Tyska programmeraren Felix Häcker drogs med ett märkligt problem, skriver Tom's Hardware. Då och då svartnade hans skärm, och ingen av de vanliga felsökningsåtgärderna hjälpte. Till slut kom han fram till vad problemet var – hans arbetsstol.

Det visade sig nämligen att avbrottet i bildsignalen bara uppstod när han satte sig ned eller ställde sig upp. Efter några tester kom Felix Häcker fram till att skärmen aldrig svartnade när han använde andra stolar, utan enbart med kontorsstolen Markus från IKEA som han vanligtvis använde.

Efter lite sökande hittade han flera trådar på olika forum där andra Markus-användare också vittnade om problem med statiska urladdningar från stolen. En användare på Techpowerup skriver till exempel att hen råkade döda en hårddisk enbart genom att damma av den med en torr trasa medan hen satt i stolen.

tyska Computerbase visar en annan användare hur hen har riggat en kabel från stolens underrede för att jorda stolen.

Markus är inte unik bland stolar i att alstra statisk elektricitet. En användare på Reddits r/buildapc skrev för ett par år sedan och bad om tips, efter att jordkabel och andra knep inte hade hjälpt, och stolen konstant delade ut en stöt varje gång användaren reste sig.