Den amerikanska tillverkaren Corsair startade ursprungligen med att producera cacheminnen. Över tid kom dessa att integreras direkt i processorer, varpå bolaget gick över till att sälja primärminnen. Sedan dess har Corsair expanderat in på bland annat marknaden för kringutrustning och chassin.

I den sistnämnda kategorin har tillverkaren vuxit mycket på senare år, med en bred uppställning chassin i flera prisklasser. Nu utökas den mer premiuminriktade serien Obsidian med det rymliga chassit Obsidian 1000D, vilket ersätter tidigare långköraren 900D.

Chassit bjuder på en rad utstickande egenskaper, varav en är stöd för totalt två nätaggregat, ett i formfaktorn ATX och ett av typen SFX. Då chassit erbjuder plats för två separata datorsystem är det sistnämnda tänkt att driva ett system av typen Mini-ITX, men plats finns utöver detta även för moderkort upp till E-ATX.

Utrymme för andra komponenter finns det också gott om, vilket ger möjligheten att montera totalt 13 fläktar i chassit eller två 480 mm-radiatorer i fronten. För lagring återfinns sex platser för 2,5-tumsenheter samt fem vaggor för den större typen på 3,5 tum. För att husera alla komponenterna mäter modellen in på bastanta 693 × 307 × 697 mm och en vikt om 29,5 kg.

Designmässigt utmärker sig chassit genom en frontpanel och sidopaneler i härdat glas, medan toppen pryds av flera tjockare aluminiumplåtar. Sidopanelerna sitter fästa i gångjärn för enkel åtkomst till komponenterna, och frontpanelens fläktar monteras på en löstagbar monteringsram.

Sett till anslutningar erbjuds totalt sex stycken RGB-belysta USB-kontakter, varav fyra av typen USB 3.0 samt två USB 3.1 Type-C. Tillkommer gör även analoga in- och utgångar för ljud, samt reset- och start-knapp. Bakom moderkortsplåten finns dessutom styrsystemet Commander Pro, vilket kan styra fläktar och belysning tillsammans med mjukvaran Corsair Link.

Corsair Obsidian 1000D lanseras till ett rekommenderat pris om 499 euro, motsvarande omkring 5 120 kronor.