Tidigare under året lanserade AMD sin nya processorfamilj Ryzen, vilken blev företagets återkomst på marknaden. Kort därefter började det talas om uppföljaren, som har arbetsnamnet Pinnacle Ridge och väntas lanseras under första kvartalet 2018.

Via Peripheral Component Interconnect Special Interest Group (PCI-SIG) hittar nu AMD:s kommande styrkretsar i 400-serien ut på webben. Det har tidigare talats om styrkretsarna X470, B450 och A420 som väntas lanseras tillsammans med Pinnacle Ridge, vilken bygger på samma grund som nuvarande Summit Ridge.

Detaljerna kring 400-seriens styrkretsar är få, men bland specifikationerna nämns PCI Express 3.0 med en hastighet på 8 GT/s för de banor som används för bland annat NVMe-baserade SSD-enheter. Detta kan jämföras med 300-seriens styrkretsar som endast har stöd för PCI Express 2.0 med en hastighet på 5 GT/s.

Det är ännu okänt om de nya styrkretsarna kommer ha stöd för nuvarande processorer. Tidigare uppgifter talar dock för att så är fallet och bland annat Asus har uppdaterat sina moderkort med stöd för "kommande processormodeller".