Sliger Conswole – Jonas första titt på sitt nya vardagsrumschassi

Jonas har blivit med nytt chassi, vilket ska stå som bas när speldatorn i vardagsrummet byggs om i sommar. Häng med på en första titt på Sliger Conswole!

Ibland kan det ta flera år innan man hittar den optimala delen till sitt datorbygge. För undertecknads del har det handlat om chassit, och då specifikt det som ska användas till speldatorn som står i vardagsrummet. Då väldigt få tillverkare utformar chassin i desktop-format som ryms i tv-bänken och därtill kan husera stora grafikkort med tillräckligt god ventilation, har denna jakt inte varit helt enkel.

6.jpg
sliger.jpg

Som en blixt från klar himmel dök helt plötsligt det amerikanska företaget Sliger upp med sin nya skapelse Conswole, vilken bockade för många av rutorna som undertecknad eftersökte. Fokus ligger på ett väldigt avskalat yttre samt ett förvånansvärt expansivt inre, där modellen trots sin nätta lådvolym på 11 liter sväljer grafikkort med längder upp till 325 millimeter som tar upp tre kortplatser.

Då modellen precis blev tillgänglig på marknaden och tillverkas i en extremt småskalig produktion fanns det dock inga recensioner att tillgå. Därför fick det bli ett klassiskt "grisen i säcken"-köp med förhoppningen om att modellen kan leverera vad som eftersöks. I videon ovan bjuds det på en genomgång med de första intrycken från chassit.

Har du en speldator i vardagsrummet, och hur ser i sådana fall ditt bygge ut? Dela med dig i kommentarstråden!