Flaggskeppstelefonen Galaxy Note 7 har blivit en mardröm för Samsung, som efter en myriad rapporter om överhettade batterier och eldsvådor tvingades återkalla samtliga enheter. Med nya exemplar lovade bolaget att problemet skulle vara löst, något som snabbt visade sig inte vara fallet.

Det hela har tvingat Samsung till drastiska åtgärder, där ett av de senaste buden är att Samsung stoppat produktionen av Galaxy Note 7. Samtidigt har bolaget från flera håll uppmanats att skrota modellen i syfte att rädda sitt varumärke, istället för att återigen försöka åtgärda felet.

Consumers with either an original Galaxy Note7 or replacement Galaxy Note7 device should power down and stop using the device and take advantage of the remedies available.

Nu går Samsung steget längre och uppmanar konsumenter världen över att stänga av sina Galaxy Note 7 och returnera telefonen, i utbyte mot en annan eller för att få pengarna tillbaka. Samsung kommer även be teleoperatörer och återförsäljare att upphöra med försäljningen av telefonen, samt fortsätta arbeta med myndigheter för att "lösa situationen".

Vad som händer framöver är ännu inte känt, men att Samsung väljer att återkalla samtliga enheter och upphöra med försäljningen globalt tolkas som att det här är slutet för Galaxy Note 7.