Idag har det blivit allt vanligare att komponenttillverkare säljer produkter specifikt inriktade mot gamers. Många tillverkare har också speciella märkningar för dessa , till exempel Asus med sitt ROG-varumärke och MSI med sina produkter som märkts med epitetet Gaming.

Nu rapporterar branschtidningen Digitimes att även Gigabyte planerar att börja sälja grafikkort och moderkort under sitt gaming-inriktade varumärke Aorus. Företaget säljer redan en del produkter med denna märkning, såsom möss och bärbara speldatorer, men detta ska nu alltså utökas.

Först ut på marknaden blir moderkort, som kommer introduceras i januari nästa år. Detta kommer ske i samband med att Intels nya styrkretsar i 200-serien lanseras. Enligt Digitimes kommer dock Aorus-märkta grafikkort dröja tills det att AMD och Nvidia lanserar nya sådana i övre prestandaklassen.

Anledningen till att Gigabyte gör detta sägs vara för att bättre kunna konkurrera med både Asus och MSI på den lukrativa marknaden för spelinriktade produkter.