Tillverkaren Corsair har många strängar på sin lyra och en av dem är chassin. Bolaget har inte legat på latsidan när det kommer till datorlådor och lanserade nyligen mastodontchassit Obsidian 1000D, som har plats för dubbla system och en total volym på nära 150 liter.

Nu presenterar bolaget istället ett chassi med betydligt mindre dimensioner, som har namnet Crystal 280X och stöd för moderkort med formfaktorn Mini-ITX och Micro ATX. Chassit är i kubformat och mäter in på 398 × 276 × 351 millimeter (D × B × H) med en vikt på 7,1 kilogram.

Internt handlar det om en moderkortsplåt som delar chassit i två kammare, där nätaggregat och lagring placeras i det dolda utrymmet. När det kommer till fläktplatser rymmer huvudkammaren totalt sex fläktar av 120- eller 140 mm-typ, där två stycken kan monteras i toppen, fronten respektive botten. Samtliga platser kan även utrustas med radiatorer på maximalt 280 mm.

Komponentstödet innefattar processorkylare upp till 150 mm höga, medan grafikkort kan vara maximalt 300 mm långa och enligt standarden för Micro ATX finns fyra platser för instickskort. Bakom moderkortsplåten finns en lagringsbur med plats för två 2,5- eller 3,5-tumsenheter, som sällskapas av ytterligare tre platser för 2,5-tumsenheter. ATX-nätdelen kan vara upp till 180 mm lång och monteras vid en perforerad sektion i sidopanelen.

För den som uppskattar belysning släpps Crystal 280X även i en RGB-version, där två fläktar med adresserbar RGB inkluderas. Dessutom levereras modellen med fläkt- och ljuskontrollern Lightning Node Pro. Standardvarianten av chassit levereras med en 120 mm-fläkt utan belysning.

Likt andra produkter i serien Crystal handlar det om en design med stora mängder härdat glas, och för Crystal 280X och RGB-varianten handlar det om nämnda material för ena sidopanelen samt för toppen och fronten. För bibehållet luftflöde har en luftspalt mellan glas och dammfilter lämnats.

► Läs alla artiklar från #computex-2018

Crystal 280X och Crystal 280X RGB finns i svart och vitt utförande och beräknas nå marknaden i slutet av sommaren. Varianten utan belysning får en prislapp på 120 euro, medan 170 euro gäller för den färgsprakande modellen.