Intel verkar ha dålig pli på sina återförsäljare i Indonesien. Butiken BEC Bandung har nämligen börjat sälja Core i7-14700K och möjligen andra processorer ur den kommande 14:e generationen. Processorfamiljen kommer enligt rykten lanseras officiellt nästa vecka.

Det är Reddit-användaren Pantatrebus som skriver om sin nya processorer i en tråd på r/pcmasterrace. Tre gånger frågade hen butiken om det var okej att de börjar sälja processorerna, och fick ja alla gånger. Bilder i tråden visar förpackningen och framsidan på processorn med namnet synligt, och Pantatrebus har även delat skärmdumpar från CPUZ som visar tekniska detaljer och testresultat, och testresultat från Cinebench 2024.

Testresultaten är inte överväldigande, men Pantatrebus förklarar det med att övriga komponenter inte hänger mer: Ett ”mediokert” B660M ITX-moderkort med svag VRM och DDR4-minne och en billig luftkylare för processorn. Dessutom går XPM inte att aktivera så minnet är långsammare än det annars kunde vara. Pantatrebus har beställt ett nytt moderkort med Z790-styrkrets och DDR5-minne, men skriver att de förmodligen inte anländer innan processorerna officiellt lanseras.