Först ut ur generationen Skylake är K-serien för överklockare, som gör entré den 5 augusti på Gamescom. Processormodellerna kommer under hösten att följas upp av fler varianter för stationära datorer i lägre prisklasser, men också för bärbara datorer i samtliga segment.

Enligt tidigare uppgifter ska Skylake för bärbart äntra scenen i september, men nu framgår att introduktionen kan dröja. Branschtidningen Digitimes rapporterar att Intels partnertillverkare sitter på stora lager datorer med Haswell och Broadwell, till följd av att efterfrågan på persondatorer i Europa och Kina varit mycket lägre än väntat under 2015-års första hälft.

För att ge partnertillverkarna en chans att rensa sina lager ska Intel istället sikta på en skarp lansering i oktober. På tapeten står då 18 processormodeller, som ska omfatta allt från högpresterande H-serien, till U-serien för Ultrabook och Y-serien för hybrider och passivt kylda enheter.

Likt tidigare generationsskiften kommer Skylake med prestandaförbättringar och potential till längre batteritid. Skylake-Y, det vill säga uppföljaren till Broadwell-Y och dagens Core M, väntas erbjuda uppemot 60 procent lägre strömförbrukning för upp till 35 procent längre drifttid med motsvarande batterikapacitet.