Utställningen

Mellan hallarna finns ett ganska stort område där olika företag och organisationer ställer upp montrar med till exempel produkter, prova-på-saker och fika.

Årets upplaga av Dreamhack kändes lite mer avslagen på den här fronten än tidigare år. Som vanligt var det dock intressant att klämma och känna på saker och spana in olika Guitarhero- och CS-turnerningar vilket var det vanligaste som utställarna hade att bjuda på i underhållningsväg. Vi hade tyvärr inte tid att fotografera och än mindre att prata med alla utställare, men här kommer ett axplock.

Asus

Asus hade en imponerande monter med allt från soffor till kompletta gamingsystem. Självklart fanns en hel uppsjö av Eee-modeller att leka med.

Vi hittade bland annat det senaste tillskottet med touch-skärm: Asus Eee Top ET1602. OSkar000 kunde självklart inte låta bli att testpeta.

I Asus monter fanns även den kända duon Kinc och Crotale tillsammans med diverse Core i7-produkter, en kombination som bland annat gav ett flertal rekord i benchmarkprogrammet 3DMark Vantage. Grattis säger vi på SweClockers!

Intel

Intel hade en väldigt ren och snygg monter med klotformade stolar och en myshörna i ett jättelikt Core i7-tält. Konkurrenten AMD fanns inte på plats, varken med processorer eller grafikkort.

Symantec

Symantecs gula monter lockade besökare genom ett flertal tävlingar, bland annat en i Norton Antivirus-kartongbygge som allt som oftast slutade i krasch. Symatec slog riktigt hårt på den stora trumman i år genom att gå in som huvudsponsor för Dreamhack.

Företaget hade även en tävling i spelet Couterstrike som var mycket populär och sträckte sig över hela evenemanget.

Försvarsmakten

Försvarsmakten hade släpat in både det ena och det andra, till exempel en pansarterrängbil och en terrängbil anpassad för utlandstjänst. De hade även en flyguppvisning med Gripen som vi tyvärr missade på grund av lunch.

Captech

Magnus Persson ([WP@]Wolverine) satt och graverade chassin i Captechs monter. Här är det Komponentcenter som får ett specialdesignat. Wolverine berättade även för oss om partylivet i Jönköping, vilket han verkade mycket nöjd med.

Fractal Design

Fractal Design hade en rejäl uppsättning nätaggregat med sig samt lite annat smått och gott, till exempel deras tangenbord med aluminiumfront.

Aplus

Aplus visade upp LED-belysta chassin av olika modeller, enligt en del rykten trodde vissa att det var kompletta datorer till salu.

Blizzard

Blizzard tog upp rejält med plats under evenemanget, framför allt med olika Warcraft-relaterade montrar. Ett mycket populärt undantag var en monter där besökarna fick prova på det kommande Starcraft 2. Enligt våra högst subjektiva åsikter såg det alldeles utmärkt ut!

PC-City

Datorbutiken.com brukade vara företaget som har en butik på Dreamhack, men efter höstens konkurs var det dags för PC-City att ta över stafettpinnen. Enligt vad vi hörde gjorde de ett kanonjobb med bra priser och bra prylar!