LG har sedan flera år tillbaka haft en stark närvaro på den bärbara datormarknaden med sina ultratunna Gram-maskiner. Nu är det dock dags för företaget att vidga vyerna en aning. Under gårdagen annonserade tillverkaren att produktfamiljen Ultragear får ett tillskott vid namn LG Ultragear 17G90Q.

Det rör sig om en tunn 17,3 tum stor speldator på 2,6 kilogram. Innanför den tunna ramen ska det infinna sig en processor från Intels Core 11000-serie "Tiger Lake-H" för bärbara datorer, samt stöd för DDR4-minne i två kanaler med kapacitet upp till 32 GB. Därtill utrustas modellen med två stycken SSD-enheter med upp till 1 TB lagringskapacitet. Kronan på verket är inget mindre än ett Nvidia Geforce RTX 3080 Max-Q, med ännu okänd TDP.

Utöver redigt tilltagna interna komponenter levereras datorn med IPS-panel i upplösningen 1 920 × 1 080 pixlar, som körs i 300 Hz och täcker 99 procent av sRGB-färgrymd. Det utlovas även ett 93 wattimmar (Wh) stort batteri och individuellt styrt bakgrundsbelyst tangentbord. Sett till anslutningsmöjligheter återfinns en Thunderbolt 4-kapabel USB Type-C, en vanlig USB Type-C och två stycken USB Type-A 3.2 Gen 2-portar.

Nätverksmodulen sköts av Intel Killer Wireless och är av snittet Wifi 6E. För kabelanslutet nätverk gäller gigabit ethernet. Det sista nämnvärda är att den integrerade webbkameran är kapabel till full HD och har en inbyggd IR-sensor för ansiktsigenkänning, samt att fingeravtrycksläsaren sitter direkt monterad i strömknappen. Båda dessa funktioner möjliggör även biometrisk inloggning med Windows Hello.

Inledningsvis lanseras LG Ultragear 17G90Q i USA och Sydkorea under början av 2022, priset är i dagsläget däremot inte tillgängligt. När LG:s senaste satsning kan tänkas att hitta ut till den europeiska samt skandinaviska marknaden är ännu oklart.

Skulle du kunna tänka dig en ultratunn speldator i 17-tumsformat?