Goda kunskaper om Blizzard på SweClockers

Trots svåra frågor var det många som deltog i förra veckans quiz på SweClockers, som handlade om Blizzard. Många av deltagarna hade även fem rätt eller fler.

Under föregående vecka bjöds det på ett nytt quiz på SweClockers, som denna gång handlade om spelutvecklaren Blizzard Entertainment. Det grävdes djupt i företagets långa historia, med frågor om såväl mindre kända speltitlar som moderna klassiker i form av Diablo- och Warcraft-serien.

Även denna gång skedde det en ökning sett till antal deltagare, med totalt 7 237 personer som slutförde frågesporten. Hela 95,1 procent av dessa, eller 6 917 stycken, svarade rätt på fråga sex om Diablo Immortal. Det var heller inte helt oväntat quizens lättaste fråga.

På andra sidan spektrumet hittar vi fråga nummer tre, som efterfrågade namnet på Blizzards allra första spel från den tiden då de fortfarande hette Silcon & Synapse. Endast 13,7 procent av deltagarna, motsvarande 998 stycken, kunde svaret på den.

Nämnvärt är att andelen rätta svar, rent procentuellt, var något högre än vanligt. Jämfört med föregående quiz om misslyckade produktlanseringar handlar det om mer än en fördubbling, från 1,7 till 3,9 procent. Vanligast var dock fem rätt, som utgjorde 21,4 procent av deltagarna.

Missade du förra veckans quiz? Gör det här nedan och dela med dig av ditt resultat i kommentarerna!