Under 2017 lanserade Samsung sin senaste smarta telefon i Galaxy-serien, nämligen Galaxy S8. Sedan en tid tillbaka har det talats om uppföljaren Galaxy S9, och nyligen bekräftade Samsung att denna lanseras under mobilmässan Mobile World Congress 2018.

Nu går bolaget ut med en officiell inbjudan till årets upplaga av sitt evenemang Unpacked, under vilket Samsung tidigare presenterat ny Galaxy S-modeller. Datumet är den 25 februari och årets tillställning äger rum på Mobile World Congress i Barcelona.

Enligt Samsungs inbjudan väntas mycket fokus ligga på en uppdaterad kamera, och det spekuleras i att det handlar om samma kamera som används i företagets W2018-modell. Denna har en bländaröppning som kan vidgas eller minskas beroende på ljusförhållande och miljön runtomkring för att kunna ta bättre bilder.

Tidigare under månaden hittade en bild på kartongen för Galaxy S9 ut på webben, vilken bekräftar telefonens övriga specifikationer. Det handlar om 4 GB primärminne, 64 GB lagring och detta tros ackompanjeras av en Qualcomm Snapdragon 845.

Utseendemässigt väntas det handla om en mindre uppdatering. Modellen tros likna Galaxy S8 i många avseenden, med en OLED-skärm på 5,6 alternativt 5,8 tum med upplösningen 1 440 × 2 960 pixlar.