En vandring runt hallarna

D-hallen i all sin prakt är det första som möter en DH-besökare. D-hallen är den största lokalen, och det är följaktligen här som det finns flest datorer uppställda. Lagom till vår ankomst hade brandskyddspersonalen hotat med både det ena och det andra vilket i sin tur satte igång en enorm, icke-frivillig, städkampanj bland besökarna.

I D-hallen finns även den stora scenen där det händer ganska mycket under Dreamhack. Till exempel anordnas prylregn med gratisprodukter och diverse tävlingar.

Något som noterades under fotograferandet är att det är inte särskilt uppskattat att bränna av en blixt på full effekt i D-hallen, det blir ett väldans ”hallåande” när ett hundratal personer råkar ut för en teamflash som får en tappad lysgranat i CS att blekna.

Senare under besöket, framåt 14-snåret, intensifierades städkampanjen och crew gick så långt att belysningen tändes i hela hallen vilket gav upphov till högljudda burop och busvisslingar. Vi fotografer jublade däremot och passade givetvis på när tillfälle gavs och knäppte en hel del kort.

Ett välkänt landmärke i D-hallen är det stora tornet som står i korsningen mellan mittgångarna.

Vill man ha det lite lugnare under evenemanget kan man boka en plats i B- eller C-hallen. Där är ljudnivån betydligt lägre och det är lite mindre folk som springer omkring. Som synes är det lite mjukare och gulligare framtoning i C-hallen.

I B-hallen är det djup koncentration på vad som händer på bildskärmen.