På senare år har flashbaserad lagring blivit allt vanligare och har för många entusiaster ersatt de mekaniska hårddiskarna helt och hållet. Förutom 2,5-tum finns även SSD-lagring i M.2-format, där den sistnämnda potentiellt kan erbjuda högra hastigheter tack vare anslutning via PCI Express.

Ett problem som upptäckts med denna typ av enheter är dock att de utvecklar värme, vilket i sin tur påverkar prestandan. Detta har gjort att bland annat EK Water Blocks och MSI släppt kylfläsnar för M.2-enhter och nu gör även Silverstone detsamma.

Silverstones kylfläns stödjer enheter med en längd på upp till 80 mm och kommer även med värmekuddar (eng. thermal pads) som kan användas för såväl en- som dubbelsidiga M.2-enheter. Den går även att fästa med hjälp av de inkluderade silikonbanden, för de som vill ha en icke-permanent lösning.

Silverstone utlovar betydligt lägre temperaturer samt snabbare överföringshastigheter när kylflänsen används. Enligt företagets egen jämförelse handlar det om en skillnad på mellan 10-15 °C när det kommer till temperatur och 60 sekunder när det kommer till filöverföringstid.

Silverstone TP02-M2 M.2 Heatsink Kit väntas finnas tillgänglig inom kort, men uppgifter gällande lanseringsdatum och pris är i dagsläget okända.