Under den kommande månaden släpps ett flertal nya speltitlar till PC, däribland Middle-Earth: Shadow of War vilket utvecklarna nyligen gick ut med systemkrav för på plattformen. Grafikkortstillverkaren Nvidia meddelade även kort därefter att de bundlar spelet med köp av företagets grafikkort.

Inför lanseringen av spelet släpper nu Nvidia en ny drivrutin för spelet, samt kommande The Evil Within 2 och racingspelet Forza Motorsport 7. För det sistnämnda uppger Nvidia att drivrutinen ger en prestandaökning med upp till 25 procent och för övriga två handlar det om optimeringar och generellt stöd.

Nvidias krav för Middle-Earth: Shadow of War skvallrar om en krävande speltitel, där de rekommenderar ett Geforce GTX 1080 Ti för att köra spelet med grafiken inställd på Ultra i upplösningen 2 560 × 1 440 pixlar. För att göra detsamma i 4K-upplösning rekommenderas två stycken Geforce GTX 1080 Ti i SLI-utförande.

Version 387.92 av Nvidias drivrutin finns tillgänglig att ladda ned nu via företagets webbplats samt via mjukvaran Geforce Experience.