Nyligen meddelade Electronic Arts att det omdiskuterade belöningssystemet snart görs om i Star Wars: Battlefront II. Detta efter att det tidigare stängts av i speltiteln, då det mötts av högljudd kritik eftersom att många fördelar kunde köpas med riktiga pengar.

Wall Street Journal rapporterar nu via Twitter att Star Wars: Battlefront II sålts i totalt 7 miljoner exemplar, och därmed missat försäljningsmålet på 10 miljoner. Enligt Electronic Arts ekonomichef Blake Jorgensen beror detta till stor del på kontroverserna kring mikrotransaktioner i spelet.

Detta kan jämföras med föregångaren Star Wars: Battlefront, som såldes i cirka 13 miljoner exemplar under de tre första månaderna. I ett samtal med investerare berättar även VD:n Andrew Wilson att Electronic Arts fortfarande har en bra relation med Disney, och menar att rapporter om Disneys missnöje med utvecklaren inte stämmer.

Företaget bekräftar även att mikrotransaktioner kommer införas på nytt inom kort, och de har tidigare sagt att de ska berätta om detta i detalj i mars. Exakt vilka förändringar det handlar om är dock i dagsläget okänt.