Förpackning och innehåll

Philips_276E8V_Box_front.jpg
Philips_276E8V_Box_assembly.jpg

Till och med den mest valhänte bör klara av detta

Philips_276E8V_Box_info.jpg

27 tum Ultra HD låter rätt fett

Förpackning

Philips gör inga större försök till att övertyga oss konsumenter om att denna bildskärm är det bästa sedan backelit-telefonen genom att ha en överdriven ytterförpackning. En slätstruken vit-blå design som mer låter iakttagaren lyckas avgöra om denne har fått med sig rätt skärm hem eller inte.

Bildskärmsmarknaden verkar vara en konservativ gammal surgubbe till marknad som vägrar ta sig bort från den expanderade polystyrenets, även kallat frigolit, förtrollade värld. Återigen påminner jag om att detta är ett material som kan innehålla bromider som är skadligt för miljö och natur om den skulle hamna där. Jag hade gärna sett att elektroniktillverkarna gick över till mer miljövänliga alternativ som till exempel formgjutet papper.

Philips_276E8V_connection-point.jpg

Förpackning har gjort sitt jobb till största del, förutom ett skrapmärke på fästet på hållaren mellan foten och bildskärmen. Detta kan dock vara på grund utav att just mitt exemplar har varit testat sedan tidigare – det är svårt att avgöra. Dock syns det inte när allting är monterat så det får väl anses vara förlåtet.

Innehåll

Bildskärmsstället är en mycket enkel historia uppdelat i fot och arm. Armen är fabriksmonterad och det enda som krävs är att arm och fot fästs tillsammans. Detta görs genom att skruva fast de två delarna på undersidan av foten. Här används en tumskruvsvariant som gör att jag slipper ta fram min stjärnskruvmejsel. Fiffigt och bra.

Philips_276E8V_content.jpg

Komplett lista på det som medföljer:

  • Strömkabel

  • HDMI-kabel

  • Installationsskiva

  • Garantipapper

  • Energideklarationsklistermärke (tur att vi får med denna dekorativa klisterlapp)

Jag saknar Displayport-kabel och anser att det bör komma med som ett alternativ till HDMI. Här har Philips sparat in några slantar. Noterbart är att HDMI fungerar utmärkt till 4K-upplösning i 60 Hz, men jag är en vän av alternativ då andra enheter som till exempel konsoler gärna lägger beslag på HDMI-uttagen.