Under de senaste åren har det skett vissa framsteg på skärmmarknaden, där en av de stora nyheterna är stöd för bildtekniken High Dynamic Range (HDR). Bland modeller riktade mot spelande är dock detta fortfarande ovanligt, men bland annat Acer arbetar på nya skärmar där tekniken ackompanjeras av hög uppdateringsfrekvens och upplösning.

Nu introducerar Nvidia vad de kallar för Big Format Gaming Display, vilket är datorskärmar av det större slaget riktade mot gaming. Det handlar om 65-tumsmodeller som utrustas med Nvidia G-Sync, HDR med en maximal ljusstyrka på 1 000 nits och 4K-upplösning i 120 Hz.

Dessa blir de första av sitt slag och Nvidia har arbetat tillsammans med välkända AU Optronics för att ta fram de paneler som används. Förutom gaminginriktade funktioner bestyckas även skärmarna med inbyggd Nvidia Shield, vilket möjliggör strömning av video via bland annat Youtube och Netflix.

När det kommer till latenstider, input lag, menar Nvidia att skärmarna inte skiljer sig från övriga gamingskärmar på marknaden. Detta innebär att latensen är cirka en tredjedel av den som finns på vanliga TV-apparater.

Än så länge har skärmar från Asus, Acer och HP tillkännagivits, vilka alla ska lanseras senare under året. Lanseringsdatum och pris är dock ännu okänt, men det senare väntas hamna i det högre segmentet.

► Läs alla artiklar från #ces-2018