Sedan slutet av 90-talet har Intels enklare utbud processorer till både stationära och bärbara datorer fått bära namnen Celeron. I samband med att Core-serien introducerades fick det sedan även sällskap av Pentium, som innan det representerade Intels högst presterande utbud för entusiaster. Numera riktar sig båda till marknaden för prispressade system och lägger sig generellt sett en bra bit under även de enklaste Core-märkta varianterna.

Nu låter Intel båda namn gå i graven, åtminstone för bärbara datorer. Från och med år 2023 ska det som för närvarande benämns som Celeron eller Pentium Silver och Gold ersättas med ett gemensamt samlingsnamn – det något mindre kreativa "Intel Processor". Detta är tänkt att förenkla för konsumenter genom att tydligare särskilja budgetmodellerna från Core-, Evo- och vPro-segmenten.

The new Intel Processor branding will simplify our offerings so users can focus on choosing the right processor for their needs. – Josh Newman, chef över Intels bärbara konsumentplattformar

Huruvida de två namnen får leva kvar för det stationära utbudet framgår inte. I en kommentar till Engadget uppger Intel att de inte har några planer att utöka Celeron- och Pentium-segmenten till stationära datorer under första kvartalet 2023, men väljer att inte kommentera hur planerna ser ut efter det.