och en allsköns andra anledningar)
ELLER
B. Utför en våldtäkt, där kvinnornas berättelser mer eller mindre exakt stämmer överens med verkligheten.

Min bedömning är att A är betydligt mer sannolikt än B. Men oberoende av detta så känns A.2 mycket mer troligt än A.1. Risken att bli utsatt för övergrepp av CIA är fruktansvärt låg för de flesta människor. För Assange är risken visserligen antagligen hundratals gånger högre, men det är fortfarande en tämligen liten risk.

Visa signatur

Keytronic for keyboard!
Sanningen måste döljas!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Random-person:

Galet trams! Blir du våldtagen har du att se fram emot psykisk stress, potentiellt i flera år men vanligtvis under en betydligt kortare tid.

Blir du felaktigt dömd för våldtäkt är hela ditt liv förstört. Det är FRUKTANSVÄRT mycket värre, på alla sätt och vis. Av den anledningen är det bättre att tio våldtäktsmän går fria än att en döms felaktigt.

Över huvud taget är idén att våldtäkt på något sätt ligger ens i närheten av mord helt absurd. De allra flesta som blir våldtagna blir mer eller mindre fullt återställda inom några månader.

Åsikter som dina leder till fruktansvärt mycket skada, i såväl Sverige som i resten av världen (som har ett välutbyggt men såklart på sina håll bristfälliga rättssystem).

Om du dör så har du ingen psykisk stress att se fram emot, du är ju död, alltså är det inte lika illa att bli mördad som att bli våldtagen

Visa signatur

Spel: Dell U2412M -:::- Intel i5 2500k, Corsair XMS3 16 GB 1600 MHz Ram, Samsung 830 256 GB, Asus P8P67-M B3, MSI GTX 660 Ti OC
Laptop: 2012 Macbook Air 13"

Permalänk
Skrivet av Derox:

Om du dör så har du ingen psykisk stress att se fram emot, du är ju död, alltså är det inte lika illa att bli mördad som att bli våldtagen

Korrekt, men översätt "skadan på personen" med "skadan på samhället" så stämmer det fortfarande. Mord är långt allvarligare än felaktiga mord-domar (uh) som är allvarligare än felaktiga våldtäktsdomar som i sin tur är allvarligare än våldtäkt.

En mördad person kan inte återgå till samhället. En mördare kan göra det, sakta. En felaktigt dömd våldtäktsman har det i vissa fall svårare än en mördare att återgå till samhället (det är mer socialt accepterat att "outa" en våldtäktsman än en mördare: det här gäller speciellt i länder såsom USA). En person som blivit våldtagen kan i regel alltid återgå till samhället utan stora långvariga problem.

Visa signatur

Keytronic for keyboard!
Sanningen måste döljas!

Permalänk
Medlem

Alltså detta handlar inte ens om misstanke om två våldtäkter utan ett stycke våldtäkt och ett stycke sexuellt utnyttjande. Det är så jag förstått det. Uppenbarligen verkar det vara som så att den ena kvinnan anser sig ha blivit våldtagen och berättat detta för sin väninna som då tidigare alltså känt sig sexuellt utnyttjad men inte velat anmäla då hon förmodligen antagit att det inte skulle leda någon vart. För att förmå den ena kvinnan att anmäla våldtäkt har hon säkerligen som kompis sagt att hon kan stå bakom med hennes erfarenheter av den här mannen. Något sådant skulle jag tolka det med den information vi har hittills.

Visa signatur

"It's Tommy this, and Tommy that, And chuck him out the brute,
But it's 'Savior of his Country,' When the guns begin to shoot!"

Permalänk
Sötast
Skrivet av Random-person:

Galet trams! Blir du våldtagen har du att se fram emot psykisk stress, potentiellt i flera år men vanligtvis under en betydligt kortare tid.

Blir du felaktigt dömd för våldtäkt är hela ditt liv förstört. Det är FRUKTANSVÄRT mycket värre, på alla sätt och vis. Av den anledningen är det bättre att tio våldtäktsmän går fria än att en döms felaktigt.

Över huvud taget är idén att våldtäkt på något sätt ligger ens i närheten av mord helt absurd. De allra flesta som blir våldtagna blir mer eller mindre fullt återställda inom några månader.

Åsikter som dina leder till fruktansvärt mycket skada, i såväl Sverige som i resten av världen (som har ett välutbyggt men såklart på sina håll bristfälliga rättssystem).

Hur länge har du haft dessa helkonstiga tankebanor?

Din logik är fruktansvärt bristfällig.

För det första, risken att en våldtäkt händer är tämligen irrelevant: om det har hänt så har det hänt, och det är därifrån vi måste börja.

För det andra, vid en andra våldtäkt är det såklart mycket större chans att den andra som blir våldtagen känner den första personen än om vi hade valt två personer helt slumpmässigt.

Exempelvis så är det inte omöjligt att en person som våldtar får tag på sina "offer" (antingen medvetet eller icke medvetet) på en nattklubb (mycket ovanligt sett till alla våldtäkter, men antagligen ganska så vanligt sett till våldtäkter där förövaren inte känner den våldtagne). När personen som våldtar sedan ska hitta ett nytt offer är det inte orimligt att personen utgår från samma nattklubb. Och väljer du slumpmässigt två personer på en nattklubb är chansen att de ska vara vänner givetvis oerhört mycket högre än om du slumpmässigt skulle valt två personer ur hela befolkningen.

Din logik är galen då det i princip förenklas till motsvarande argument som "bevisar" att massmord i princip inte borde finnas:
1. "Det är en på hundra tusen att en person mördar en annan person"
2. "Därför är det 1 på 1e5*1e5 = 1 på 10 miljarder att en person mördar två personer"
3. "Chansen att n personer blir mördade är (1e5)^n. Vid n=20 är chansen en på 1e100. 1e100 är mer än antalet stjärnor i det synliga universum"
4. "Alltså är det helt orimligt och i praktiken omöjligt för en person att ha mördat 20 personer"

Felet ligger i punkt 2: premissen är felaktig. Har man redan mördat en person är risken att man dödar en till person antagligen tusentals gånger lägre. När man börjar närma sig 20 personer är risken att ännu en person dör betydligt närmare ett än ett hundra tusen.

Exakt samma sak gäller det här fallet.

Ett något mer korrekt synsätt är detta: vad är risken att en person såsom Assange blir utsatt för eller utför följande saker:
A. Blir felaktigt anklagad av två kvinnor
A.1. ...Därför att CIA/likn. har beordrat dem
A.2. ...Av någon annan anledning (avundsjuka, någon som inte tillhör dessa organisationer och en allsköns andra anledningar)
ELLER
B. Utför en våldtäkt, där kvinnornas berättelser mer eller mindre exakt stämmer överens med verkligheten.

Min bedömning är att A är betydligt mer sannolikt än B. Men oberoende av detta så känns A.2 mycket mer troligt än A.1. Risken att bli utsatt för övergrepp av CIA är fruktansvärt låg för de flesta människor. För Assange är risken visserligen antagligen hundratals gånger högre, men det är fortfarande en tämligen liten risk.

Heh, ledsen.... Men jag har inte läst dina inlägg på flera månader nu eftersom du är från planeten X och har såna idéer för dig att man bara kan skratta

Så nej, jag orkade inte läsa detta heller, eller ja...
Jag läste ju fram till "De allra flesta som blir våldtagna blir mer eller mindre fullt återställda inom några månader." Sedan gav jag upp igen på dina vanföreställningar