Sammanfattning

På förhand fanns det en viss försiktig skepsis gällande hur väl en kylare för 449 kronor skulle kunna stå sig mot betydligt dyrare alternativ, det har visat sig att oron var obefogad. Faktum är att Thermalright Peerless Assassin presterar riktigt riktigt bra, inte ens med priset i åtanke, utan generellt är det en väldigt kompetent kylare.

Tar man därtill med priset i beräkningarna är det lätt att förstå varför den har blivit så omtalad och rosad som den har blivit. Men som vanligt ska vi lyfta de anmärkningar som faktiskt finns.

Peerless Assassin-19.jpg

Thermalright, inte att förväxla med Thermaltake.

Peerless Assassin är riktigt bra på det den gör, men det är inte otvivelaktigt den bästa luftkylaren som finns, det finns ett övre tak. När vi utsätter den för extrema arbetslaster på över 200 W hänger den inte riktigt med, för att beträda det territoriet krävs en betydligt större kylfläns och fler värmeledningsrör. Den typen av arbetslaster får väl dock knappast anses vara normala och av de kylare vi har testat är det egentligen enbart Cooler Master MA824 Stealth som hanterat det.

Fläktarna är därtill inte direkt de tystaste vi har testat men de är inte heller dåliga. De får helt klart jobbet gjort för en rimlig peng och de har visat sig flytta bra med luft även vid låga ljudnivåer.

Peerless Assassin-2.jpg

För att kunna sälja en så pass bra kylare för ett så pass pass lågt pris kan man förvänta sig att det har sparats in på vissa saker. Och det har det absolut, i form av förpackning, tillbehör och andra finesser har det sparats in pengar. Det som är uppenbart och gör att vi delar ut utmärkelsen "Utmärkt" är dock att inte en krona verkar ha sparats in på kylprestandan.

Fördelar

Thermalright Peerless Assassin erbjuder utmärkt prestanda för ett väldigt bra pris.

  • Utmärkt kylförmåga

  • Väldigt förmånligt pris

Nackdelar

  • Fläktarna är inte de tystaste vid höga varvtal

  • Tappar kylprestanda vid arbetslaster runt 200 W

Pris vid publicering: 449 kronor