För att underlätta för utvecklare som vill satsa på virtuell verklighet introducerade HTC tidigare under året programmet Vive X, där de satsar 100 miljoner dollar på att hjälpa företag. Förutom VR-upplevelser och spel innefattade även denna satsning utveckling av tillbehör för HTC Vive.

Nu rapporterar Upload VR att det första tillbehöret som utvecklats med finansiering från Vive X-programmet snart lanseras. Det handlar om ett uppgraderingskit utvecklat av företaget Tpcast som gör det möjligt att använda HTC Vive trådlöst, vilket enligt HTC förhöja upplevelsen avsevärt.

En farhåga när det talats om VR-headset som ansluts till en dator trådlöst är att det skulle medföra fördröjningar, men enligt HTC ska detta inte vara märkbart. Själva tillsatsen drivs av ett batteri som ska räcka cirka en och en halv timme, men större batterier ska säljas separat längre fram.

Till en början lanseras endast produkten i Kina och Avin W. Graylin, Vive-chef i Kina, berättar att de ännu inte diskuterat huruvida den ska släppas i övriga världen. Graylin vill heller inte berätta om huruvida denna teknik kommer implementeras i framtida versioner av Vive, men menar att liknande tekniker troligen kommer vara en möjlighet i framtida produkter.

Uppgraderingskitet kan förbokas via HTC Vives kinesiska webbplats till ett pris på motsvarande 2 500 kronor inklusive moms. Produkten kommer endast säljas i en begränsad upplaga och HTC meddelar att de prioriterar kunder som kan uppge ett giltigt Vive-serienummer.