För tidigt för spekulationer

Bulldozer är ett paradigmskifte för AMD och en lovande arkitektur som mycket väl kan ge Intel en match i prestandatoppen, förutsatt att designen fungerar lika bra i verkligheten som på pappret och att åtgärderna för spara kretsyta inte ger allt för stor inverkan på prestanda.

Det största orosmolnet för AMD är dock inte Bulldozer i sig, som med all säkerhet är ett kliv uppåt från Magny-Cours. Istället handlar mycket om vad Intel hittar på med Sandy Bridge; en ny processorarkitektur som släpps vid årsskiftet och utgör den andra generationens 32 nanometersteknik. Det ger konkurrenten ett försprång på 12–18 månader med allt vad det innebär av förbättrad tillverkningsteknik och finjusteringar av prestandaegenskaperna.

Ännu inga konkreta siffror

Med det sagt är det fortfarande för tidigt att göra några mer djuplodande analyser om Bulldozer kan tävla mot Nehalem/Westmere och allra främst kommande Sandy Bridge. Varken AMD eller Intel har redovisat några konkreta prestandasiffror och mycket kan hända innan Bulldozer dyker upp under 2011.