Kort innan starten på teknikmässan CES 2018 tillkännagav Intel att samarbetet med AMD burit frukt. Resultatet är kretsarna med kodnamnet "Kaby Lake-G", där processorer från Intels Kaby Lake Refresh-familj kombinerats med Radeon RX Vega M-grafik.

Nu presenterar Dell hybriddatorn XPS 15 2-in-1, där målet är hög prestanda i smidigt format. Datorn är en av de första att implementera produkten av AMD och Intels allians och levereras med en av de tre kretsarna med TDP-värdet 65 watt. Gemensamt för dessa är grafikdelen Radeon RX Vega M GL med 4 GB HBM2-minne, som ackompanjeras av en Core i7 alternativt Core i5.

Den 15,6 tum stora pekskärmen kan vikas bakåt för att fungera som surfplatta och kommer i två utföranden, där upplösningen är 3 840 × 2 160 alternativt 1 920 × 1 080 pixlar. Lagringsmässigt kan datorn konfigureras med en SSD-enhet på upp till 1 TB. Den maximala mängden primärminne är 16 GB.

Nämnvärt är även tangentbordet, där repellerande magneter används för att skapa tydliga knapptryck. När det kommer till anslutningar finns totalt fyra USB Type-C, där två av dem stödjer Thunderbolt 3. Därtill finns anslutning för hörlurar samt en minneskortsläsare.

► Läs alla artiklar från #CES-2018

XPS 15 2-in-1 väntas bli tillgänglig i april till priset 1 300 USD för grundkonfigurationen, vilket motsvarar omkring 13 300 kronor inklusive moms.

Bildkälla: The Verge