Tidigare under året meddelade AMD:s grafikchef att han skulle ta tjänstledigt från företaget efter en krävande period med både Polaris och Vega. Trots att Koduri talat om att han tänkt komma tillbaka till bolaget valde han till slut att istället lämna Radeon Technologies Group, något som det rapporterades om nyligen.

Det talades då om att den tidigare grafikchefens nästa anhalt skulle bli Intel, något som de själva nu bekräftar. Intel har anställt Koduri som chef för en nystartad avdelning på bolaget med namnet Core and Visual Computing Group, där han bland annat ska arbeta med att utveckla såväl integrerade som fullskaliga grafikkretsar för grafikkort.

Detta innebär att Intel återigen ger sig in på grafikkortsmarknaden, något de senast gjorde år 1998 i och med lanseringen av det AGP-baserade grafikkortet Intel 740. Förutom detta vill de även satsa på utveckling av sina integrerade grafikkretsar i processorer samt vad som beskrivs som "edge computing soultions", där det sistnämnda tros handla om Internet of Things-enheter.

Enligt Intel själva ska de satsa på högpresterande grafikkort, vilka väntas bli direkta konkurrenter till både AMD och Nvidias modeller. Intel och AMD meddelade även tidigare under månaden att de ingått i ett samarbete kring utveckling av processorer för bärbara datorer, men huruvida Koduri kommer vara inblandad i detta arbete är ännu okänt.